Comentarii la ceea ce s-a întâmplat la Șc. 10 Bucuresti

Aceasta sectiune poate fi folosita de catre colegii care simt lipsa activitatii pe forumul Ministerului Educatiei, inchis temporar. Va rugam sa va exprimati opinii, sa ne dati sugestii, sa puneti intrebari, pastrand, evident, un ton civilizat.

Moderator: costi_52

Reguli forum
Va rugam sa respectati neticheta, sa scrieti corect romaneste, sa aveti un ton civilizat. In cazul in care criticati, va rugam sa argumentati.

Comentarii la ceea ce s-a întâmplat la Șc. 10 Bucuresti

Mesajde sportiv » 05 Feb 2014, 22:39

Am citit astăzi despre neînceperea urmăririi penale pentru învățătoarea de la Școala 10 București, ceea ce mi se pare normal! În altă ordine de idei; pe ce bază legală s-a desfăcut contractul de muncă (de către care CA) fără probe? Care au fost acuzațiile și de ce s-a recurs la cea mai mare sancțiune din CM ?
Deocamdată atât! :D
Aștept intervențiile colegilor! :oops:
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3123
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Comentarii la ceea ce s-a întâmplat la Șc. 10 Bucurest

Mesajde toni » 06 Feb 2014, 14:39

Daca se intra in morisca legilor, regulamentelor, interpretarilor avocatesti, scapa basma curata. Singura institutie care o poate pedepsi este Institutia Parintilor; asta cu conditia ca aceasta institutie sa functioneze in scolile din Romania cu putere, obiectivitate, nesupuse bunului plac al directorilor, dirigintilor.
Dar pana acolo e cale lunga. Poate ca parintii de la Bucuresti (personal ii cred) au deschis acest drum!
Inactivitatea este o treaba foarte grea. Intotdeauna se gasesc multi care se straduiesc sa te puna la munca. Oscar Wilde ( :D )
Avatar utilizator
toni
 
Mesaje: 177
Membru din: 20 Noi 2003, 00:32

Re: Comentarii la ceea ce s-a întâmplat la Șc. 10 Bucurest

Mesajde sportiv » 06 Feb 2014, 19:37

M-ar interesa și părerile colegilor privind sintagma ,,corupția din învățământ”! :oops:
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3123
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Comentarii la ceea ce s-a întâmplat la Șc. 10 Bucurest

Mesajde sportiv » 07 Feb 2014, 11:41

Asta zice presa!
Poliţiştii Secţiei 6, cei care au audiat-o pe Dana Blându, fosta învăţătoarea de la Şcoala 10, acuzată că le cerea părinţilor bani pentru cadouri, au propus parchetului neînceperea urmăririi penale întrucât din probatoriul administrat nu se conturează elementele constitutive ale infracţiunii de primire de foloase necuvenite, au precizat pentru Agerpres surse din Poliţie.

Poliţiştii, coordonaţi de un procuror de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, au analizat probele de la dosar, au pus cap la cap toate documentele ridicate de la IŞMB şi au audiat mai multe persoane - părinţi de la Şcoala 10 din Capitală - şi au decis că fosta învăţătoare Dana Blându este nevinovată.


Verdictul nu este unul final. Procurorii pot admite sau respinge propunerea poliţiştilor, însă având în vedere că activitatea a fost coordonată de Parchet, cel mai probabil pe numele Danei Blându nu se va începe urmărirea penală.

Mai mulţi părinţi de la Şcoala 10 au fost citaţi de poliţiştii Secţiei 6 pentru a da declaraţii referitoare la incidentul creat la unitatea de învăţământ. Audierile au început în luna ianuarie şi au durat aproximativ două săptămâni.

Consiliul de Administraţie al Şcolii 10 a decis, pe 10 ianuarie, desfacerea contractului de muncă al învăţătoarei Dana Blându, după ce în presă au apărut înregistrări din care reiese că aceasta le cerea părinţilor bani pentru a cumpăra cadouri substanţiale profesorilor.

"Consiliul de Administraţie a luat o decizie fermă pentru că nu putea o asemenea doamnă să pună o pată neagră pe tot învăţământul românesc. I s-a desfăcut contractul de muncă de azi, conform raportului comisiei de disciplină", declara inspectorul pentru învăţământul primar în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ştefan Pacearcă.

Totodată, Consiliul de Administraţie a decis încetarea detaşării directoarei de la Şcoala 10, Camelia Fercu, începând cu data de 13 ianuarie, anunţa într-o conferinţă de presă inspectorul general Constantin Trăistaru.

Fosta directoare Camelia Fercu declara că, în urma scandalului în centrul căruia s-a aflat învăţătoarea care cerea bani şi cadouri părinţilor, conducerea unităţii a stabilit întocmirea unui plan de măsuri pentru combaterea unor astfel de fenomene pe viitor.
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3123
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Comentarii la ceea ce s-a întâmplat la Șc. 10 Bucurest

Mesajde sportiv » 11 Feb 2014, 19:05

Văd! Vi se pare neinteresant, atâta timp cât nu suntem (direct) implicați. Doamne fereșet de mai rău! Pe noi, văd că nu prea ne doare, niciun fel de atitudine!

Newsletter Marţi, 11 Februarie 2014

Adevărul

Mama care a demascat şpaga de la Şcoala 10 din Capitală: Poliţistul ne-a zis că asta nu e mită şi că ei nu au timp de prostii de felul ăsta
Mama care a demascat şpaga de la Şcoala numărul 10 „Maria Rosetti” din Capitală a declarat, la TVR, că unul dintre poliţiştii Secţiei 6, care s-au ocupat de anchetă, i-ar fi spus că în acest caz nu este vorba de mită şi că „le-a dat de lucru”. Aceasta a precizat că poliţistul i-ar mai fi spus „că au foarte multe dosare şi că nu au timp de prostii de felul asta”.
:oops: :oops:
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3123
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău


Înapoi la Forum EDU

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori