Arta de a fi pedagog

Discutii legate de invatamantul romanesc, cum este acum si cum ar trebui sa fie.

Arta de a fi pedagog

Mesajde mirceaorasanu » 16 Mar 2005, 15:47

Toate problemele expuse de colegii - ceva mai sus- ,apar inevitabil, si trebuie rezolvate mai devreme sau mai tarziu .bineinteles , ca este nevoie de un mijloc .Eu cred ca mijlocul ,in general este cel al dialogului; intotdeauna am fost convins de acest fapt. Ca o aplicatie a celor expuse am in vedere, in particular si problema gradatiei de merit care , impune cel putin doua aspecte : demnitatea cadrului didactic,care nu poate fi negociata ( si nici neglijata ),si aspectul material care nu poate fi ignorat sub nici o forma. Mai cred ca in minister sau intr-unul din serviciile aferente trebuie sa existe cineva care sa directioneze cu deosebita maiestrie aceasta problema,ca si altele ,dar in sens pozitiv. Eu cred ca am fost destul de explicit, dar daca exista unele retineri ,pot veni cu completari .
mirceaorasanu
 
Mesaje: 51
Membru din: 07 Mar 2005, 17:12

arta de a fi pedagog

Mesajde melania » 31 Mar 2005, 22:34

Un salut prietenesc si colegial tuturor !
Astazi,31 martie 2005,am intrat (cu totul intamplator) pe acest site al dascalilor ,cu sentimentul stenic al descoperirii unei familii spirituale .
Imi place si subiectul propus de colegul nostru (Arta ....), am de gand sa revin cu comentarii.Deocamdata,pentru ca e tarziu si maine trebuie sa fiu agera si activa la cursul de la CCD( Tehnici dramatice in educatie) cu care mi-am "agrementat" finalul vacantei, va doresc un sfarsit de saptamana placut si ,de luni incolo,spor la treaba!
melania
 
Mesaje: 9
Membru din: 31 Mar 2005, 21:11

Mesajde mariro » 31 Mar 2005, 23:02

melania,
multumim si bine-ai venit! Te asteptam sa revii cu alte comentarii si poate ne povestesti si noua despre tehnicile dramatice din educatie. Succes la cursurile de la CCD si de luni la scoala! :P
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16653
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

Arta de a fi pedagog

Mesajde melania » 02 Apr 2005, 22:39

Iti multumesc pentru mesaj,Mariro .
A propos de tehnicile dramatice in educatie (pe care americanii si englezii le-au readus in dezbaterea pedagogica din ultimii ani),nu e nimic (foarte )nou sub soare. Cred ca orice dascal,intr-un fel sau altul,intr-un moment sau altul al lectiei,foloseste jocul de rol,activitatile ludice si multe alte "giumbuslucuri" care sa-i faca pe copii sa invete mai usor si cu placere lucruri nu intotdeauna usor de digerat...Tehnicile acestea sunt cu atat mai utile astazi,cand elevii nostri sunt ALTFEL (precum vremurile...), adica nu citesc,nu sunt motivati sa invete,trateaza cu lehamite tot ce "miroase a scoala",au un sistem de valori in deriva iar acasa sunt asistati "parental" de TV.,DVD,P.C...
Trebuie sa acceptam ca sunt DIFERITI si sa ne adaptam lor ,cu arsenalul nostru didactic cu tot.
Despre disponibilitatea noastra ludica insa,poate altadata. Deocamdata ma straduiesc sa corticalizez termeni economici vitali precum : accize, impozit,cumparat in rate cu buletinul (si dobanzi oneroase !),etc.
Duminica placuta si pe curand.
melania
 
Mesaje: 9
Membru din: 31 Mar 2005, 21:11


Înapoi la Scoala in Romania

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori