de violeta13 » 15 Iul 2013, 18:39
La clasele mici NU sunt indicate astfel de manuale. Cred ca tehnica constituie viitorul dar la cei mici se preteaza mai bine o tabla interactiva in clasa . Invatatorul stie ce anume sa prezinte, il ajuta la folosirea unor imagini,harti, filme , soft-uri educationale , dar toate cu masura si la momentul potrivit al lectiei .Eu lucrez cu o asemenea tabla de 4 ani , colaborez si cu site-uri ce vizeaza protectia online a copiilor , practic i-am invatat sa foloseasca si calculatorul in mod corect , m-a ajut in predare , verificare etc. ,, Cei mult strica, ce-i putin , n-ajunge ,, deci asta e parerea mea . Dotarea fiecarei clase cu calculator, videoproiector si tabla interactiva sau pur si simplu tabla alba metalica de proiectie pe care se scrie cu marker ( elevii pot sublinia , calcula pe o fisa proiectata etc. - economisesti timp si elevii au posibilitatea de a iesi la tabla de mai multe ori /ora) ESTE MULT MAI EFICIENTA SI NU DAUNEAZA OCHILOR .
In primul rand elevii mici trebuie sa invete sa scrie si sa citeasca corect , daca ii lasi singuri cu privirea in tableta si nu vor iesi la tabla sa exerseze cat mai mult in clasa a VIII a nu vor mai sti chiar nimic .
Poate la clasele de liceu e potrivita , la clasele I-VIII nu cred iar la 0-IV exclus.