Concurs interjudețean gratuit- educație rutieră

Sectiune dedicata evenimentelor scolare, stiri de interes pentru educatori

Concurs interjudețean gratuit- educație rutieră

Mesajde ianasimona » 09 Apr 2014, 11:28

Concursul interjudețean ,,O SECUNDĂ DE ATENŢIE, O VIAŢĂ SALVATĂ!’’ se va desfăşura în parteneriat cu Serviciul Rutier Neamţ, pe două secţiuni:
1. secţiune de creații plastice: benzi desenate, postere, afişe, pliante, desene, colaje;
2. secțiune de creații literare: texte în proză sau în versuri pe tematică rutieră.
Concursul se va desfăşura în perioada 14 ianuarie- 10 mai 2013, jurizarea având loc între 13- 17 mai 2013 iar înmânarea diplomelor şi a acordurilor de parteneriat, în perioada 1-30 iunie.
Între 20- 31 mai va fi organizată, în incinta Liceului Teoretic Roznov, o expoziție cu lucrările elevilor.
Acest concurs îşi propune un schimb de experienţă între cadrele didactice din 4 județe, materialele premiate în concurs fiind popularizate pe site-urile educaţionale, ale Poliţiei române și în revista on-line ,,O secundă de atenție, o viață salvată!” pentru a utiliza materialele didactice în cadrul activităţilor rutiere, prevenind astfel evenimentele rutiere nedorite, în rândul elevilor. Cu acordul instituţiilor implicate, se vor încheia şi parteneriate educaționale.

SECŢIUNI:

SECŢIUNEA I : creații plastice (benzi desenate, postere, afişe, pliante, desene, colaje, etc.);
SECŢIUNEA a II-a: creații literare (texte în proză sau în versuri pe tematică rutieră).

În cadrul celei de a doua secţiuni, fiecare elev are posibilitatea de a participa cu orice creaţie literară: poezie, compunere, eseu ( lucrarea trimisă nu trebuie să depăşească 2 pagini ).
Responsabilitatea organizării tuturor acestor activităţi revine coordonatorilor iar supervizarea acţiunilor revine partenerilor şi colaboratorilor proiectului.

REGULAMENT:
NU SE PERCEPE TAXĂ DE PARTICIPARE!
În plicul cu lucrările elevilor trebuie să puneţi: fişa de înscriere şi acordul de parteneriat în două exemplare, cu ştampila şcolii unde funcţionaţi şi semnătura directorului, urmând ca noi să vă trimitem unul odată cu diplomele, pe adresa de email a dumneavoastră (pe care ați specificat-o în Fișa de înscriere)
Cadrul didactic trebuie să expedieze acest plic și în cazul participării doar cu creații literare, care vor fi trimise și on- line, conform indicațiilor de mai jos.
Lucrările vor fi trimise la adresa următoare, până la data de 9 mai 2014, data poştei : Liceul Teoretic Roznov ( prof. înv. primar Ilie Ana- Simona ), str. Tineretului, nr. 647, loc. Roznov, judeţul Neamţ, cod poştal 617390.
Obligatoriu menționați pe plic: Pentru concursul ,,O secundă de atenție, o viață salvată!”
Tematica tuturor compoziţiilor de la cele două secţiuni este de educație rutieră.
Lucrările primei secțiuni vor fi realizate în tehnici de lucru la alegere. Pe spatele fiecărei lucrări vor fi menţionate următoarele date:
- titlul lucrării;
- numele şi prenumele elevului;
- clasa;
- numele şi prenumele cadrului didactic îndrumător;
- şcoala, localitatea, judeţul;
Creaţiile literare se trimit și on-line şi nu vor avea mai mult de 2 pagini fiecare. Lucrările vor avea următoarele date de identificare:
- titlul lucrării;
- numele şi prenumele elevului;
- clasa;
- numele şi prenumele cadrului didactic îndrumător;
- şcoala, localitatea, judeţul;
Lucrările primite nu se restituie. Lucrările literare vor fi în format A4, caractere Times New Roman 12, la un rând jumătate, cu margini egale de 20 mm, text aliniat „justified”, cu diacritice;
- titlul: cu majuscule, Times New Roman 12, bold, centrat;
- dedesubtul titlului, la două rânduri: numele autorului, clasa, numele şi prenumele cadrului didactic îndrumător, şcoala, localitatea, judeţul (Times New Roman,12, bold).
Lucrările literare vor fi trimise și on-line, pe adresa: simona_ilie@ymail.com
Cadrele didactice dispun de opţiunea de a participa cu un număr nelimitat de lucrări.
EVALUARE:
realizarea unui album foto cu aspecte din timpul activităţilor;
realizarea unor expoziţii, în clasele şi pe holurile şcolii organizatoare;
toți copiii vor primi diplome pentru locurile I, al II- lea și al III- lea, mențiuni sau diplome de participare, pe secţiuni şi clase;
cadrele didactice îndrumătoare vor primi on- line ( pe adresa specificată în Fișa de înscriere), următoarele documente: adeverinţă de participare la proiectul educațional interjudețean ,,O secundă de atenție, o viață salvată!”, adeverință de îndrumător, diplomele elevilor și Acordul de parteneriat.
REZULTATE AŞTEPTATE:
Însușirea de către elevi a normelor de conduită rutieră și formarea sentimentelor de respect față de toți participanții la trafic și față de polițiști. Sensibilizarea elevilor față de situațiile extreme, de urgență, care se pot întâlni pe un drum public și însușirea modului de intervenție în vederea acordării primului ajutor.
Fişiere ataşate
CONCURS_INTERJUDE_EAN-_O_SECUND_DE_ATEN_IE_O_VIA_S (1).pdf
NU SE PERCEPE TAXA!
(320.82 KiB) Descărcat de 305 ori
ianasimona
 
Mesaje: 3
Membru din: 27 Oct 2009, 18:08

Înapoi la Stiri si evenimente

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori