cerc pedagogic consiliere si orientare

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

cerc pedagogic consiliere si orientare

Mesajde adinas » 31 Oct 2006, 10:33

In acest semestru trebuie sa sustin la cercul pedagogic o activitate la consiliere si orientare. Nu ma pot hotara ce tip de activitate sa prezint, ce ar fi mai interesant pentru colgii mei: o lectie activa, in care sa predomine jocul, sau prezentarea produselor activitatilor desfasurate in cadrul unui proiect cu tema "Cunoaste-te pe tine insuti!", avand ca finalitate realizarea albumului clasei.
Mentionez ca tema lectiei este "Autocunoastere si dezvoltare personala"
Orice sugestie mi-ar fi de ajutor. Daca aveti alte idei... astept cu nerabdare. Multumesc!
adinas

Mesajde cornelia_pancescu » 31 Oct 2006, 13:26

Când avem cerc pedagogic ne consultăm cu responsabila de cerc pt. fiecare clasă . Eu aş ţine o lecţie în locul tău , sunt multe jocuri pentru această temă , indiferent de clasă - tu n-ai specificat ce clasă - dar şi ideea cu portofoliul n-ar fi rea .Numai tu poţi hotărî ce activitate vei desfăşura (deşi la noi în judeţ -GL-se hotărăşte de la inspectorat felul activităţii - lecţie , masă rotundă etc.). SUCCES!
cornelia_pancescu

Mesajde adinas » 31 Oct 2006, 13:37

Multumesc pentru raspuns!
Este vorba de clasa a III-a.
M-am gandit intre timp si la o alta varianta: ce-ar fi daca invatatorii care participa la cerc ar fi implicati activ in lectie, fiind chiar ei "elevii"? Ce parere aveti?
adinas

apropo de cercuri ...... cerc pedagogic

Mesajde pytzy92 » 31 Oct 2006, 21:47

stie cineva datele la cercurile pedagogice, sau daca ele au fost afisate undeva (ptr Vrancea in special)
Va multumesc!
pytzy92

Înapoi la Activitati scolare