Biologie, Agricultura, USAMV

Biologie, Agricultura, USAMV

Mesajde roboteljr » 19 Iul 2013, 02:42

Salutare! Ştiu că mai există încă un topic pe acelaşi subiect, îmi cer scuze dacă am încălcat vreo regulă. Îmi permit să cer câteva detalii despre acelaşi subiect.
Vreau să mă înscriu la specializarea Biologie, la facultatea de Agricultură din cadrul USAMVB. În primul rând vreau să aflu cât mai multe opinii despre această facultate, dacă a studiat cineva Biologia acolo.
În al doilea rând aş vrea să ştiu ce anume voi deveni după absolvirea acestei facultăţi şi ce posibilităţi are un student înscris la această facultate. Cât despre acest subiect v-aş ruga pe toţi cei cu experienţă în acest domeniu să îmi daţi şi mie câteva sfaturi. Ştiu că :roll: absolvenţii de biologie pot să se angajeze ca laboranti biologi. :mrgreen: . Aştept răspunsurile voastre, multe mulţumiri!
roboteljr
 
Mesaje: 2
Membru din: 19 Iul 2013, 02:30

Re: Biologie, Agricultura, USAMV

Mesajde achimenantha » 29 Aug 2013, 10:36

Sunt absolventa de USAMVB, am petrecut cam 10 ani in cadrul universitatii, 2 facultati si un master. Ce raspunsuri iti pot la intrebarile tale vis a vis de facultatea de biologie:
- profesorii sunt ok, dar au si profesori pensionari care nu mai pot face fata , nu din pricina ca nu sunt pregatiti dar unii chiar sunt labili psihici (nu a fost tocmai o experienta placuta sa ai de a face cu astfel de profesori, in ideea ca si eu sunt profesor si nu sunt de capul meu la catedra, ei inca au impresia ca sunt niste dumnezei )
- problema se pune intr-un fel daca urmezi cursurile la zi si intr-un alt mod daca urmezi la FR
- aceasta facultate nu este recunoscuta pe deplin de colegiul biologilor (parca asa se numeste) si de aceea toti colegii mei care au urmat aceasta facultate si lucrau in sistemul de sanatate, au mers la un master tocmai la Arad pentru ca doar acesta era recunoscut de colegiul biologilor.
- in invatamant sunt sanse ca prof de bio dar daca vrei sa predai la liceu trebuie sa mai urmezi un master tot in specializarea biologie
- taxe rezonabile dar conditii de desfasurare a cursurilor si laboratoarelor sub orice critica, ca un exemplu laboratorul de chimie unde cu 10 ani in urma il frecventam pe cand eram studenta la horticultura, am avut un soc sa constat ca era la fel, poate mai jalnic si mult mai putin dotat ( atunci fiecare masa facea un experiment, acum se ajunsese sa faca doar profesorul o demonstratie din cauza lipsei materialelor didactice)
- cursurile se desfasoara in Agronomie, Medicina Veterinara si Biologie ultimele doua se gasesc in Splai.
In caz ca deja esti student/a la Biologie, iti urez bafta multa................vei avea mare nevoie.
achimenantha
 
Mesaje: 1
Membru din: 15 Dec 2012, 18:48

Re: Biologie, Agricultura, USAMV

Mesajde roboteljr » 29 Sep 2013, 09:29

Va multumesc frumos. M-am inscris la Facultatea de Biotehnologii, tot in cadrul USAMV. Voi vedea cu timpul
ce voi face. Daca ma voi acomoda cu ambiantul, voi ramane aici. Cu siguranta ma voi stradui sa invat cat mai mult si sa acumulez cat mai multa experienta. :mrgreen:
Pe viitor de ce nu si profesorat. Desi am ca un plan de destinatie, microbiologia, si asta este o optiune, frumoasa. :shock: Nu prea sunt un bun orator si propavaduitor, dar cred ca ma pot descurca cu putina ambitie si in domeniul asta, s-asa sunt o gramada de profesori fara vocatie, desi nu pot sa ma plasez nici acum in aceea categorie la care ma gandesc cand spun <fara vocatie>, adica chiar si asa nepregatit ma pot descurca cu materialul in fata, studiat. De fapt asta fac toti profesorii la inceput, bine nu chiar toti, sunt si o categorie care sunt pe langa ceea ce fac.
roboteljr
 
Mesaje: 2
Membru din: 19 Iul 2013, 02:30

Re: Biologie, Agricultura, USAMV

Mesajde Tavio2016 » 21 Mai 2016, 20:39

Sunt si eu interesata de acest topic si as dori cateva opinii/ recomandari din partea celor care cunosc mai multe din experienta proprie sau a altora.
In ce masura credeti ca este fezabil parcurgerea in paralel a doua facultati in cadrul USAMV-Bucuresti:
1. Facultatea de Biotehnologii - cu diploma de licenta inginer biotehnolog
2. Specializarea Biologie- cu Frecventa Redusa (FR) din cadrul Fac. de Agricultura- cu diploma: licentiat in biologie.
Pun aceasta intrebare gandindu-ma la posibilitatea ca, dupa terminarea licentei, sa existe si posibilitatea de a lucra in sistemul sanitar.
Biotehnologia este frumoasa ca aplicatii industriale, dar are aplicatii foarte interesante si in medicina. Exista si masterate la fac. de biologie si medicina pe subiectul acesta
si sunt agreate de OBBSCCR. Din pacate meseria de inginer biotehnolog nu este acceptata pentru a intra in OBBSCCR. De aceea ma gandeam si la obtinerea in paralel a titlului de biolog.
Ce parere aveti, este fezabil ?
Va multumesc anticipat pentru eventuale opinii/ sugestii pe acest subiect.
Tavio2016
 
Mesaje: 2
Membru din: 21 Mai 2016, 20:18


Înapoi la Biologie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron