Colaborarea reciproc avantajoasa

O sectiune in care puteti adauga studia si comenta, idei resurse in sprijinul predarii / invatarii
Reguli forum
Daca aveti o idee interesanta sau ati descoperit resurse interesante ce pot fi publicate in conditii legale, puteti deschide un topic in acest scop. Va atragemm atentia ca vor fi sterse trimiterile care fac concurenta didactic.ro sau incalca legile copyright

Colaborarea reciproc avantajoasa

Mesajde constantin_obreja » 28 Noi 2011, 22:14

Spre dezamagirea multora, nu e o problema de rezolvat, e doar o propunere pentru eventualii dascali (de preferat profesori de matematica care predau in invatamantul gimnazial, dar si pentru cei din primar) pentru a realiza impreuna un fel de manual electronic prin care cei ce doresc sa poata acumula anumite cunostinte si sa-si poata testa competentele prin diverse teste online si free! E o munca de Sisif la care e greu de unul singur! Idei imi curg gramada dar n-am timpul necesar sa le butonez pe toate; ca un exemplu vedeti arhivele *.rar din site pe care le-am prezentat. Nu e o realizare 'epocala', dar e un ajutor pe care il pot da celui fara nicio sansa de a invata ceva (! cuvinte grele!) si de a se testa. Va dati seama ca pentru asta trebuie sa aveti cateva calitati: 1) sa stiti sa realizati pagini HTML (sau variatiuni); 2) sa invatati ceva despre limbajul javascript (sau sa gasiti un inlocuitor): 3) sa aveti ceva idei despre ceea ce este programabil si cum poate fi implementata o idee intr-o biata pagina; 4) sa aveti timp si rabdare; programarea nu iarta si un singur semn (chiar ortografic) poate anula intreaga pagina; 5) sa doriti sa ramana ceva in urma dumneavoastra, chiar daca nimeni nu v-a dat un leu pentru tot ceea ce-ati facut!; 6) (aiurea, dar merge!) sa aveti un suport pentru un eventual proiect pentru obtinerea unei gradatii de merit.
Am vazut 'lectii online' prezentate de mai multi dascali; reusitele sau lipsurile lor sunt inerente, dar noutatea pe care vreau sa o introducem este ca de fiecare data intrebarile sa fie altele, chiar daca se refera la aceeasi tema. Luati ca idee de lucru fisierul Calcul Algebric 2 (din Matematica, materiale, lectii sau teste). Realizarea lui mi-a luat cateva zile (?nu mai stiu) dar e doar o mica parte din ceea ce se poate face; oare, parca-mi aduc aminte ca am mai spus candva asta tot pe acest site, n-am putea face mai mult? Ce manuale avem? Cati copii citesc aceste manuale? Dar cati profesori? Exista specialisti in verificarea hartiilor (numarandu-le!) dar nu si in calitatea si eficienta lor! Didactic.ro ar putea (si chiar promitea candva!) sa deschida o 'linie' in care dascalii sa-si publice documentele, sa aiba acces la ele pentru eventuale corecturi sau completari, sa faca o sortare si, de ce nu, un MANUAL DIDACTIC.RO de ... orice obiect!
Despre ceea ce sunt puteti vedea pe http://edu.adralex.ro/sc5roman/mate/baza/mathHome.html si, evident pe didactic.ro. Adresa mea de e-mail o gasiti pe site (asezand mouse-ul pe poza mea) si astept orice colaborare si orice comentariu pe acesata tema. Un singur lucru nu mi-ar placea: sa-mi spuneti ca nu mai sunt elevi care vor sa invete! Stiu, dar poate fi-vor candva si avem datoria sa ne asiguram ca vor mai fi! Nu numai pentru ei, ci si pentru noi!
Numai bine,
Avatar utilizator
constantin_obreja
 
Mesaje: 214
Membru din: 16 Mai 2006, 13:07

Înapoi la Laboratorul de resurse si idei

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori