As vrea sa fac o precizare, nu neaparat pentru domnisoara de mai sus, ci asa.....in general: in unele zone ale tarii, cuvantul "draga" este folosit frecvent. Este un cuvant de prietenie, de afectiune, care se foloseste si pe strada, intre oameni straini. De unde vin eu, asa se vorbeste, eu asa sunt obisnuita si mi s-a mai intamplat ca, diverse persoane "razboinice" sa-mi dea peste nas cand am folosit cuvantul asta. Mi se pare ca oamenii au tendinta tot mai mare sa se enerveze din orice si sa interpreteze in nume de rau ceea ce alti oameni spun. Asta ca sa ramanem totusi on-topic. Ne enervam mult prea repede si trecem la atac. Nu e bine. Cand cineva vorbeste intr-un anume fel, n-o face neaparat din rea-vointa, poate fi de vina chiar zona de unde vine, felul in care s-a vorbit cu ea in casa, scoala pe care a urmat-o.......
Iar faptul ca am folosit cuvantul "domnisoara", iarasi nu a fost din rea-vointa. Nu am vrut sa spun "fata" sau "copila". Mie, cand aveam 14 ani, imi placea sa mi se spuna domnisoara.
Draga yanna_dayanna, iti mai dau o ultima sugestie prieteneasca: incearca sa accepti in viata ta cuvinte frumoase de la oameni care, desi nu te cunosc, nu-ti vor raul. Cauta sa inveti din sfaturile oamenilor si din greselile tale. Nu toata lumea este rea si periculoasa, nu toti oamenii sunt rau intentionati si merita sa-i "palmuiesti" cu cuvinte, nu trebuie sa te aperi de toata lumea. Incearca sa fii deschisa si sa primesti sfaturile cu bucurie. Ai sa mai cresti si ai sa vezi ca in viata, putini vor fi cei care iti vor da un sfat bun, direct si sincer. Majoritatea vor rade pe la spatele tau de greselile tale, fara ca tu sa stii. Atunci poate iti vei aduce aminte de noi, micii tai "dusmani" de pe forum, si ai sa ne dai dreptate. Apreciaza-i pe cei care sunt sinceri cu tine si incearca sa te inconjori de ei. Sunt tare greu de gasit. Prieteni falsi, doar de distractii, care te vor aproba mereu vei gasi la tot pasul. Ai grija de tine!
Ileana