Andronescu spune că orele de educaţie fizică ar putea ......

Discutii legate de invatamantul romanesc, cum este acum si cum ar trebui sa fie.

Andronescu spune că orele de educaţie fizică ar putea ......

Mesajde dbv » 15 Apr 2009, 18:47

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a lansat astăzi ideea că ar fi posibil ca orele de educaţie fizică să fie ţinute sâmbăta sau duminica, dar a adăugat că decizia va aparţine profesorilor şi conducerii şcolilor.
Foto (1)
Andronescu spune că orele de educaţie fizică ar putea fi susţinute sâmbăta şi duminica. Cum comentaţi? Vezi Galerie Articol

Andronescu a motivat, în cadrul audierii de la Comisia de învăţământ din Senat, reducerea numărului orelor de educaţie fizică din şcoli şi licee de la două la una singură prin faptul că nu mai există "mişcare de masă".

"Până la modificările pe care le-am produs în trunchiul comun erau două ore de sport. Nu mai există mişcare de masă şi s-a redus baza de selecţie pentru sportul de performanţă. Motiv pentru care am convenit ca în trunchiul comun să rămână o oră, iar în activitatea extracurriculară să mai adăugăm două. În felul acesta ocupăm cu ceva activitatea extracurriculară şi încercam să profităm de componenta educativă a activităţii sportive, devoltarea competitivităţii, a spiritului de fair-play şi abilitatea de a lucra în echipă", a mai afirmat Andronescu.

Astfel, ministrul a explicat că această modificare implică şi introducerea unor noi fişe de post pentru profesorii de educaţie fizică.

"Am convenit să avem o fişă de post pentru profesorul de educaţie fizică, atât pentru orele din trunchiul comun, cât şi pentru orele din activitatea extracurriculară", a spus Ecaterina Andronescu.

Senatorul Cristian Ţopescu a ţinut să sublinieze faptul că profesorii nu ar fi interesaţi să susţină orele în afara curriculului, propunând ca în primul rând să fie "educaţi educatorii" şi de asemenea să se modifice fişa de post a profesorilor de sport, pentru ca acest sistem să funcţioneze.
http://www.realitatea.net/andronescu-sp ... 96576.html
dbv
 
Mesaje: 506
Membru din: 09 Oct 2006, 17:46

Mesajde ela52 » 16 Apr 2009, 11:38

Daca se vor face aceste ore in timpul liber, vor fi platite dublu , conform normelor in vigoare ? Ca zile de concediu nu vrem , iar la gazeta de perete nici atat ! Si apoi, elevul si familia sa fac ce vor sambata si duminica si nu se vor incolona dupa amintirile unora, nu pot fi obligate sa vina scoala . Iarasi ne stabilesc programul alesii nostri ?
ela52
 
Mesaje: 220
Membru din: 10 Ian 2006, 12:16

Mesajde ela52 » 16 Apr 2009, 11:41

"În felul acesta ocupăm cu ceva activitatea extracurriculară ", spune conducatoarea ministerului de resort .Deci, ceva "de umplutura", ne facem ca lucram, nu eficienta conteaza !
ela52
 
Mesaje: 220
Membru din: 10 Ian 2006, 12:16

orele de educatie fizica

Mesajde adelhaid » 16 Apr 2009, 14:28

Din nou doamna Ministru face confuzi intre orele de educatie fizica care au obiective comune tuturor elevilor (dezvoltare fizica,intarirea sanatatii,dezvoltarea potentialului biomotric etc...) si orele de Sport care presupune performanta la diferite ramuri de sport.Eu nu inteleg de ce nu-i explica cineva doamnei Ministru despre stiinta sportului.Probabil ca atunci ar avea o alta abordare a domeniului.Cea ce doreste dumneaei este o strangulare a educatiei fizice. Fara sport putem exista ca natiune dar fara educatie fizica nu este de concaput ceea ce se doreste.Avem oameni capabili in domeniul educatiei fizice de ce nu se ia pozitie? Parca la nivel de minister sunt si secretari de stat care au obiectul muncii educatia fizica.Asteptam feedbekul lor.
adelhaid
 
Mesaje: 2
Membru din: 19 Ian 2007, 19:56

Mesajde AurelianC76 » 16 Apr 2009, 15:37

Ar trebui să fie informată cu ce se "manancă" educaţia fizică şi sportul. SUNT DOUĂ NOŢIUNI DIFERITE. Educaţia fizică "operează" cu toţi copii de vârstă şcolară având obiective în plan sanogenetic, PROFILACTIC, etc., iar sportul "operează" numai cu cei care dispun de un potenţiaL BIOMOTRIC SUPERIOR, elementele valoroase selecţionaţi pentru diferite ramuri sau probe sportive, în vederea obţinerii de PERFORMANŢE SPORTIVE. Ar trebui să mai stie Doamna Ministru sau cel puţin să fie informată de cei care au pus-o în situaţia aceasta jenantă că toate tările din U.E fac eforturi pentru introducerea orelor de EDUCAŢIE FIZICĂ ÎN TRUNCHIUL COMUN , recomandându-se 3 ORE de EDUCAŢIE FIZICĂ. Este păcat ca avem asemenea conducători, incapabili si neprofesionişti. Cineva ar trebui să - i spună că anual apar 350.000 de cazuri noi de obezitate juvenilă în UE, că România ocupă locul I în clasamentul deceselor din cauze cardio vasculare, că diabetul zaharat juvenil s-a dublat în ultimiii 3 ani, iar incidenţa bolilor respiratorii sau de nutriţie la copii a crescut alarmant. De asemenea tot mai multi elevi nu mai sunt atrasi de scoală in general şi de activitatea fizică în special, de multe ori încearcă să se sustragă, având o atitudine negativă faţă de mişcaqre, preferă internetul, muzica, cumpărăturile, iar miscarea ocupând doar a 5-a preferinţă în petrecerea timpului liber.
D-na Ministru nu trebuie să caute mult si să descopere că timpul alocat activităţilor sportive a scăzut alarmant, că obezitatea a fost declarată prioritate pentru toate statele civilizate. Datorită noilor tehnologi, alimentaţiei de tip Fast Food, lipsei exerciţiului fizic, dezinteresului politic şi neprofesionalismului conducătorilor noştrii pentru activitatea sportivă în general s-a ajuns la această situaţie tristă. Nu era de ajuns , iar acum vor să mai aducă copiii la sport sâmbăta şi duminica, de educaţie fizică nu poate fi vorba. Cei care practică un sport oricum fac miscare si sambata sau duminica, iar ceilalti care nu au motivatia necesară ar trebui să fie atrasi altfel. Cum putem atrage copiii cand sala de sport va fi dimineata în cursul săptămânii , liberă şi goală, iar dupăamiaza cand ar trebui să vină la mişcare se vor întalni cu cei din clubuirle sportive, sala fiind superplină şi se vor calca în picioare. Cred că nu mai putem vorbi de activităţi sportive de masă, dacă nu putem acoperii opţiunile elevilor asigurând egalitate de şanse, scolile neavând infrastructura sportivă necesară pentru a primi după cursuri toţi elevii şcolii. (Daca o scoală are 3 terenuri ar putea juca aproximativ 6 echipe, 40-45 de copii. cu ceilalti ce facem, cum îi atragem pentru ca elevii să facă un joc sportiv, nu le putem lega mingea de picior să faca numai pase sau exerciţii chemându-i la şcoală după orele 14, ei vor fi obositi , se plictisesc şi vor manifesta o indiferenţă din ce mai mare, chiuar vor respinge aceste activităţi prin neparticipare sau invocarea unor probleme medicale, La atletism nu existăă piste de alergare, scoala nu poate acoperii toate opţiunile copiilor pentru ca este clar, nu toti doresc să facă fotbal)
Pentru cei din staful Abrumbăricăi.
Ar trebui să o duceţi pe terenurile de sport să-şi rupă gleznele sau să fie călcată pe coadă . Poate asa o să înţeleagă sau măcar să vadă care este realitatea din majoritatea şcolilor.
Cred că ne întoarcem cu 10-20 de ani în urmă şi vom avea mult de suferit. Tânăra generatie are nevoie de educaţie fizică si nimeni , nici măcar ministrul ed nu are acest drept de a lua o oră de ed fizică.
Opinia publică discută şi nimenui nu ia nici o măsură sau atitudine la ceea ce se întâmplă. Unde sunt specialiştii, unde sunt părinţii? Vom investi în paturi de spital, medicamente şi vom cerşi mila celor care au bani. Mişcarea este singurul medicament care nu costa nimic până azi.
Paşte fericit tuturor şi poate în Săptâmâna Mare le va veni mintea la cap domnilor din MEdC. Doamna nu este singurul vinovat pentru dezastrul din sistemul actual, mai sunt si acei sfătuitori buni care vor să facă un învăţământ eficient şi performant. Sunt curios ce mijloace compensatorii au, pentru că este clar educaţia fizică nu este preferata loc. :shock:
AurelianC76
 
Mesaje: 26
Membru din: 19 Noi 2007, 00:14

Mesajde angel_of_darkness98 » 12 Mai 2009, 09:47

adica pe langa teme si altele, sa mai mergem la scoala sambata si duminica? pentru educatie fizica? profesorii de sport si elevii nu sunt oameni, nu beneficiaza de timp liber? ce prostie... dna ministru nu se gandeste deloc... ora de ed. fizica este ca orice ora din orar... daca restul orelor se fac in timpul saptamanii, de ce sa facem ed. fizica in weekend? ca sa aiba invatorii [sau cel putin invatatoarea] timp sa ne bage pe gat mai multa materie? ...ca tot se plange toata ziua ca alergam pe maidan? si, oricum, nu facem destula miscare in weekend? :-? of,of,of...
angel_of_darkness98
 
Mesaje: 160
Membru din: 26 Feb 2009, 15:19

Mesajde 12011960 » 12 Mai 2009, 16:52

angel_of_darkness98 scrie:adica pe langa teme si altele, sa mai mergem la scoala sambata si duminica? pentru educatie fizica? profesorii de sport si elevii nu sunt oameni, nu beneficiaza de timp liber? ce prostie... dna ministru nu se gandeste deloc... ora de ed. fizica este ca orice ora din orar... daca restul orelor se fac in timpul saptamanii, de ce sa facem ed. fizica in weekend? ca sa aiba invatorii [sau cel putin invatatoarea] timp sa ne bage pe gat mai multa materie? ...ca tot se plange toata ziua ca alergam pe maidan? si, oricum, nu facem destula miscare in weekend? :-? of,of,of...


Corect, orele de educatie fizica trebuie facuta ca si celelalte ore in cursul saptamanii. Dar de aici si pana la a-ti varsa oful pe invatatoare este nedrept. Acesta este respectul tau fata de cea care ti-a pus stiloul in mana? RUSINICA!!!
12011960
 
Mesaje: 54
Membru din: 17 Dec 2008, 19:02


Înapoi la Scoala in Romania

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator