Ce ma sfatuiti sa fac?

Sectiune dedicata dialogului parinti-educatori

Ce ma sfatuiti sa fac?

Mesajde guyana » 15 Iun 2006, 15:18

Am un copil care nu promoveaza in clasa a VI a, din cauza corijentei la 3 materii: franceza, engleza si desen. Mi s-a parut nedreapta profesoara de desen, care i-a pus un 4 din oficiu, desi copilul meu a rugat-o saptamana trecuta sa-i dea ceva de facut pentru o a doua nota.
A avut un an foarte prost, dar consider ca multi profesori lucreaza doar cu elevii buni! Nu au nici un chef sa incerce sa modeleze un copil, care are anumite probleme de adaptare. Mai ales ca problemele de adaptare apar frecvent la clasele a V a.
Ce ma sfatuiti sa fac?
guyana
 
Mesaje: 13
Membru din: 15 Iun 2006, 10:15

Mesajde stanuta_grigorica » 15 Iun 2006, 19:17

Acum e cam tarziu sa mai faceti ceva...ar fi trebuit sa stiti mai de mult ca are probleme,sa nu ajunga in situatia aceasta!Insistati sa fie evaluat din nou la desen,poate se mai poate indrepta situatia.La celelalte obiecte daca invata in vara poate promova!Bafta!
stanuta_grigorica
 
Mesaje: 1095
Membru din: 06 Noi 2004, 21:55

cam asa va sfatuiesc

Mesajde mada38 » 15 Iun 2006, 23:30

Dupa cum bine ati remarcat singura exista probleme de adaptare la clasa ... aV-a. Copilul este la final de clasa a VI-a !
De ce cdedeti ca la desen exista posibilitatea de a fi promovat? De ce nu la la una din limbile straine ?
Si nu va suparati dar in atatea saptamani de scoala nu ati discutat dumneavoastra ca parinte cu dascalii de specialitate, cu dirigintele/diriginta, cu directorul/directoarea scolii ?
Nu intreb din rautate, vreau sa imi dau seama daca va pot ajuta... sa evitati o astfel de situatie in anul urmator. Acum este tardiv. Imi pare rau!
mada38
 
Mesaje: 15
Membru din: 14 Iun 2006, 11:04

Ce ma sfatuiti sa fac?

Mesajde guyana » 16 Iun 2006, 11:47

Ieri am scris un mesaj in care spuneam mai mult, dar cred ca l-am trimis aiurea.
Copilul meu nu este in clasa a VI a, ci a V a. De aceea am spus de problemele de adaptare cu notele, profesorii,etc. Am vrut sa spun ca nu promoveaza din clasa a V a in a VI a. Probabil m-am exprimat gresit.
Problema mea cu desenul era aceea ca i-a dat o nota doar in ideea ca oricum nu a meritat mai mult pana atunci. O nota in lipsa elevului. Lucru care nu mi se pare corect.
Cineva spunea pe acest forum ca notele se dau pentru ceea ce stie elevul, nu pentru ceea ce nu stie!
Cu riscul de a primi multe mesaje dojenitoare am sa incerc sa fac un tablou general despre situatia noastra.
Il cresc singura de cand avea mai putin de 3 ani. Tatal lui a murit in 1996.
Pana a inceput scoala, a stat la mama mea, la 45 Km de Buc. A fost singura care m-a ajutat sa-l cresc.
Eu locuiam impreuna cu fratele meu si prienena lui in 2 camere conf. 3. Va imaginati ca spatiul lipseste cu desavarsire.
Casa este a mamei mele, deci imi apartine si mie, dar a fost un soc pentru fratele meu, sa ma mut inapoi.
Cand a venit si Alex, au inceput si problemele. Diverse discutii si certuri provocate din lucruri marunte.
Am lasat mult de la mine, pentru ca atunci cand nu vorbea cu mine, cumnata mea nu vorbea nici cu Alex. Ma durea sufletul sa-mi vad copilul cersind atentia ei sau a fratelui meu. Acum, fiind mai mare, lucrurile s-au mai schimbat un pic. Fratele meu ii mai da cateva castane cand trece pe langa el, iar Alex se bucura teribil. Macar il vede!
Lectiile au fost intotdeauna un cosmar si pentru el si pentru mine. Nu prea reuseam sa-i captez atentia. In mijlocul unei explicatii, Alex se trezea sa-mi spuna nu stiu ce minune, fara legatura cu ceea ce faceam.
Alteori in camera cealalta cantau manele sau dormea toata lumea si nu puteam sa vorbesc decat in soapta. Am renuntat de multe ori si imi reprosez asta.
La inceputul clasei a V a, in joaca lui prosteasca Alex a lovit o colega la ora de sport, intr-un loc mai sensibil. Din acel moment a fost privit ca un mic monstrulet de majoritatea profesorilor.
A avut nota scazuta la purtare, dar acel nefericit eveniment si-a pus amprenta asupra lui, fiind deja catalogat ca un copil rau. Am fost la scoala si d-na directoare mi-a sugerat sa-l transfer la alta scoala, pentru ca mai mult ca sigur v-a ramane repetent. Nu l-am mutat si am facut foarte rau pentru ca lucrurile au mers din rau in mai rau.
Alex facea pe clovnul in clasa, iar notele proaste au curs pur si simplu, din cauza comportamentului. De asta am spus ca a avut un an dezastruos. Nici nu a invatat, nu-si lua toate cartile si caietele cu el . (am aflat asta mult prea tarziu)
Recunosc, mi-a fost rusine sa ma mai duc la scoala in semestrul 2.
La Romana a avut o profesoara care m-a impresionat. Ii nota in caiet ce are de scris pentru ora urmatoare. Asa stiam si eu daca are sau nu de scris, si il si verifica daca a scris in clasa.
Vina pentru esecul de acum, imi apartine aproape in totalitate, stiu asta. Am renuntat de multe ori pentru ca nu mai aveam rabdare.
Totusi nu mi se pare normal ca un profesor sa nu poata determina un copil de 12 ani sa-si noteze ceea ce dicteaza dumnealui in clasa. Vorbesc de unele materii.
Daca vina pentru tema de acasa nefacuta, imi apartine mie, de ce faptul ca nu scrie in clasa trebuie reprosat tot parintelui?
Este adevarat ca tot ceea ce am spus pana acum, ma incrimineaza total. Nu am facut atat cat ar fi trebuit sa fac. Nimeni nu a facut suficient.
Ceea ce vreau acum este sa fac ceva pentru a indrepta situatia. Cand spun asta, ma refer la faptul ca vreau sa recuperez ceea ce am pierdut amandoi.
Alex nu este un copil rau. Are remuscari si isi cere iertare cand ma supara, dar recidiveaza. Stie sa profite de slabiciunile mele. E greu sa fii si autoritar si bland. Nu poti sa le faci bine pe amandoua. Ma rog,... eu nu pot!
Stiu ca trebuie sa-l transfer la alta scoala. Trebuie sa-l rup de anturajul prost in primul rand.
Dirigintele lui mi-a spus ca nu era asa, daca era in alta clasa. La ei au fost prea multi copii problema.
Sper ca nu am fost prea incoerenta.
Multumesc!
guyana
 
Mesaje: 13
Membru din: 15 Iun 2006, 10:15

Mesajde emil » 16 Iun 2006, 14:20

Stimata Doamna, mama de copil,
M-a impresionat mesajul dvs.
Imi permit sa fac o observatie critica legata de modul in care scoala, dirigintele, a inteles situatia copilului dvs. La urma urmei este un copil de clasa a 5-a , mai usor de modelat si de inteles. Nu inteleg de ce trebuie sa ramana repetent din cauza materiilor enuntate de dvs.
Eu cred ca situatia se va remedia printr-o discutie mai apropiata cu dirigintele, dar mai ales, printr-o mai buna comunicare dintre el si dvs.
Nu dramatizati, nu abandonati, ajutati-l, fiti langa el cat mai mult.
Va doresc sa fie bine si sa va bucurati. Sunt convins ca asa va fi pentru ca aveti capacitatea de a-l ajuta, dovada fiind comunicarea dvs. cu noi, cei care activam pe acest portal.

VACANTA FRUMOASA!
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2737
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Mesajde mada38 » 16 Iun 2006, 15:35

Am citit sfatul domnului Onea, dar vine putin cam tarziu, chiar daca vine de la I.S.J.
Poate gasiti intre profesori un OM ca dascalita de lb. romana si va va sprijinii in anul care urmeaza.
Transferul copilului la alta unitate de invatamant nu este o solutie pentru ca dirigintele de la noua scoala va trebui sa/l cuprinda in baza lui de date (daca lucreaza corect) cu fisa psihopedagogica de la scoala unde este acum.
Este elev la o scoala mica sau una cu multi copii? Ar fi suficient sa/mi spuneti cate colective de clasa a Va sunt in unitate.
Nu vreau sa acuz fara date colegii dar la disciplina Desen, cu 1 ora pe saptamana, elevul de clasa a V/a trebuie sa aiba minim 2 note care sa reflecte abilitatea lui de a realiza performanta minima acceptata.
Mai vorbim.
mada38
 
Mesaje: 15
Membru din: 14 Iun 2006, 11:04

Mesajde emese_d » 16 Iun 2006, 15:46

Stimata Doamna, m-a impresionat situatia dumneavoastra si sper sa nu fiu singurul cadru didactic care gandeste astfel. Din pacate nu va pot ajuta concret, pentru ca nu sunt unul din profesorii lui Alex. Sfatul meu este sa vorbiti cu profesoara de desen si sa-i expuneti situatia copilului exact asa cum ati descris-o pe forum, apoi sa o rugati ca de la om la om sa va ajute. Nu vreau sa cred ca ar fi in stare sa va refuze ajutorul. Puteti vorbi si cu diriginta, si cu profesorii de limbi straine, rugati-i sa va ajute sa promoveze copilul clasa a V-a, apoi sa-l mutati la alta scoala daca doriti acest lucru. Mutarea lui nu trebuie sa fie perceputa gresit de catre copil: nu este nici pedeapsa, nici razbunare, nici fuga de raspundere, doar o noua sansa pentru el de a demonstra tuturor ca are multe calitati, ca este un copil bun.
Astea ar fi solutiile de moment. Problema insa este mult mai serioasa si trebuie sa va ganditi la viitor. Dumneavoastra ati facut o analiza foarte lucida si obiectiva a situatiei, iar eu cred ca NU AVETI CE SA VA REPROSATI, ati fost si sunteti o mama buna pentru Alex. Trebuie insa sa aveti in vedere 2 aspecte foarte importante. Pe de o parte sa aveti grija de dumneavoastra ca sa puteti sa-l cresteti si sa-i oferiti siguranta, intelegere, afectiune si tot ce are nevoie copilul. Incercati sa fiti echilibrata si sa va simta mereu alaturi, din pacate sunteti singurul sprijin al acestui copil.
Pe de alta parte, sa va ganditi la Alex, CUM il puteti ajuta. CE anume i-ar trebui lui ca sa se dezvolte corect si sa-l vedeti "in rand cu lumea"... Porniti de la premisa ca aveti un copil bun care are probleme pe care nu le poate gestiona singur, iar dumneavoastra trebuie sa-l iubiti si sa-l ajutati. Copilul trebuie sa simta ca il iubiti, ca EL ca om este "OK", doar COMPORTAMENTUL lui nu este asa cum ar trebui, tocmai de aceea are probleme.
Va sfatuiesc de asemenea sa cereti sfatul unui psiholog si va rog sa nu ma intelegeti gresit, asta nu inseamna un lucru rau! Dimpotriva, psihologul va va sprijini foarte mult, va va arata cum sa-l ajutati pe Alex. Incercati sa fiti cat mai mult impreuna DOAR CU EL, fara alte persoane in jur. Daca nu puteti altfel, mergeti la plimbare cat mai des, folositi orice moment pentru a-l scoate din casa si pentru a fi doar cu el. Trebuie sa simta ca EL este important pentru dumneavoastra, ca ii acordati toata atentia si ca il iubiti, indiferent de ce ar face. Nu il certati pentru ceea ce a facut, ci faceti impreuna cu el o analiza lucida a problemelor lui, cautand impreuna cauzele care au dus la aceste probleme si tot impreuna sa cautati si solutiile. Cereti-i parerea, intrebati-l cum vede el lucrurile, ce si-ar dori, cu ce il puteti ajuta! Macar creati-i impresia ca decizia ii apartine si sa fie “alegerea lui” in care dumeavoastra doar il sustineti!
Alex este la varsta la care are nevoie de toata atentia dumneavoastra, acum este momentul in care il puteti scapa din mana! Baiat fiind, are nevoie de un "tata" acum mai mult ca oricand. Nu spun sa va recasatoriti sau sa-i cautati un inlocuitor pantru tata, doar sa intelegeti nevoile lui. Nu stiu care ar putea fi rezolvarea pentru asta.... eventual un barbat adult pe care el sa-l accepte si sa-l ia de model... poate tatal unui alt baiat, prieten cu el ar putea sa va ajute. Totodata are nevoie de prieteni, de libertate, acum intra in perioada pubertara care va fi foarte grea pentru el, iar dumneavoastra trebuie sa cititi despre modificarile care au loc in psihicul copiilor la aceasta varsta ca sa-l puteti intelege.
Alex este un copil bun! Imposibil sa nu aiba un talent, un domeniu care il intereseaza, ceva care il atrage! Cautati sa-l ajutati sa-si descopere un hobby, un talent, poate chiar sportul! Trebuie sa-si ocupe timpul cu ceva sanatos, constructiv si mai ales, in colectivitate, impreuna cu alti copii de varsta lui. Sportul este foarte bun din toate punctele de vedere: este sanatos, ii formeaza un stil de viata corect, il fereste de vicii – fumat si alcool- , ii consuma energia, ii da posibilitatea sa se afirme in fata celorlalti copii, sa capete incredere in el, sa vada ca are calitati pentru care este apreciat de altii, poate sa-si „etaleze“ forta, “barbatia”, stiut fiind faptul ca baietii simt nevoia sa-si afirme calitatile masculine, sa-si masoare fortele cu altii si sa atraga admiratia fetelor… acum se da o lupta pentru afirmare in personalitatea lor, iar acest proces ii poate influenta pozitiv sau negativ evolutia viitoare.
Instaurati un fel de “regulament” impreuna cu el, negociati toate punctele cuprinse in acesta, valabile si pentru el si pentru dumneavoastra. Discutati deschis, tineti cont si de parerea lui, de ce si-ar dori si el de la dumneavoastra, stabiliti un sistem de “recompense si pedepse” echitabil. Trebuie sa stie exact ce asteptati de la el si ce anume sunteti dispusa sa-i oferiti. Fiti atenta la toate gesturile si faptele lui marunte, cautati mereu ceva bun in ceea ce face si LAUDATI-L imediat ce merita o apreciere pozitiva, prin asta ii intariti acel comportament dezirabil. Aveti grija totusi sa nu cadeti in extrema cealalta si sa nu-l “sufocati” ! Alex are nevoie de libertate, cel putin de iluzia acesteia! Respectati-i intimitatea chiar si atunci cand il controlati, sa nu se simta monitorizat in permanenta.
Cat despre invatatura, faceti un plan despre “cum va veti razbuna impreuna” pe toti cei care nu au avut incredere in el! Va merge la o alta scoala (fara insa a vorbi de rau fosta scoala si fostii profesori sau colegi!) si le va demonstra tuturor ca el este un elev bun! Convingeti-l ca dumeavoastra aveti incredere in el si il veti ajuta, dar EL trebuie sa formuleze “strategia” pentru a atinge propriile obiective! Sa fie planul lui de bataie, nu ambitia dumneavoastra! Mama trebuie doar sa-l incurajeze, sa-l inteleaga, sa-i fie alaturi, sa-l indrume, apoi sa-l aprobe ca a luat singur deciziile bune…. Daca nu se conformeaza, nu il pedepsiti, doar exprimati-va dezamagirea si parerea de rau pentru ca nu are vointa necesara sa se tina de ceea ce EL si-a propus.
Cred ca v-am tinut destula teorie… imi cer scuze daca v-am plictisit, am incercat sa ma pun in situatia dumneavoastra si m-a luat valul.
Concluzia este urmatoarea: pe termen scurt vorbiti cu profesorii actuali si rezolvati urgenta, vedeti ce este de facut pentru ca Alex sa promoveze clasa. Pe termen lung insa trebuie sa investiti asa cum v-am sugerat, cereti sfatul unui psiholog si fiti foarte constanta in aceasta munca deloc usoara. La noua lui scoala vorbiti din timp cu diriginta, este bine sa cunoasca situatia copilului si rugati-o sa va ajute si sa va indrume in privinta lui Alex, dar fiti constanta si tineti permanent legatura cu scoala.
Cat despre acest gen de probleme, trebuie sa stiti ca ele nu apar izolate, deci nu este problema doar a lui Alex, iar “tratamentul” la fel ca si “cauza” trebuie aplicate intregii familii. Din pacate situatia materiala nu va permite prea multe optiuni, se pare ca nici familia nu va ajuta…. DUMNEAVOASTRA trebuie sa fiti puternica, echilibrata, convinsa ca faceti exact ceea ce trebuie si sa gasiti resurse in propriile forte! Aveti grija si de propria persoana! Alex are nevoie de o mama sanatoasa si puternica, iar dumneavoastra trebuie sa gasiti timp si pentru propria persoana, sa va incarcati bateriile, sa va faceti singura mici “cadouri”, mici recompense, sa va permiteti mici bucurii si pentru sufletul dumneavoastra!
Va doresc multa sanatate, putere si sunt convinsa ca va veti rezolva problemele, mai ales ca ati avut curajul sa vorbiti deschis despre ele! Am incredere in dumneavoastra si in in Alex!
Cu simpatie, Emese
emese_d
 
Mesaje: 273
Membru din: 03 Feb 2006, 22:43
Localitate: Brasov

Mesajde stanuta_grigorica » 16 Iun 2006, 18:22

Felicitari, Emese, pentru cuvintele pline de intelepciune si sfaturile excelente date acestei mame de copil!Nu stiu ce-as mai pute adauga, sper din tot sufletul ca Alex sa gaseasca drumul corect alaturi de mama lui.
Stimata doamna,chiar daca Alex repeta clasa,nu-i o nenorocire!La o alta scoala ,intr-un alt mediu, scapand de eticheta care i s-a pus,puteti avea un nou inceput.O singura recomandare as mai face:sa nu va mai fie niciodata jena sa mergeti la scoala,sa nu va mai fie rusine cu copilul dumneavoastar!Umar la umar infruntati greutatile si veti reusi!Daca urmati sfaturile colegilor mei, totul va fi bine!Curaj!
stanuta_grigorica
 
Mesaje: 1095
Membru din: 06 Noi 2004, 21:55

Mesajde gina » 19 Iun 2006, 12:41

S-a deschis de doua ori acest subiect, asa ca sunt nevoita sa postez si raspunsul meu de doua ori. Imi cer scuze!
Stimata doamna!
Nu am vrut sa intervin in discutie pana acum, dar sunt revoltata pentru cele intamplate copilului dv.
Dupa parerea mea este o aberatie sa dam nota la o materie pentru purtare. Putem scadea nota la purtare , nu?
Ce sa va mai spun, consider ca toatre materiile sunt importante in dezvoltarea uni copil, dar totusi, sa-l lasam repetent din cauza unor materii care ar trebui sa fie indragite de elevi!!!! Ce sa mai vorbim noi astia care predam materii grele si pentru marea majoritate a elevilor, neatractive! De foarte multe ori mi-am dorit sa predau altceva, ceva care sa atraga elevii , sa vad ca ma urmaresc cu placere! Pacat ca acei colegi care au sansa asta nu profita de ea! Stiu ca o sa sara toti colegii " pe mine" pentru cele afirmate dar nu ma pot abtine: sa lasi repetent un elev de clasa a 5-a care are multe probleme de adaptare de la ciclul primar la cel gimnazial , imi pare o lipsa de omenie! Oare va invata sa deseneze mai frumos sau va vorbi cele doua limbi straine dupa un an de repetentie?!
Suntr alaturi de dv. si daca va pot ajuta cu ceva, va rog sa-mi spuneti!
gina
 
Mesaje: 1040
Membru din: 24 Sep 2004, 17:20
Localitate: Bucuresti

Mesajde guyana » 19 Iun 2006, 13:39

Stimata Doamna!
Ma ajutati enorm considerand, ca si mine, ca este un pic exagerat ca un elev sa repete anul din cauza acestor materii. Nu consider ca nu sunt importante, dar cu siguranta putea recupera materia pierduta. Cel putin la desen.
Am inteles ca doamna de desen, a incheiat media 5, unei clase intregi. Clasa a VII a, cred. Copii de 9 si 10 la restul materiilor aveau 5 la desen.
Ce as mai putea sa spun in aceasta situatie?
Acesti profesori au reclamat lipsa de bunavointa din partea elevului, lucru cu care sunt de acord, faptul ca eu nu am mers la scoala si nu am avut o legatura mai solida cu dumnealor, inteleg si acest repros, dar ma gandesc si la bunavointa profesorilor, de a informa parintele despre o situatie care se repeta.
De fapt nu stiu daca ceea ce spun intra in atributia dansilor dar la clasa a V a, eu cred ca este chiar indicat. Nu vreau sa par obraznica. Ma gandesc doar, ca ei sunt inca obisnuiti cu invatatorul, care este ca un parinte pentru ei.
Invatatoarea lui scria in caiet ceea ce dorea sa aflu.
Si alti profesori au putut face acest lucru. Au scris in caietul lui: "Alex vine fara caiet si...etc"
Poate sunt subiectiva, dar asa gandesc acum. Nu vreau sa minimizez partea mea de vina, sau comportamentul copilului meu. El nu a invatat anul asta, nu a inteles impactul unei note proaste, desi am incercat sa-i explic, iar eu nu m-am interesat suficient de situatia lui scolara
As vrea sa va intreb ce credeti ca trebuie sa fac in continuare.
Este mai bine sa-l transfer la alta scoala, sau il v-a afecta aceasta schimbare?
guyana
 
Mesaje: 13
Membru din: 15 Iun 2006, 10:15

Mesajde gina » 19 Iun 2006, 14:42

Eu nu cred ca mutarea la alta scoala va fi benefica pentru Alex. Sunt convinsa ca va trece peste asta ! Ar trebui sa tineti cont si de sfaturile colegilor mei si sa mergeti la psihopedagogul scolii cu care sa stati de vorba; il va putea ajuta mult pe Alex (si pe dv. la fel!) Personal cred foarte mult in ajutorul psihopedagogului.
gina
 
Mesaje: 1040
Membru din: 24 Sep 2004, 17:20
Localitate: Bucuresti

Mesajde gica_ionescu » 19 Iun 2006, 17:07

Avand in vedere ca e invatamant de masa si nu toti suntem Picasso, se putea da nota 5. Baiatul meu, care invata foarte bine, a luat un 6 la desen si a avut de suferit .

,,Schimbi locul, schimbi norocul" . Raman la ideea ca o alta scoala il va primi cu bratele deschise. La scoala asta e stigmatizat deja si nu va putea scapa de eticheta pusa.

Va inteleg perfect in ceea ce priveste impactul clasei a V-a! Eu astept cu emotie integrarea elevilor mei in gimnaziu ! Am avut clasa a IV- a anul acesta...Elevii pe care noi ii stimulam si incurajam in clasele mici, suporta greu schimbarea de atmosfera de la gimnaziu. Din pacate, uneori , au reactii asemanatoare cu cele ale baiatului dv.

De ce nu-l inscrieti la un club sportiv? Energia i-ar fi consumata benefic!

Mai multa comunicare intre dv si el!
De ce nu l-ati dat la scoala din localitatea in care locuieste mama dv. ?

Nu puteti da vina pe profesori!

Scoala nu poate suplini familia ...

Ce ar insemna ca un profesor sa scrie pe caiet tuturor elevilor ce teme au.......
Avatar utilizator
gica_ionescu
 
Mesaje: 1154
Membru din: 18 Iul 2004, 10:29

Mesajde mada38 » 19 Iun 2006, 17:54

Draga ... mama lui Alex, ai deja atatea sfaturi ca nu cred sa mai ai timp de altceva decat sa citesti, ori tu trebuie sa iei destul de repede o hotarare in ceea ce-l priveste pe Alex.
"Dirigintele lui mi-a spus ca nu era asa, daca era in alta clasa. La ei au fost prea multi copii problema." Cand ti-a spus asta? La finalul sau la inceputul semestrului ? daca la inceput atunci porti o mare parte din vina, daca la final atunci vina este si a lui , dar din pacate problema ta nu se rezolva nici intr-un caz nici in altul.
Ia copilul de mana si mergeti la psihologul scolar si stati de vorba. Nu lasa sa treaca vacanta ca cine sti ce-i mai trece prin minte daca spui ca a intrat intr-un anturaj care l-a influentat negativ.
Raman la parerea ca transferul la alta scoala nu este o solutie pentru Alex. (eventual pentru scoala, care va avea mai putine probleme)
mada38
 
Mesaje: 15
Membru din: 14 Iun 2006, 11:04

Mesajde guyana » 20 Iun 2006, 11:13

Multumesc pentru implicarea si bunavointa de care dati dovada!
Stimate domn Ionescu, departe de mine gandul de a da vina pe profesori.
Am spus ca se putea face asa, la materiile la care avea probleme de conduita sau la materiile la care profesorul respectiv avea ceva de transmis, reprosat.
La lb. romana, chiar am spus ca am fost surprinsa de profesoara care ii nota in caiet tema. Nu i-a cerut nimeni asta. A fost un ajutor pe care dumneaei i l-a acordat. Si apoi, daca privim lucrurile corect, chiar nu e nevoie sa noteze in caiet tuturor elevilor. Nu sunt toti ca Alex.
Domnul diriginte mi-a spus la sfarsitul anului ca Alex nu era asa daca era intr-o alta clasa, dar nu-l invinuiesc. I-a trebuit timp sa-si dea seama de adevaratul caracter al copiilor. Au facut excursii, s-au cunoscut mai bine.
In privinta copiilor problema, asa i-au fost repartizati. S-a desfiintat o clasa a IV a si acolo "au nimerit", toti copii dificili. Plus copiii care nu promovasera. ( referitor la nr. elevilor, au ramas 4 clase a V a. La ei erau cei mai multi... in jur de 30 de elevi)
"Scoala nu poate suplini familia!" De acord! Doar ca eu tin minte scoala ca fiind locul in care mergeam de acasa, ca acasa. Pe profesori ii am in minte ca pe oamenii care ne sfatuiau si ne dojeneau, asa cum faceau si parintii nostri. Asta este perceptia mea acum. Asa imi amintesc eu scoala.
Eu spun ca e o diferenta intre un copil cu doi parinti, care poate mai are si un frate sau o sora mai mare, care ii ajuta la lectii, bunici care locuiesc pe aproape si duc copilul la inot de doua ori pe saptamana si un copil care nu are pe altcineva aproape in afara mamei lui.
Eu ajung acasa la 7-8 seara, cu piata facuta uneori. Sambata mai lucrez ceva, pentru cativa banuti in plus.
Nu-mi plang de mila, doar ca nu este deloc acelasi lucru. Sincer!
Din perioada in care era la mama mea, Alex m-a perceput ca fiind singura persoana care ii aduce dulciuri si jucarii. Eu sunt "obligata" intr-un fel sau altul sa nu ma plang, sa nu obosesc, sa nu-l dezamagesc.
Alex este un copil mai rebel (este varsator). Este foarte greu sa-l determin sa faca ceva, daca nu vrea. Nu am gasit mereu forta necesara de a persevera in ceea ce doream sa faca, sau nu am gasit metoda potrivita si am renuntat. Asta este ceea ce imi reprosez in fiecare zi.
Are insa o mare calitate. Nu minte. Imi spune absolut tot ce face sau ii trece prin minte. Intotdeauna a fost primul care mi-a spus ce a facut rau. Nu este un copil plangacios, lucru care l-a dezavantajat de multe ori. Intotdeauna ai tendinta sa-l crezi pe copilul care plange mai cu foc.
Daca l-as pune langa alt copil si i-as lovi pe amandoi la fel de tare, Alex nu ar plange. Asta nu inseamna ca nu l-ar durea, dar asa ar lasa impresia.
Doamna Mada, sau daca imi permiteti Mada, sunt la serviciu si pot sa citesc aceste mesaje fara probleme.
La inceputul anului scolar, mi s-a spus ca profesorii isi tineau greu orele la ei. Erau foarte galagiosi. Situatia s-a mai schimbat desigur.
"Anturaj prost" sunt si copiii care rad la glumele lui. Nu a facut alte lucruri grave, doar ca ii place sa pozeze in "dur". Intr-o perioada isi dorea sa nu ma duc la scoala' pentru ca o sa vada copiii ca... nu sunt de etnie rroma. Ii intrase in cap ca doar ei sunt respectati si au bani. Vorbesc despre copiii de la clasele mai mari (fete)
Trebuie sa ma opresc. V-am plictisit destul azi! :)

Numele meu este Anca.
guyana
 
Mesaje: 13
Membru din: 15 Iun 2006, 10:15

Mesajde gica_ionescu » 20 Iun 2006, 17:37

Imi pare rau, nu am vrut sa va supar! O mama stie ce e mai bun pentru copilul ei...
Avatar utilizator
gica_ionescu
 
Mesaje: 1154
Membru din: 18 Iul 2004, 10:29

Următorul

Înapoi la Parintii intreaba, educatorii raspund

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 55 vizitatori