Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Este o initiativa buna si realizabila.
156
23%
Este interesant dar nu se poate aplica.
248
36%
Nu este o idee buna.
211
30%
Nu imi dau seama daca e bine sau rau, pentru ca nu am toate informatiile.
73
11%
Nu stiu.
4
1%
 
Voturi totale : 692

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde Razvan86 » 09 Oct 2013, 10:48

paula_schiopu21 scrie:eu, ca parinte al unui copil ce abia acum a intrat in clasa I sigur ca sunt preocupat de ce se va intampla in viitor la scoala cu copilul meu; cred ca pe viitor multe dintre lectiile de la scoala se vor face pe computer; dar pana atunci ma uit la ce se intampla in prezent cu el; despre manualele actuale si caietele speciale ce spuneti? baietelul meu a primit de la scoala manuale anul acesta pentru clasa I; invatatoarea ne-a zis ca trebuie cumparate caiete speciale; eu am avut cadre didactice in familie si mai cunosc cate ceva din ce inseamna ce se face la scoala; si am intrebat, in sedinta cu parintii, ce fel de caiete ar trebui sa se cumpere la clasa; ne-a spus ca va lua mostre de pe la diverse edituri si le va analiza cu colegii apoi ne va spune si noua, parintilor, ce trebuie sa cumparam; la sfarsitul saptamanii trecute ne-a comunicat, cu caietele in fata, ca oferta editurilor este mare anul acesta si ca multe caiete noi au pe coperta atentionari ca sunt dupa programa sau ca sunt avizate de minister, dar nu au in realitate nimic de a face nici cu programa nici cu manualul; iar optiunea invatatoarei si a noastra, a parintilor, a fost sa se mearga pe caietele legate de manulele copiilor; voi ce parere aveti despre situatia asta? profesorii de la scoala copilului meu spun ca e o nebunie intreaga.


asa este. sotia mea, invatatoare in Pitesti, imi spunea zilele trecute ca scolile sunt asaltate de edituri cu tot felul de oferte de caiete... aici in oras sunt foarte multe edituri si imi spunea ca a primit oferte de caiete pe care scrie conform cu programa si pe care daca le-ar cumpara la clasa nu le-ar putea folosi in niciun fel; comisia metodica a scolii a ales caietele care sunt legate de manualele utilizate in clasa. asadar,, Paula, cadrul didactic e cel care vede cel mai bine ce material e bun si care nu e bun pentru copii
Razvan86
 
Mesaje: 2
Membru din: 09 Oct 2013, 10:37

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde mhojda » 20 Oct 2013, 15:35

Abia astept sa primim manuale digitale! Sper ca si caiete digitale, atunci de ce ne mai chinuim sa purtam manuta copiilor ca sa scrie corect literele?????
mhojda
 
Mesaje: 15
Membru din: 04 Mar 2008, 18:02

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde adrih » 28 Oct 2013, 23:11

Mi se pare o idee buna introducerea manualelor digitale, dar nu sub forma unor tablete,
ci prin postarea lor pe site-ul www.edu.ro , in format pdf. In acest fel pot fi utilizate
atat de catre elevi (pe un telefon) cat si de catre profesori, pe un calculator si videoproiector.
adrih
 
Mesaje: 3
Membru din: 22 Mar 2007, 14:16

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde emil » 29 Oct 2013, 19:02

adrih scrie:Mi se pare o idee buna introducerea manualelor digitale, dar nu sub forma unor tablete,
ci prin postarea lor pe site-ul http://www.edu.ro , in format pdf. In acest fel pot fi utilizate
atat de catre elevi (pe un telefon) cat si de catre profesori, pe un calculator si videoproiector.

PDF nu inseamna manual digital si nici nu foloseste la nimic pe telefon, calculator cu atat mai putin pe videoproiector...
Manualele digitale nu sunt nici sub forma de "tablete" sau poate ca va ganditi la niste pastile care se inghit si elevul acumuleaza :)
E bine sa va informati, va rog, inainte de a posta in locuri publice. Va rog sa cititi si pe acest Forum mai multe despre manualele digitale.

Succes!
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2737
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde simona.rosca » 29 Oct 2013, 20:02

Mi-e dor de vremurile când se citea. Iar atunci, cărţile nu erau "ameninţate" de era tehnologiei. Anticii ar suferi să vadă vremurile actuale... De ce nu facem şi pancarde cu "Cititul dăunează grav sănătăţii!"?! Cărţile au fost, sunt şi vor fi nişte prieteni de nădejde, indiferent de ce tehnologie este în vigoare. De ce nu ne gândim şi la asta? O carte poate fi citită indiferent dacă avem internet sau nu, ba chiar o putem lua cu noi la iarbă verde, sau într-o tabără de lectură.
simona.rosca
 
Mesaje: 1
Membru din: 13 Sep 2009, 00:10

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde rodicatitu » 17 Dec 2013, 17:47

Nu sunt de acord cu introducerea manualelor digitale. Oricum copiii isi petrec aproape tot timpul pe calculator. Cum o sa-i mai determinam sa citeasca o carte?
rodicatitu
 
Mesaje: 1
Membru din: 17 Dec 2013, 17:19

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde laurentziu_roshu » 27 Dec 2013, 11:42

sportiv scrie:
de alegmu » 01 Iun 2013, 10:22

Da, e o idee bună, se îmbină utilul cu plăcutul!

Plăcutul îl înțeleg! Rămâne să văd și utilul! :oops: Serios!


-Poate fi util in evaluare, datorita interactivitatii testelor in format digital. Programul poate fi realizat in asa fel incat sa anunte elevul daca a raspuns corect sau gresit, sau sa ii dea indicatii daca a raspuns gresit, etc, astfel ca rezolvarea exercitiilor de catre elev este mult mai dinamica, si de aceea, elevii se concentreaza mai mult la rezolvarea testelor interactive.

-In plus, in fiecare domeniu, un manual digital are o utilitate in functie de particularitatile domeniul respectiv, de exemplu:
- in stiintele naturii, fizica, chimie, biologie, geografie permite vizualizarea unor procese fizice sub forma unui film/video (simulari computerizate, animatii- de exemplu reactia producatoare de energie intr-o centrala nucleara-fisiunea stimulata-). Manualul clasic de hârtie nu poate permite vizualizarea fenomenelor in forma video.
-in literatura, manualul digital permite auditia (recitarea expresiva) a poemului studiat, sau a textului. Astfel, ora de româna devine "altfel" iar textul ori poemul este mult mai bine perceput.
-in limbile straine ajuta la insusirea pronuntiei, datorita facilitatilor audio ale manualului digital
-e folosit si in istorie (pentru harti ce se pot mari, indicand detaliile dorite), inregistrari de arhiva, imagine, video, etc.
laurentziu_roshu
 
Mesaje: 360
Membru din: 25 Apr 2006, 10:31

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde sportiv » 29 Dec 2013, 21:06

Mulțumesc! Foarte interesant! :oops:
De ce ar trebui un,, manual digital” pentru :
- a vedea un film pentru ,,chimie, fizică, științe cum spuneți;
-audiția unui text (care nu ,,trimite ” la înțelegerea lui, doar la interpretarea artistică- înțelegerea fiind cuiul lui Pepelea întotdeauna-vezi analfabetismul celor ce știu ,,a citi”;
-pronunția unor cuvinte în limbi străine pentru care sunt ,,n” materiale;
-etc, etc, etc.......?
Întreb și eu, că nu mă prea pricep! :D
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3120
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde coj61 » 30 Dec 2013, 16:41

Pe mine nu mă sperie deloc această perspectivă. Dacă vor fi publicate în format pdf mai multe modele de manuale, vom avea posibilitatea sa alegem modelul pe care-l vom considera potrivit pentru elevii noștri, iar multiplicarea nu va fi prea costisitoare pentru școală. Dacă acest program conține și alte tipuri de materiale(lecții și exerciții interactive, filme etc.), le vom folosi în măsura în care este dotată școala sau în funcție de bugetul acesteia.Mi se pare mai bună ideea, decât folosirea manualelor vechi de 4-5 ani, pe care le distribui cu mare tristețe elevilor mei la fiecare început de an.Nu mă refer aici doar la clasa întâi. În mod sigur, programul cu manualele digitale va continua și pentru celelalte clase. Nu știu de ce unii colegi înțeleg că elevii nu vor mai citi pe cărți sau nu vor mai scrie.
coj61
 
Mesaje: 18
Membru din: 30 Noi 2009, 20:41

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde sportiv » 30 Dec 2013, 20:25

coj61 scrie:Pe mine nu mă sperie deloc această perspectivă. Dacă vor fi publicate în format pdf mai multe modele de manuale, vom avea posibilitatea sa alegem modelul pe care-l vom considera potrivit pentru elevii noștri, iar multiplicarea nu va fi prea costisitoare pentru școală. Dacă acest program conține și alte tipuri de materiale(lecții și exerciții interactive, filme etc.), le vom folosi în măsura în care este dotată școala sau în funcție de bugetul acesteia.Mi se pare mai bună ideea, decât folosirea manualelor vechi de 4-5 ani, pe care le distribui cu mare tristețe elevilor mei la fiecare început de an.Nu mă refer aici doar la clasa întâi. În mod sigur, programul cu manualele digitale va continua și pentru celelalte clase. Nu știu de ce unii colegi înțeleg că elevii nu vor mai citi pe cărți sau nu vor mai scrie.

Toate clasele I, dintotdeauna au primit manuale noi și din simplul motiv că cele vechi RĂMÂNEAU LA COPII :oops: ! Nu știu de ce nu înțelegeți că unii copii nu vor mai citi pe suport de hărtie-e foarte simplu - nici acum nu mai citesc, dară atunci când vor avea tablete? (apropo, cum asigurăm egalitatea de șanse pentru copiii din toată românica , atunci când, undeva prin locuri izolate nu este nici curent electric? (ori nu știți niciun ,,cătun de felul acesta”?)
Sigur multiplicarea nu va fi o problemă pentru scoli? :oops: De unde știți asta? (Ori despre ,,continuarea” la celelalte clase ?-- Vedeți ce mai înseamnă AeL, prin unele școli-Temă pentru dv.
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3120
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde coj61 » 01 Ian 2014, 13:57

sportiv scrie:
coj61 scrie:Pe mine nu mă sperie deloc această perspectivă. Dacă vor fi publicate în format pdf mai multe modele de manuale, vom avea posibilitatea sa alegem modelul pe care-l vom considera potrivit pentru elevii noștri, iar multiplicarea nu va fi prea costisitoare pentru școală. Dacă acest program conține și alte tipuri de materiale(lecții și exerciții interactive, filme etc.), le vom folosi în măsura în care este dotată școala sau în funcție de bugetul acesteia.Mi se pare mai bună ideea, decât folosirea manualelor vechi de 4-5 ani, pe care le distribui cu mare tristețe elevilor mei la fiecare început de an.Nu mă refer aici doar la clasa întâi. În mod sigur, programul cu manualele digitale va continua și pentru celelalte clase. Nu știu de ce unii colegi înțeleg că elevii nu vor mai citi pe cărți sau nu vor mai scrie.

Toate clasele I, dintotdeauna au primit manuale noi și din simplul motiv că cele vechi RĂMÂNEAU LA COPII :oops: ! Nu știu de ce nu înțelegeți că unii copii nu vor mai citi pe suport de hărtie-e foarte simplu - nici acum nu mai citesc, dară atunci când vor avea tablete? (apropo, cum asigurăm egalitatea de șanse pentru copiii din toată românica , atunci când, undeva prin locuri izolate nu este nici curent electric? (ori nu știți niciun ,,cătun de felul acesta”?)
Sigur multiplicarea nu va fi o problemă pentru scoli? :oops: De unde știți asta? (Ori despre ,,continuarea” la celelalte clase ?-- Vedeți ce mai înseamnă AeL, prin unele școli-Temă pentru dv.


Mulțumesc pentru temă! : Eu nu sunt de acord cu toate aceste lamentări atunci când apar informații noi, de multe ori scoase din context.
1.Cum putem crede că elevii noștri, în România, vor învăța doar de pe tablete, când acest lucru nu se întâmplă nici în cele mai evoluate sisteme de educație din lume?
2.Eu sunt mai optimistă, știind că mai sunt copii care citesc. Aceasta este o realitate nu doar a zilelor noastre. Dintotdeauna, unora le-a plăcut această activitate, iar altora, nu.
3.Chiar nu mi se pare că ar fi costisitoare multiplicarea manualelor. Știu, pentru că lucrez într-o școală unde cheltuirea bugetului alocat se face în mod transparent.
4.O reformă nu se poate opri la clasa întâi. Logic este să aibă ,,continuare".
5.Dacă mai sunt locuri izolate, fără curent electric,chiar și fără această reformă nu prea există egalitate de șanse.
coj61
 
Mesaje: 18
Membru din: 30 Noi 2009, 20:41

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde sportiv » 02 Ian 2014, 01:24

4.O reformă nu se poate opri la clasa întâi. Logic este să aibă ,,continuare".

Tocmai de aceea! Reforma ar trebui să apară de la clasa pregătitoare , nu de la clasa I și, clar, nu se va opri la clasa a II-a.Ca să aibă o continuare ar trebui să APARĂ foarte multe lucruri noi: programe școlare, oprirea ,,infuziei de auxiliare ale celor care au doar edituri și fac doar ,,comerț”, asigurarea tuturor condițiilor materiale pentru elevi în școli (mobilier, prezență, manuale, materiale didactice moderne, săli de clasă funcționale, lumină, căldură, apă curentă, săli de sport-care sunt nespus de utile, acolo unde sunt- personal interesat bine plătit- și bine pregătit în același timp-excluderea politicului din sistem - aviz ISJ-ului, care, după părerea mea , nici acum ,după legea pe genunchi a lui boculeț, nu mai are obiectul muincii - competență a conducerii (nepolitizată), responsabilitatea CA și a CP.(Dacă am omis ceva, scuze!) :oops:
Toate celelalte propuneri -bine venite! :D
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3120
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde stefanavoicu » 06 Ian 2014, 00:55

Nu cred ca se vor realiza. Nu am incredere . Este un vis frumos.
stefanavoicu
 
Mesaje: 71
Membru din: 16 Mar 2004, 22:06

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde pucheadorel » 07 Feb 2014, 18:30

Sincer, din punct de vedere logistic nu cred că suntem încă pregătiți.
pucheadorel
 
Mesaje: 291
Membru din: 05 Aug 2010, 17:43
Localitate: Gurbănești

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde psihologmishu » 14 Feb 2014, 17:26

Cineva are nevoie de bani, fie pentru campaniile electorale fie pentru ....

A mai fost o idee prin 2007-2008 a liberalilor, doreau introducerea de laptopuri pentru elevii de liceu şi cadrele didactice din licee. Atunci încă de criza economica nu se vorbea ... Era în prag de an electoral.

Banii folosiţi pentru achiziţii de astfel de manuale sunt de la Uniunea Europeana nerabursabili ?, Dacă da, atunci este OK. Deşii nu de astea duce lipsa învăţământul, programele de finanţare ar fi mai utile în reformarea sistemului educational.
Astfel de manuale "cred" (cu jumătate de gura) ca ar putea face mai atractive orele de curs pentru elevi. Doar dacă manualele vorbesc singure şi elevul nu face efortul sa citească, pentru tinerii de astăzi atunci sunt atractive.

Statutul profesorului este cel ce trebuie sa fie ridicat pentru ca actul educational sa atingă sfera calităţii în educaţie.

Va propun sa citiţi un material, nu va ia mai mult de 10 minute. Poate că primiţi un răspuns clar chiar de la dvs şi la acesta întrebare.
Fişiere ataşate
Principii de reforma in invatamantul preuniversitar.pdf
(160.59 KiB) Descărcat de 311 ori
psihologmishu
 
Mesaje: 1
Membru din: 16 Ian 2013, 13:09

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Limba şi literatura română

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron