Calitatea Sistemelor şi Practicilor în VET

Sectiune dedicata evenimentelor scolare, stiri de interes pentru educatori

Calitatea Sistemelor şi Practicilor în VET

Mesajde gini » 03 Mar 2009, 10:36

Proiectul cu titlul amintit, LLP-LDV/VETPRO/2007/RO/125, face obiectul unui sprijin financiar din partea Comunităţii Europene acordat unui grup de şapte participanţi de la Colegiul Tehnic de Construcţii şi Arhitectură „Christian Kertsch” din Braşov şi se încadrează în Programul Lifelong Learning, Leonardo da Vinci 2007-2013.
Proiectul s-a desfaşurat în colaborare cu ROC WEST Brabant, Breda, Olanda (organizaţie intermediară) şi Vitalis College, Breda (organzaţie de primire), în perioada 2-8.02.2009. Instituţiile partenere, cu care am colaborat de patru ani în alte patru proiecte Leonardo da Vinci/mobilitate elevi, pregătesc tineri în domeniul construcţiilor, instalaţiilor, design-ului asistenţei sociale, sănatatii, turismului etc. Grupul ţintă-VETPRO, a fost constituit din cadre didactice de diferite specialităţi implicate în asigurarea şi evaluarea calităţii în educaţie, selectate pe baza unor criterii vizând: înalt nivel de pregătire profesională, abilităţi lingvistice (limba engleză), cunoştinţe de utilizare a computerului, dinamism, abilităţi oganizatorice, spirit inovator, abilităţi pentru munca în echipă, dorinţă de perfecţionare continuă.
Pentru realizarea obiectivelor proiectului, activităţile programului de pregatire în Olanda s-au axat pe pedagogie activă: vizitarea organizaţiilor partenere, analizarea şi compararea documentelor privitoare la managementul calităţii, la sistemele de calitate şi la priorităţile acestora în organizaţiile partenere, asistenţa la diferite ore/cursuri, analiza portofoliilor elevilor, profesorilor, a manualelor, a conţinuturilor programelor analitice, dezbateri cu profesorii si elevii şcolilor vizitate, activităţi culturale etc.
Ca rezultate obţinute, putem menţiona: acordarea certificatelor Europass Mobility pentru participanţi; îmbunătăţirea competenţelor lor în managementul calitatii în educaţie; materiale şi informaţii relevante pentru întreaga şcoală. Experienţa dobandită de participanţi în cadrul acestui program de formare va contribui la eficientizarea activităţii Comisiei pentru Evaluarea şi Asigurarea Calităţii, la motivarea profesorilor şi elevilor colegiului în realizarea procesului instructiv-educativ de calitate, la consolidarea parteneriatului între instituţiile amintite.
Autorul acestei stiri poartă întreaga responsabilitate şi nici ANPCDEFP şi nici Comisia Europeană nu sunt responsabile de modul de utilizare a informaţiilor conţinute.

Prof. Marinescu Virginia
gini
 
Mesaje: 4
Membru din: 24 Mai 2004, 11:21

Înapoi la Stiri si evenimente

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator