CATALOGUL...

Sectiune dedicata dialogului parinti-educatori

CATALOGUL...

Mesajde ernaca » 12 Iul 2010, 15:59

Am si eu o nelamurire.La trei saptamani de la incheierea anului scolar,respectiv in data de 5 iulie,am solicitat unei doamne diriginte ,sa pot vedea si eu mediile fiicei mele din catalog,deoarece am transferat copilul la alta scoala.Mentionez ca anumite medii nu coincid cu notele pe care copilul le avea trecute in carnet,iar media generala de la 9,75 a fost scazuta la 9,40.Raspunsul doamnei diriginte a fost urmatorul: '' de ce m-am trezit dupa 3 saptamani sa fac aceasta verificare?'','' dansa nu poate fi de gasit ,deoarece anul trecut nu a avut concediu si ca urmare ,toata vacanta de vara nu poate fi de gasit la scoala" ,''m-am trezit prea tarziu deoarece catalogul a fost depus la arhiva" .In concluzie,la doua zile dupa aceasat discutie,mi-a lasat la secretariat o lista cu niste note( fara date trecute si care nu coincid cu ce exista in carnet) si mi-a transmis ca nu pot vedea rubrica fiicei mele,din catalog,deoarece catalogul a fost arhivat.Va rog sa-mi spuneti ,daca este normal ca acest catalog sa fie tinut secret , daca eu ca parinte mai am dreptul sa vad acest catalog ,dupa incheierea anului scolar si daca este normal sa mi se spuna ca este arhivat ?!
ernaca
 
Mesaje: 9
Membru din: 04 Dec 2008, 09:20

Re: CATALOGUL...

Mesajde mhojda » 12 Iul 2010, 18:28

Scuzati-ma ca va intreb, dar unde ati fost tot anul scolar abia in vacanta ati venit sa vedeti catalogul. Nu cred ca-i secret, putea sa va arate catalogul si secretara sau directoarea pentru ca la sfarsit de an noi predam cataloagele mai intai la director, care-l verifica si-l semneaza, dupa care este preluat de secretara, in concluzie la secretariat trebuia sa faceti o cerere prin care sa solicitati sa vedeti catalogul motivand de ce nu ati putut sa-l vedeti tot anul scolar.
mhojda
 
Mesaje: 15
Membru din: 04 Mar 2008, 18:02

Re: CATALOGUL...

Mesajde sportiv » 12 Iul 2010, 20:05

Documentele scolare cu termen permanent care atesta rezultatele unui elev sunt catalogul si registrul matricol,nicidecum carnetul de elev , care poate fi ,,falsificat ” de ,,purtator” :D
(Pentru transferul la alta scoala foaia matricola cu mediile, nu carnetul de elev)!
Succes,oricum in hatisul invatamantului romanesc!
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3123
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: CATALOGUL...

Mesajde ianchis » 12 Iul 2010, 23:39

E de datoria parintelui sa se informeze asupra copilului pe parcursul anului scolar. Dupa 15 iunie nu mai e treaba nimanui sa dea socoteala parintilor copiilor. Desigur, dvs puteti solicita asta pentru ca puteti considera ca aveti drepturi, insa ganditi-va ce s-ar intampla daca toti parintii ar proceda astfel? Dupa 15 iunie se rezolva treburi administrative, se pun documente la arhiva, se pun la punct ultimele detalii si se pleaca in concediu. Da! Profesorii au dreptul sa nu se afle la scoala pana la 1 septembrie daca si-au terminat treaba si sunt plecati legal! Ori trebuie sa stea la scoala toata vara pentru fiecare parinte care se trezeste sa mai verifice cate ceva?
In ceea ce priveste notele din carnet - sunt IRELEVANTE! Copilul poate trece acolo orice.
Este inca o dovada a lipsei de interes din partea parintilor, problema cu care ne confruntam mereu, mereu.....
Avatar utilizator
ianchis
 
Mesaje: 1450
Membru din: 09 Noi 2009, 16:56

Re: CATALOGUL...

Mesajde ernaca » 13 Iul 2010, 17:01

Va multumesc pentru detalii,dar lucrurile nu stau chiar asa cum le-ati "catalogat" dumneavoastra.In ultima saptamana de scoala am avut sedinta cu parintii,in care am fost informat de notele copilului si astfel am reusit sa facem media generala.Dupa aceasta sedinta,am anuntat ca voi transfera copilul,iar de aici lucrurile au luat -o anapoda.Deci in ultimele patru zile de scoala,au aparut notele de care nu stiu.Adica langa un 9 si un 10 au mai aparut cate un 9,copilul nefiind ascultat,mult medii fiind scazute.Mentionez ca in primul an a avut media 9,80 ,in al doilea an 9,90,iar acum a aparut cu 9,40.In cererea de transfer apare media 9,75 iar in foaia matricola 9,40.De aici apar nedumeririle mele si deci rugamintea mea de a vedea catalogul.Copilul este un copil cu rezultate foarte bune la olimpiade,deci nu este cazul de a se interpreta ca isi poate modifica notele din carnet.Problema este ca aceasta doamna diriginta a mai modificat media unui copil anul trecut ,aceasta chiar recunoscand fata de acei parinti ca a modificat-o ,dar acei parinti nu au luat nici o atitudine.
Eu nu urmaresc sa fac nici un rau acestei doamne profesoare. Este normal ca dumneavoastra fiind cadre didactice sa luati o anumita atitudine si deci sa-i luati apararea.Facem parte din tabere diferite .Deci ceea ce v-am relatat mai sus nu este un caz singular,se intampla in scolile noastre cu prestigiu...Eu am luat-o ca o lectie de viata,dar mi-a lasat un gust amar si inca mai sper ca mai exista si cadre didactice cu caracter!!!
ernaca
 
Mesaje: 9
Membru din: 04 Dec 2008, 09:20

Re: CATALOGUL...

Mesajde sportiv » 13 Iul 2010, 21:39

Domnule,
De la informarea din ultima saptamana,pana la sfarsit,s-au putut petrece destule lucruri de care nu puteati sti,ori nu ati fost informat (de catre copil,mai ales).Profesorii au o evidenta a rezultatelor evaluarilor sumative,pe care ,logic,trebuia sa la consemneze in catalog,de care, poate dumneavoastra nu stiti-timpul fiind foarte scurt!
Si,ca sa nu mai polemizam,puteti vedea catalogul clasei,este document scolar nesecret si daca nu sunt modificari se pot verifica mediile!De ce nu puneti problema ca ,atunci cu cateva zile inainte se putea gresi la medie,ori era o estimare,pentru ca nu erau definitive!
Parerea mea!
P.S. Oricum,revin: catalogul si registrul matricol sunt documente scolare de care ,cineva raspunde!
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3123
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: CATALOGUL...

Mesajde viocro » 16 Iul 2010, 22:24

Îmi pare rău, dar chiar nu înţeleg de ce să nu poată vedea părintele catalogul şi după 15 iunie!? Arhiva este obligatoriu în incinta şcolii. În plus nu am auzit, de 30 de ani de când lucrez în învăţământ, să se arhiveze cataloagele a doua zi după terminarea cursurilor.
viocro
 
Mesaje: 423
Membru din: 27 Feb 2008, 19:30

Re: CATALOGUL...

Mesajde viocro » 16 Iul 2010, 22:35

Am revăzut mesajul şi înţeleg că doamna a cerut să vadă mediile pe 5 iulie. Posibil să fi fost arhivate cataloagele la acea dată şi să nu mai fi fost oameni pe la şcoală atunci. Oricum rămân la părerea mea că un părinte care are un copil cu media 9,40 nu este un părinte care nu se ocupă de copil. Iar dacă nu se ocupă, atunci copilul este deosebit şi nu ar falsifica mediile. Mai cred că poate să vadă catalogul şi să se lămurească, altminteri va rămâne cu o părere urâtă despre profesori. Şi uite aşa o părere de aici, una de dincolo, portretul dascălului a cam pierdut teren...
viocro
 
Mesaje: 423
Membru din: 27 Feb 2008, 19:30

Re: CATALOGUL...

Mesajde ianchis » 16 Iul 2010, 22:50

Portretul dascalului este oricum stirbit. Parerile exista, fie ele bune sau rele. Nu stiu daca sunt atat de relevante. A discuta despre profesori este ca si cum ai discuta despre ce-ti place sa mananci. Fiecare are gusturile lui. Unora le plac profesorii mai severi, altora mai blanzi. Unii au avut profesori buni, altii mai putin buni. Nu cred ca trebuie generalizat. Daca eu am avut profesori foarte severi in lic Pedagogic, nu inseamna ca asa sunt toti si ca trebuie sa-i ponegresc.
Cred ca imaginea pe care noi, dascalii o avem, i-o "datoram" mass-mediei care ne improasca cu noroi neconditionat. Ne-o datoram si noua pentru ca suntem dezbinati si lasam coruptia sa ne invaluie si sa ne conduca. Insa nu inteleg de ce, dintre toti bugetarii, dascalii sunt cei mai controversati. Am ajuns sa pot spune doar cu jumatate de gura ca sunt cadru didactic. De ce oare? De ce actiunile unora dintre colegii mei si declaratiile ziarelor si ale televiziunilor trebuie sa fie suportate si de mine ??
Avatar utilizator
ianchis
 
Mesaje: 1450
Membru din: 09 Noi 2009, 16:56

Re: CATALOGUL...

Mesajde valimatiuta » 17 Iul 2010, 05:33

... FB, viocro!
La o astfel de medie si la un asemenea interes din partea parintilor, chiar pentru o diferenta intre mediile copilului, reprezinta un castig pentru orice scoala. Chiar daca parintele a gresit prin atitudine, sa zicem, sau ..., dascalii n-au voie sa bagatelizeze dreptul la asemenea solicitare. Punct.

Portretul unui dascal nu se masoara in parerile reporterilor, politicienilor, ci a beneficiarilor actului nostru educational, adica parintii elevilor , in primul rand.
Deci, pe acestia trebuie sa-i avem in vedere si sa ni-i apropiem, nici intr-un caz - reversul.
Desigur ca sunt si oameni dificili, asa cum si printre noi exista, sunt chiar dascali - parinti foarte dificili pentru corpul profesoral unde copilul lor invata. Sunt atatea situatii ... si pe toate trebuie sa le studiem atent, de fiecare data.
Nu e bine sa tasnesti niciodata!
Avatar utilizator
valimatiuta
 
Mesaje: 2535
Membru din: 15 Mar 2007, 15:19
Localitate: Bihor

Re: CATALOGUL...

Mesajde viocro » 17 Iul 2010, 08:33

E bine de admis că s-a putu greşi şi foaia matricolă a elevului. Suntem oameni - nu e o crimă. Spre exemplu, eu am pierdut diploma de bacalaureat şi am făcut cerere pentru eliberarea unei copii. Copia avea trecute, la rubrica desen, în primii trei ani, media 5. Eu am fost îndrăgostită de desen şi am avut doar 10. când am fost să întreb ce e de făcut, mi s-a spus că trebuie să fac o nouă cerere, acesta să fie publicată în monitorul oficial, cea veche să fie anulată şi să-mi elibereze alta. Nu am mai făcut-o şi am rămas cu medii de 5 la desen. Nu am fost supărată pe secretară - şi-a cerut mii de scuze. Ideea era că nu trebuie să suspectăm numai elevul şi părintele, nu suntem perfecţi, căci oameni suntem şi greşeala este omenească.
Mai cred că, dacă această mamă a relatat situaţia corect, a rămas cu un gust amar la modul în care i s-a răspuns pe acest forum. În acelaşi timp aş sfătui-o să nu ami încerec niciodată să rezolve problemele personale pe niciun forum. Poţi avea experienţe la care nici nu te aştepţi.
viocro
 
Mesaje: 423
Membru din: 27 Feb 2008, 19:30

Re: CATALOGUL...

Mesajde viocro » 17 Iul 2010, 08:35

Mi-au scăpat nişte greşeli: mai, încerce.
viocro
 
Mesaje: 423
Membru din: 27 Feb 2008, 19:30

Re: CATALOGUL...

Mesajde ianchis » 17 Iul 2010, 17:17

Eu cred ca prea despicam firul in patru. Doamna a cerut o lamurire, nu o analiza a propriei persoane: daca este sau nu vinovata dansa, sau profesorii, sau diriga, sau secretariatul sau directorii, sau copilul, asta nimeni nu poate sti - in concluzie este inutil sa ne tot dam cu parerea, sa acuzam si sa partinim in necunostinta de cauza.
Avatar utilizator
ianchis
 
Mesaje: 1450
Membru din: 09 Noi 2009, 16:56

Re: CATALOGUL...

Mesajde sportiv » 18 Iul 2010, 17:17

Lasa,ianchis, firul! Esta apa in piua
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3123
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: CATALOGUL...

Mesajde carmencreanga » 18 Iul 2010, 22:41

:roll:
Avatar utilizator
carmencreanga
 
Mesaje: 8598
Membru din: 01 Apr 2009, 17:05

Următorul

Înapoi la Parintii intreaba, educatorii raspund

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori