paula_schiopu21 scrie:eu, ca parinte al unui copil ce abia acum a intrat in clasa I sigur ca sunt preocupat de ce se va intampla in viitor la scoala cu copilul meu; cred ca pe viitor multe dintre lectiile de la scoala se vor face pe computer; dar pana atunci ma uit la ce se intampla in prezent cu el; despre manualele actuale si caietele speciale ce spuneti? baietelul meu a primit de la scoala manuale anul acesta pentru clasa I; invatatoarea ne-a zis ca trebuie cumparate caiete speciale; eu am avut cadre didactice in familie si mai cunosc cate ceva din ce inseamna ce se face la scoala; si am intrebat, in sedinta cu parintii, ce fel de caiete ar trebui sa se cumpere la clasa; ne-a spus ca va lua mostre de pe la diverse edituri si le va analiza cu colegii apoi ne va spune si noua, parintilor, ce trebuie sa cumparam; la sfarsitul saptamanii trecute ne-a comunicat, cu caietele in fata, ca oferta editurilor este mare anul acesta si ca multe caiete noi au pe coperta atentionari ca sunt dupa programa sau ca sunt avizate de minister, dar nu au in realitate nimic de a face nici cu programa nici cu manualul; iar optiunea invatatoarei si a noastra, a parintilor, a fost sa se mearga pe caietele legate de manulele copiilor; voi ce parere aveti despre situatia asta? profesorii de la scoala copilului meu spun ca e o nebunie intreaga.
asa este. sotia mea, invatatoare in Pitesti, imi spunea zilele trecute ca scolile sunt asaltate de edituri cu tot felul de oferte de caiete... aici in oras sunt foarte multe edituri si imi spunea ca a primit oferte de caiete pe care scrie conform cu programa si pe care daca le-ar cumpara la clasa nu le-ar putea folosi in niciun fel; comisia metodica a scolii a ales caietele care sunt legate de manualele utilizate in clasa. asadar,, Paula, cadrul didactic e cel care vede cel mai bine ce material e bun si care nu e bun pentru copii