Concurs chimie clasa a VII a Raluca Ripan Faza Judeteana

Concurs chimie clasa a VII a Raluca Ripan Faza Judeteana

Mesajde corneliamcn » 12 Mai 2009, 16:36

Va rog daca poate sa ma ajute cineva referitor la programa pentru concursul de chimie "Raluca Ripan" faza jud.
corneliamcn
 
Mesaje: 3
Membru din: 05 Sep 2007, 14:12

Mesajde danutza78 » 12 Mai 2009, 20:13

toata materia de clasa a VII-a!
danutza78
 
Mesaje: 30
Membru din: 26 Ian 2006, 22:21
Localitate: PASCANI

Mesajde catalinbalan » 21 Mai 2009, 18:07

asta la faza judeteana . :p la nationala s-ar putea sa nimeresti un profesor universitar care face subiectele . Daca nu stii ce-s aia cristalohidrati e ok dar asta nu inseamna ca nu ar putea sa-ti pice asa ceva :P .
catalinbalan
 
Mesaje: 31
Membru din: 27 Apr 2009, 06:55

Re: Concurs chimie clasa a VII a Raluca Ripan Faza Judetean

Mesajde mirabellu » 29 Iun 2016, 20:11

Niciodata nu se fac precizari referitoare la programa pentru Raluca Ripan, subiectele pentru nationala le fac profesorii universitari, prin urmare nivelul la care trebuie sa fie un elev care s-a calificat la nationala este acela al unui elev care s-a calificat la olimpiada de chimie, clasa a VIII-A. Nu inteleg insa, de ce nu se numeste olimpiada pentru a VII-a, doar asa ar avea si ei aceleasi drepturi atunci cand vorbim de premierea rezultatelor la nationala.
mirabellu
 
Mesaje: 2
Membru din: 30 Sep 2012, 18:05

Re: Concurs chimie clasa a VII a Raluca Ripan Faza Judetean

Mesajde mirabellu » 29 Iun 2016, 20:46

Este vorba desigur de premierea elevilor de catre Consiliile judetene in colaborare cu inspectoratele scolare. Fiecare judet premiaza - sau nu- elevii cu rezultate doar la olimpiade nationale, nu si la concursuri nationale cum este Raluca Ripan, motivand ca nu se numeste olimpiada. Pai de unde sa stie primarul sau consilierul judetean cat are de invatat un elev de clasa a VII- a pentru etapa nationala? Eii n-or avea de unde, ca la cata scoala trebuie sa ai ca sa fii primar...Da, dar inspectorul de chimie din judet ce zice? Sau nici el...ca la cata chimie mai preda...si nici n-a avut vreodata elevi in concurs sa stie ce inseamna sa ei un elev de clasa a VII-a de la zero si sa-l pregatesti sa stie mai multa chimie analitica decat un profesor de liceu care n-a mai identificat cationi si anioni de cand a terminat facultatea...mai ales daca si pe-asta a facut-o dupa revolutie, adica fara admitere, dar cu master, note maxime, multe referate, lejer...
Asa ca mai bine sa premiem fotbalul, oina, agricultura, ca avem pentru ele chiar avem olimpiade...daca nu se numeste olimpiada, concursul Raluca Ripan nu inseamna nimic...Atunci desfiintati-l...Eu una n-am cum sa-mi mai conving elevii sa participe la acest concurs, daca la toate celelalte discipline elevii de clasa a VII-a cu rezultate la nationala vor fi premiati de catre ISJ, dar cei cu chimia nu. RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!
mirabellu
 
Mesaje: 2
Membru din: 30 Sep 2012, 18:05


Înapoi la Chimie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori