CARTI titularizare 2014

CARTI titularizare 2014

Mesajde Catalina-Aprofirei » 04 Mar 2014, 21:33

Buna seara!
Doresc in acest an sa sustin examenul de titularizare pt educatie plastica si as vrea sa stiu ce carti sunt mai ok pentru a invata? Am vazut in programa, bineinteles, si o bibliografie...insa cred ca sunt cateva 2-3-4 la numar care ar fi mai importante si de pe care se poate invata ( In ideea in care nu este timp sa le cuprind pe toate )

Am inteles ca ar fi depasita cartea lui Sorin Otinjac"Metodica predarii limbajului vizual" ???

Constantin C. "Psihopedagogie pentru examenele de definitivare si grade didactice" Sunt anumite capitole ori sunt necesare toate?

Albumul metodic si daca mai sunt si altele ce ajuta la acest examen??

Va multumesc mult!
Catalina-Aprofirei
 
Mesaje: 1
Membru din: 10 Sep 2013, 00:13

Re: CARTI titularizare 2014

Mesajde Lucian_Gherasim » 22 Iun 2014, 22:13

Buna seara Catalina,
Si eu urmeaza sa dau examenul de titularizare anul acesta si iti inteleg intrebarile deoarece intradevar bibliografia e destul de "stufoasa" dar din pacate trebuie parcursa integral, poate nu pana in examen dar ulterior tot trebuie.

"Psihopedagogie pentru examenele de definitivare si grade didactice" coord. C. Cucos trubuie invatata integral, in special capitolele despre transpunerea didactica, metodele de invatamant si proiectarea si desfasurarea activitatii didactice. Una peste alta e o carte frumoasa si buna- psihologia e foarte interesanta.

Eu mai invat si de pe Educatie vizuala de baza. Sinteze pentru examenele de absolvire, definitivare si titularizare - Dr Ion N Susala ed. STARTIPP 2003 - din nou iti recomand.

Despre metodica predarii educatiei plastice sau vizuale ....sau a limbajului vizual sau orice, nu am gasit mai nimic in limba romana si sunt foarte curios despre ce mentionezi tu de la Sorin Otinjac si ceva album metodic?
Acum foarte multa informatie am gasit online, foarte multa in limba engleza ( programe si planuri de lectie minunate din SUA, in special California ). Eu am sa atasez un link la un folder din google drive cu o mica selectie de metodologie, sper sa iti fie de ajutor. https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing ( uitate prin cuprins si rasfoiestele )
Sunt imbuibat de atata informatie despre metodologie si psihopedagogie - incerc sa le ordonez atat digital cat si in cap - iar ulterior am sa mai adaug la folderele "share-uite" si planurile de lectie.

Sper ca raspunsul meu sa te ajute!

Mult succes!

Lucian
Lucian_Gherasim
 
Mesaje: 2
Membru din: 17 Noi 2013, 19:20


Înapoi la Muzica si arte plastice

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron