Ceapa, usturoiul, citricele si lactatele tin raceala la dist

Discutii off-topic, despre orice

Ceapa, usturoiul, citricele si lactatele tin raceala la dist

Mesajde absolutep0wer » 04 Oct 2010, 20:03

Viroze respiratorii şi răceli - acestea sunt pericolele care ne pândesc organismul în perioada aceasta. Orice fluctuaţie de temperatură ne pune sistemul imunitar la încercare. Medicii spun că, mai ales în perioada schimbărilor bruşte de temperatură, ne îmbolnăvim de viroze respiratorii sau răcim.
Gândul vă oferă o listă a alimentelor care ţin răceala la distanţă. Astfel, usturoiul are proprietăţi antifungice, antibacteriene şi antivirale, spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic, autoarea cărţii "Trăiesc, deci mă abţin". "Acest condiment este des folosit în tratamentul infecţiilor, al gripei şi al can didozei. Substanţele sulfu roase şi allicina acţionea ză eficient împotriva helicobacter pylori, o bacterie responsabilă de apariţia ulcerului gastric", menţionează dr. Bilic.
Ceapa este bogată în quercetină, fitonutrient care creşte rezistenţa organis mului. "În cazul unei alimentaţii sărace în vitaminele C şi E, ceapa asigură organismului antioxidanţii necesari prevenirii bolilor. De asemenea, are efect sedativ, ameliorează tusea şi bronşitele", spune medicul nutriţionist.
absolutep0wer
 
Mesaje: 9
Membru din: 10 Apr 2009, 16:38

Nu avem nevoie de mai mult de 5 ore de somn

Mesajde absolutep0wer » 06 Oct 2010, 04:12

La loc comanda: numărul “ideal” de ore petrecute în braţele lui Morfeu nu mai este 7, cum susţineau până acum studiile în domeniu, ci 5.
Un nou studiu al cercetătorilor de la University of California, San Diego îl dezminte pe cel realizat anterior de o echipa de la West Virginia University care, determinând durata corectă de somn de 7 ore, susţinea că cei care dorm mai puţin riscă să se îmbolnăvească de boli cardiace sau chiar să moară prematur, înainte de 65 de ani.
Timp de 14 ani, cercetătorii californieni conduşi de profesorul de psihiatrie Daniel Kripke, nu s-au limitat în studiul lor doar la a le pune întrebări cu privire la obiceiurile nocturne celor 450 de femei înscrise voluntar în cercetare (cu vârsta cuprinsă între 50 şi 81 de ani), ci le-au monitorizat acestora şi somnul, prin controlul activităţii cardiace la nivelul pulsului. "Surpriza a fost faptul că, graţie unei măsurări obiective a somnului, cea mai ridicată rată a supravieţuirii s-a înregistrat la femeile care obişnuiau să doarmă între 5 şi 6 ore şi jumătate pe noapte", a comentat profesorul Kripke. El a precizat ca la cele care au petrecut mai puţin timp sau mai mult în braţele lui Morfeu s-a înregistrat o scădere semnificativă a duratei de viaţa: pe parcursul celor 14 ani ai derulării studiului: 86 de femei au decedat, tocmai dintre cele care petreceau în pat mai puţin - sau mai mult - de 5 ore.
absolutep0wer
 
Mesaje: 9
Membru din: 10 Apr 2009, 16:38

Re: Ceapa, usturoiul, citricele si lactatele tin raceala la

Mesajde sendra25 » 05 Mar 2013, 20:10

Alimentele crescute natural sunt adevaratele medicamente la care trebuie sa apelam plus o dieta echilibrata si miscare.
sendra25
 
Mesaje: 1
Membru din: 05 Mar 2013, 19:59


Înapoi la Zona libera

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator