cadre didactice care au in clasa copii cu CES

cadre didactice care au in clasa copii cu CES

Mesajde didita » 28 Feb 2006, 23:28

Mesajul se adreseaza tuturor colegilor care lucreaza in invatamantul public si care au in clasa copii deficienti : incercati stimati colegi sa nu disperati ! Invatati ca nu sunteti singuri si apelati la ajutorul specialistilor : pasul 1- comisia de evaluare a scolii speciale cea mai apropiata ( va diagnostica necesitatile educative speciale ale copilului respectiv ) pasul 2- aceasta comisie va face demersuri pentru ca toti acesti copii sa beneficieze de sprijinul educatinal al unui profesor ( invatator ) itinerant , solicitat de catre directorul scolii dumneavoastra ;incercati sa creati liantul intre comisia de evaluare si parintii acestor copii , incercati sa-i faceti pe acestia sa inteleaga ca orice interventie de felul acesta , este in sprijinul evolutiei copilului !
Orice abordare a copilului deficient mintal necesita actiuni concrete , cu comenzi clare , informatie succinta transmisa si insistenta pe intelegerea mesajului transmis ! Treceti toate cerintele in variante concrete , lipsite de abstractism, mergeti pe asocieri cu mediul cunoscut al copilului, pentru inregistrarea informatiei transmise. daca va ajuta informatiile mele , va astept cu noi interventii , intrebari , sugestii.
didita
 
Mesaje: 53
Membru din: 28 Feb 2006, 23:10

Mesajde marianapavel_ro » 01 Mar 2006, 21:33

Pentru cei ce administreaza forumul:multe multumiri(pt.anuntarea existentei unui raspuns)si un gand de primavara pentru 1Martie.Inca nu ma pricep cu PS.dar insist. :D
:idea: didita.sugestiile tale sunt bune.Chiar am sa ma duc la scoala speciala sa vedem ce pot rezolva.Stiu precis ca la scoala lor,orele se fac cu profesor intinerant,pana in cl.a VIII a. Sunt 15 copii ce vin in fiecare zi de la scoala speciala cu autobuzul,eu nu stiu sa fi venit cineva sa se intereseze de progresul(stagnare,regres!?)lor.Cum spui e un progres pentru ei si copierea de pe tabla.Dar eu trebuie sa fac cu ei genetica moleculara!!!! Cred ca aducerea lor in scolile publice este benefic doar pentru socializarea lor,sincer nu raman cu nimic ,cel putin la disciplina mea.Ce spui tu,e f.bine dar e teorie.Concret,practic cum sa abordez lectia la ei? Daca or sa ma primeasca,merg in asistenta la scoala speciala. :?
marianapavel_ro
 
Mesaje: 3
Membru din: 01 Feb 2006, 15:55

Mesajde didita » 02 Mai 2006, 00:20

Draga Mariana , ce ai mai facut cu vizita la scoala speciala ? Chiar ca sunt curioasa ?! Scuze ca nu te-am intrebat mai de mult , dar ...timpul imi joaca uneori feste . Cu materia ta , e chiar complicat , sincer , habar
n-am ce trebuie sa faci acolo . Dar daca iti permite programa , mergi pe desene, si pe notiuni extremmm de simple , de baza , poate una , doua ici , colo , intr-un semestru , ar putea retine .
Daca am gresit cumva , mea culpa ...chiar nu stiu nimic despre ce faci tu .
Astept sa-mi povestesti cum a fost vizita , daca nu cer prea mult si ai timp !
didita
 
Mesaje: 53
Membru din: 28 Feb 2006, 23:10


Înapoi la Invatamant special / psihologie scolara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori