ARACIP- O NECESITATE?

Aceasta sectiune poate fi folosita de catre colegii care simt lipsa activitatii pe forumul Ministerului Educatiei, inchis temporar. Va rugam sa va exprimati opinii, sa ne dati sugestii, sa puneti intrebari, pastrand, evident, un ton civilizat.

Moderator: costi_52

Reguli forum
Va rugam sa respectati neticheta, sa scrieti corect romaneste, sa aveti un ton civilizat. In cazul in care criticati, va rugam sa argumentati.

ARACIP- O NECESITATE?

Mesajde luminita_pascalin » 25 Feb 2014, 21:43

STIMATI COLEGI,
As dori sa aduc in discutie un subiect care m-a socat la propriu in momentul in care l-am aflat. Stiati ca orice scoala, gradinita etc care primeste "vizita" ARACIP TREBUIE SA PLATEASCA acestui organism de control suma de aproape 4000 de lei
( 40 de milioane lei vechi) in conditiile in care multe din scolile si gradinitele evaluate pe bani grei nu au dotari minimale din partea statului( cladiri nereparate, clase neigienizate de ani de zile, planse, calculatoare, imprimante, curti de joaca murdare pentru iesirea copiilor in aer liber asa cum ni se indica de la Minister etc etc).Ma intreb care mai sunt atributiile si rolul inspectoratelor scolare care sunt platite tot cu bani de la bugetul de stat? As propune sa facem un sondaj de opinie privind necesitatea existentei ARACIP in lumina acestor realitati triste din invatamantul romanesc.
Pentru a motiva demersul meu va voi da exemplu gradinita noastra: fiecare copil are la dispozitie in clasa o suprafata de
30 cm patrati pentru joaca pentru ca functionam la parter de bloc, igienizarea spatiului nu s-a realizat de 7 ani din lipsa de bani, pentru a realiza fise de lucru si de evaluare pentru copii toate educatoarele folosesc calculatoarele si imprimantele personale de acasa, avem un singur calculator care nu poate fi utilizat deoarece nu avem bani sa cumparam programe cu licenta, curte de joaca pentru copii nu avem desi s-au facut diligente la primarie pentru amenajarea unui parculet in apropiere pe un teren propritate publica, jocuri, jucarii nu am primit niciodata, de la parinti nu putem cere pentru ca suntem o gradinita de cartier cu familii la limita existentei etc. Si atunci ARACIP-ul ce rol are? Ce sa evalueze? cum ar putea sa ne acrediteze cu toate aceste lipsuri???? Nu le dam niste bani inutil, fara nici o finalitate????
VA ROG, SPUNETI-VA PAREREA , POATE ACEI BANI SE VOR INDREPTA CATRE DOTAREA SCOLILOR SI GRADINITELOR!!!!!!!

CU GRATITUDINE SI DISPERARE, prof. inv. prescolar Pascalin L.
luminita_pascalin
 
Mesaje: 8
Membru din: 31 Ian 2010, 21:35

Re: ARACIP- O NECESITATE?

Mesajde churmuzache » 21 Sep 2014, 16:24

Subscriu total la cel scrise de dumeavoastra! In aceeasi conditii lucrez si eu, caz identic cu al dumneavoastra!
Traim, ca si conceptii de viata, de guvernare, de educatie intr-o tara a secolului XIX. Zilnic ma indignez si la ce-mi foloseste? Cei ajunsi acolo, pusi cu votul nostru, pe banii nostri, nu mai au timp sa vada ce se intampla aici jos, la noi.
Ar trebui sa ne fie rusine cu toti! Trebuie sa mai treaca inca 26 de ani, poate se schimba ceva? Eu mai sper!
churmuzache
 
Mesaje: 95
Membru din: 02 Aug 2008, 18:45

Re: ARACIP- O NECESITATE?

Mesajde vali_c » 21 Sep 2014, 20:58

Deşi sunt de acord cu dv. ( şi eu tot la parter functionez), din pacate nici un protest nu ne scapa de ARACIP. E o instituţie cu funcţii şi posturi calde la Bucureşti.Cât despre banii plătiţi lor, nu vor renunţa pentru că nu au buget propriu, veniturile şi le fac din aceste evaluări externe. Până acum îi luau de la învăţământul particular ( ca să fie acreditaţi sunt obligaţi să ceară evaluarea), de la unităţile care înfiinţau nivele sau profiluri noi. Mai nou , anul acesta pornesc în bloc pe un întreg oraş, la noi în judeţ, deci toată lumea, preşcolar, primar, gimnazial şi liceal va fi "onorată" cu un asemenea bucluc, care ia şi bani , te şi scutură.Şi dacă nu eşti blindat cu tona de hârtii pe care o cer, la anul revin!!
vali_c
 
Mesaje: 10
Membru din: 06 Dec 2010, 21:43

Re: ARACIP- O NECESITATE?

Mesajde sportiv » 21 Sep 2014, 21:32

Brasov >Gheorghe Radulescu


Vatafi la invatamant

-- Cat priveste plata angajatilor de la ARACIS si ARACIP - cate 50 de sefi si 150 de colaboratori externi - nu apare, nici de pe pagina de Internet a acestor institutii, iar declaratiile de avere nu exista. Gheorghe Radulescu , presedintele AEACE, ne-a declarat ca presedintii agentiilor si membrii forurilor de conducere primesc o indemnizatie lunara intre 50 si 70 de milioane de lei vechi la ARACIS si de 40 de milioane de lei vechi la ARACIP. :oops:
Eu nu mai comentez!
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3123
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău


Înapoi la Forum EDU

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori

cron