anne_marie scrie:Ar putea cineva sa imi spuna daca exista lectii de limba engleza in baza de date? peste tot , unde intreb , mi se spune ca nu..............
emap scrie:Utilizarea laboratorului nu presupune numai utilizarea AEL. A fost precizat acest lucru destul de clar (sunt formator AEL). Exista mai multe formate de lectii care presupun utilizarea calculatorului, a Internetului. Atunci se justifica utilizarea sistemului informatizat din scoala.
Si aplicatia AEL va poate fi de folos. Iar acest lucru il veti constata cand va veti familiariza cu utilizarea acesteia.
Important este ca noi toti, profesori si elevi (ganditi-va si la cei care nu au acces la calculator decat in scoala) sa ne obisnuim cu utilizarea sistemului informatizat si sa dam o noua dimensiune lectiilor: interactivitatea.
Necazul consta in faptul ca multe scoli nu beneficiaza de serviciile unui administrator si atunci lucruri merg f. greu si de multe ori iti vine sa renunti. Dar daca citesti obiectivele strategice pentru urmatorii ani, intelegi ca realitatea te impinge de la spate si daca nu tii pasul iti va fi si mai greu in anii care vor veni.
Asa incat, "bombanim" putin si luam partea buna a lucrurilor.
Chiar merita sa folosim sistemul informatizat, dar varianta de utilizare este cea pe care profesorul o considera optima.
anne_marie scrie:frumos spus si adevarat ..............dar:
ce facem atunci cand in scoala aceste laboratoare sunt folosite exclusiv pt orele de info?
unii colegi nu au intrat niciodata in acest laborator , pt ca , socotesc ei , copiii din clasele intensive de info nu trebuie privatzi de asa ceva , ceilaltzi pot sa invetze si de pe tabla...........
nimeni nu incurajeaza pe nimeni , e bine asa cum e , aorele de info se fac acolo , toata lumea e multumita........
anne_marie scrie:nu vreau sa-i acuz pe colegii e info , au fost intelegatori de fiecare data cand am dorit sa fac ore in laborator , nu ei sunt vinovati , ei chiar ne ajuta pt ca noi suntem nioste bietzi incepatori.....''
anne_marie scrie:dar politica asta a strutzului..............si faptul ca nimeni nu prea ii incurajeaza pe profesori sa foloseasca calc in predare
sfetnicul scrie:Asa cum m-am asteptat cursurile (ce nume pompos!) au fost prea putin importante. Dupa 4 după-amieze pierdute n-am invatat mare lucru. Colegii care nu pusesera mana vreodata pe mouse au exclamat nonstop Aaaaa...EL! ca si cum ar fi fost mană cerească. Ştiu însă că acel laborator va fi prea putin folosit, chiar si cei mai deschisi la minte din acea scoala intampinand probleme.
Ma bate tot mai mult gandul sa mai fac o rata pentru un sistem nou si sa mi-l duc pe acesta pe care il am acum acasa la scoala. Singurul lucru care ma opreste este faptul ca ŢARA, COMUNITATEA LOCALĂ, ŞCOALA, acestea 3 ar trebui să se ocupe de dotari, nu buzunarul meu.
Cat despre AeL raman la parerea mea. Daca se dorea modernizarea scolii, nu asa trebuia inceputa revolutia. Ci de la cadrele didactice. Ele sunt cele care, in ultima instanta decit ce si cum fac cu ajutorul tehnologiei.
SFetnicul, dezamagit
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori