Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Este o initiativa buna si realizabila.
156
23%
Este interesant dar nu se poate aplica.
248
36%
Nu este o idee buna.
212
31%
Nu imi dau seama daca e bine sau rau, pentru ca nu am toate informatiile.
73
11%
Nu stiu.
4
1%
 
Voturi totale : 693

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde milcka » 04 Ian 2015, 20:41

sportiv scrie:
milcka scrie:Cand primim manuale (noi si pe hartie) la clasa 1? Dupa ce incepe scoala, cand mai facem planificarile? :(

Aveți puțintică răbdare, că nu dau turcii! Ed. Litera (SIVECO) este în Republica Moldova, așa că trebuie să mai așteptăm ,,olecuțî” !Di și sî ni grăghim cî doarî nu o intrat zâlili în sac! :oops:


Apai, domnule draga, noi rabdare avem,ca doar sunt ardeleanca, dar iaca ii ianuarie 2015!!! Manuale noi nu avem nici acum , ce parere mai aveti acum?? Io zic c-or intrat zilele-n sac pt noile manuale!
LA MULTI ANI tuturor si un an mai bun, cu sanatate, rabdare si mai multa si impliniri sufletesti, ca de altele...Dumnezeu cu mila! :* Doamne-ajuta!
milcka
 
Mesaje: 2
Membru din: 22 Mai 2012, 19:28

modul de desfasurare a unei lectii cu ajutorul calculatorulu

Mesajde _gianina_ » 15 Ian 2015, 15:57

va rog mult, am nevoie de ajutorul dvs in realizarea unui scurt referat, in care trebuie sa ''povestesc'' modul de desfasurare a unei lectii cu ajutorul calculatorului/proiectorului . multumesc!!!
_gianina_
 
Mesaje: 1
Membru din: 16 Noi 2014, 07:23

Re: modul de desfasurare a unei lectii cu ajutorul calculato

Mesajde sportiv » 16 Ian 2015, 00:08

_gianina_ scrie:va rog mult, am nevoie de ajutorul dvs in realizarea unui scurt referat, in care trebuie sa ''povestesc'' modul de desfasurare a unei lectii cu ajutorul calculatorului/proiectorului . multumesc!!!

Poate este de ajutor! :oops:
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3123
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde but_elena51 » 05 Mar 2015, 10:55

Cred că trebuie să privim lucrurile în mod nuanțat. Mă întreb cum își vor însuși elevii scrierea de mână. Care sunt riscurile implementării manualelor digitale? Cum și în cât timp vor fi contracarate eventualele aspecte negative ale acestei decizii, dacă vor mai putea fi remediate ?
but_elena51
 
Mesaje: 1
Membru din: 07 Mai 2010, 20:56

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde Ioa_Ioa » 17 Mar 2015, 18:47

e interesant.dar la mn la scoala nu sunt! :| :|
Ioa_Ioa
 
Mesaje: 1
Membru din: 16 Mar 2015, 16:09

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde Iolanda09 » 07 Noi 2015, 10:01

da,in conditiile ca la inceputul clasei a-I-a sa li se dea din partea scolii cate un calculator elevilor a.i.sa porneasca toti cu sanse egale !
Iolanda09
 
Mesaje: 1
Membru din: 06 Noi 2015, 13:18

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde emil » 08 Noi 2015, 20:04

Ioa_Ioa scrie:e interesant.dar la mn la scoala nu sunt! :| :|


Sunteti eleva? Asa se pare, dupa scris!
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2738
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde grigorediana » 13 Feb 2016, 21:11

Introducerea manualelor digitale mi se pare o idee buna care starneste interesul elevului pentru lectii.Eu ma chinui sa folosesc la clasa cat mai des manualele digitale, dar in afara de lectia de predare in care utilizez animatiile nu ma ajuta prea mult.Observ ca pe cd apar foldere cu jocuri, dar nu le pot deschide.Probabil trebuie instalat un program pe calculator, dar nu stiu care...
Daca m-ati putea ajuta in acest caz, v-as fi recunoscatoare!
grigorediana
 
Mesaje: 1
Membru din: 02 Oct 2011, 16:40

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde sportiv » 13 Feb 2016, 22:34

Manualele digitale sunt o resursă educaţională modernă ca rezultat al imaginaţiei, iniţiativelor, experimentelor şi promovărilor, cercetării şi dezvoltării noilor tehnologii în educaţie, în procesele sistemului de învăţământ. De altfel, considerare din categoria instrumentelor de lucru suport pentru învăţare, acestea sunt reflexia unei concepţii a unui grup de lucru, situată necesar în prelungirea concepţiei curriculare în actualitate, exprimată prin documente de politici educaţionale şi prin documente curriculare.


DEFINIŢIE. Din punct de vedere tehnic/informatic, manualul digital este independent de platformele e-Learning şi reprezintă un produs software (aplicaţie) ce poate fi folosit online dar şi offline, pe orice tip de tehnologie (descktop, laptop, tabletă, telefon), pe orice sistem de operare şi pe orice browser, iar din punct de vedere fizic există stocat pe un CD ce însoţeşte manualul tipărit. Din punct de vedere al conţinutului, manualul digital cuprinde integral conţinutul manualului tipărit (ce are reprezentări statice), având complementar (în locul ilustraţiilor, tabelelor, exerciţiilor, etc. de pe hârtie) elemente specifice precum: exerciţii interactive, jocuri educaţionale, animaţii, filme şi simulări care, prin utilizare, aduc un plus de profit cognitiv. Manualele trebuie să îmbogăţească procesul de predare-învăţare-evaluare cu activităţi multimedia interactive, iar cel mai important element de noutate adus de manualele digitale este reprezentat de activităţile multimedia interactive de învăţare (AMII) ce pot avea următoarele clase de complexiate şi care oferă o continuitate a acumulărilor/competenţelor dobândite de elev pe întreaga durată de utilizare (atât individuală, cât şi în activităţi de grup): static, animat, interactiv, complex (aplicaţii software complexe). Astfel, prin manualul digital se atinge un nivel superior al procesului de predare-învăţare-evaluare prin atributul de imersiune (virtual reality şi augmented reality) pe care un eveniment de învăţare continuu (manual digital) îl conferă procesului didactic, faţă de un eveniment de tip discret (RLO, Reusable Learning Objects) şi faţă de experienţa acumulată de elevi sau cadrele didactice în utilizarea de software educaţional (lecţii interactive) prin laboratoarele virtuale pentru fizică, chimie, biologie, etc. Observaţie. Manualul digital reprezintă o abordare nouă în implementarea componentei TIC în procesul de predare-învăţare-evaluare, şi de aceea nu este formatul .pdf şi nici formatul static HTML al manualulul tipărit.În mod fericit, România se poate mândri, la începutul anului şcolar 2014/2015, cu faptul că a reuşit să elaboreze câteva manuale digitale (acestea sunt asociate manualelor clasice, tipărite) pentru învăţământul primar (clasele I şi a II-a) în urma unui proces –uneori anevoios şi complicat, la care şi-au adus contribuţia, pe lângă persoanele de specialitate cu o bogată experienţă ăn realizarea de manuale, şi specialişti în proiectarea învăţării, programatori, graficieni, specialişti în psihopedagogie, redactori. Din punct de vedere tehnic, manualul digital este independent de platformele e-Learning şi reprezintă un produs software (aplicaţie) ce poate fi folosit online dar şi offline, pe orice tip de tehnologie (descktop, laptop, tableta, telefon), pe orice sistem de operare şi pe orice browser.Sursă ştire: CNIV România, http://c3.cniv.ro/?q=2014/digi2014

Biografie: http://www.unibuc.ro//prof/vlada_m/
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3123
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde id_dobreandrei » 20 Mai 2016, 08:06

Eu am realizat cu mulți ani în urmă culegeri digitale de matematică oferite gratuit pe http://www.mateinfo.ro. După numărul descărcărilor se pare că sunt foarte apreciate.
Culegere Online pentru Evaluarea Națională la Matematică : http://www.mateinfo.ro/evaluare-nationala-matematica/culegeri-online-evaluare-nationala-matematica/evaluare-matematica-230-variante-cu-solutii
Culegere Online pentru BAC-ul la Matematică : http://www.mateinfo.ro/bacalaureat-matematica/bac-matematica-mate-info/culegere-online-mate-info

În ultimul timp astfel de postări de pe forum pot părea reclamă și mă intrigă foarte mult acest lucru, mai ales că eu, ca și alți colegi, facem acest lucru doar din pasiune pentru matematică și plătim extrem de mult pentru realizarea și întreținerea acestor site-uri. Reclamele google nu pot acoperi costurile de HOST a acestor site-uri, care reprezintă un minim pentru a ține un astfel de site....

prof. Andrei Dobre
https://www.facebook.com/fanmateinfo.ro/
id_dobreandrei
 
Mesaje: 8
Membru din: 07 Aug 2006, 16:35
Localitate: Ploiești

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde julianmuscalu » 04 Iul 2016, 00:34

Văd că primul răspuns enumerat («Este o initiativa buna si realizabila.») a strâns voturi doar pentru poziția a 3-a, deși a trecut mult timp.
Totuși, manualele digitale nu mai sunt deloc ceva greu de realizat.. și în plus sunt multe avantaje în realizarea unor astfel de manuale.
Iulian M
Avatar utilizator
julianmuscalu
 
Mesaje: 10
Membru din: 14 Aug 2007, 17:20
Localitate: România

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde cata77 » 14 Aug 2016, 16:53

Nu sunt de acord cu introducerea manualelor digitale in scoala. De ce? Pentru e destul raul pe care l-a produs in masa asupra noilor generatii de copii crescuti cu calculatorul si televizorul. Vedem realmente modificari in rau asupra comportamentului elevilor nostri, care isi petrec ore intregi uitandu-se la tv sau jucand jocuri video. Nu le stimuleaza nici atentia nici creativitatea nici nimic, dimpotriva sunt studii facute in acest sens si dovedesc cat de mult le afecteaza dezvoltarea creierului copiilor. Cititi si documenati-va, pentru ca datoria noastra e sa dam copii intregi la minte societatii noastre nu sa mai dam niste bani muuuulti unor firme de IT ale nu stiu cui ca nu ma intereseaza .
cata77
 
Mesaje: 13
Membru din: 21 Noi 2008, 14:58

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde cathrinn » 23 Sep 2018, 22:07

Buna seara tuturor. Ma poate ajuta cineva sa găsesc manualul de Educație pentru sănătate, clasa a V-a? Am mare nevoie de acest manual si se pare ca este de negăsit. Multumesc, o seara buna
cathrinn
 
Mesaje: 1
Membru din: 02 Apr 2018, 11:11

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde sportiv » 23 Sep 2018, 23:41

Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3123
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Ce parere aveti despre introducerea manualelor digitale?

Mesajde emil » 24 Sep 2018, 11:48

cathrinn scrie:Buna seara tuturor. Ma poate ajuta cineva sa găsesc manualul de Educație pentru sănătate, clasa a V-a? Am mare nevoie de acest manual si se pare ca este de negăsit. Multumesc, o seara buna

Aici este vorba despre manuale digitale....Va rog sa pastrati tema topicului
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2738
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Limba şi literatura română

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron