Ce inseamna PPPoE sau PPPoA?

Probleme pe care le intampina profesorii in utilizarea calculatorului. Sfaturi, solutii, pareri.

Ce inseamna PPPoE sau PPPoA?

Mesajde runa » 21 Apr 2008, 17:34

Ma poate lamuri cineva si sa-mi explice ce inseamna acesti doi termeni?La"ce sunt buni", care este diferenta intre ei, care este mai recomndat. :?:
runa

Re: Ce inseamna PPPoE sau PPPoA?

Mesajde laurentziu_roshu » 25 Apr 2008, 10:45

runa scrie:Ce inseamna PPPoE ? Ma poate lamuri cineva si sa-mi explice ce inseamna acesti termeni?

PPPoE este un protocol de comunicatie prin internet, si este utilizat daca aveti conexiune internet prin FIBRA OPTICA. La conexiunea prin modem, se foloseste protocolul TCP/IP . In caz de conexiune internet prin tunelare, folositi protocolul PPPTP. De ce sunt importante aceste protocoale? Raspunsul e simplu : daca nu incarcati softul corespunzator protocolului , pur si simplu nu aveti acces la internet, chiar daca platiti abonamentul(firma -ISP-ul de internet va asigura doar cablul de internet, dar instalarea softurilor ramâne deseori in responsabilitatea abonatului- eu nu spun ca e in regula asta, dar cele mai multe firme procedeaza asa).
Despre PPPoE :
1. inseamna POINT TO POINT OVER ETHERNET.
2. Daca v-i s-a montat fibra optica, Pentru a avea acces la internet , trebuie sa setati fiecare calculator(statie WINDOWS) cu acest protocol
3. ROUTERUL trebuie setat pe optiunea PPPoE !!!!!!!
4. DAca inainte ati avut MODEM de internet, iar firma de internet v-a inlocuit MODEMUL cu FIBRA OPTICA, atunci e neaparat necesar sa SCHIMBATI SETARILE de pe ROUTER si de pe fiecare calculator(statie WINDOWS) corespunzator protocolului de fibra optica PPPoE . Fara astfel de setari, platiti abonamentul internet degeaba.
5. Setarile se fac destul de usor- pe ROUTER, intrati in SETUP(v-am mai spus cum, in mesaje anterioare), iar pe calculator(statie WINDOWS) din MY NETWORK PLACES dati MAKE NEW CONECTION, apoi bifati optiunea PPPoE, scrieti numele firmei de internet, apoi contul alocat de firma si parola
P.S. Cam 90% din abonatii de internet utilizeaza protocoalele TCP/IP (prin modem) si PPPoE(prin fibra optica), 9-10% utilizeaza protocolul de tunelare(in special in scoli, sau institutii de stat) iar PPPoA nu utilizeaza nimeni din câte cunosc(si....in tot cazul, majoritatea routerelor nu au optiuni PPPoA)
laurentziu_roshu

Înapoi la Probleme IT&C