adhd

Sectiune dedicata dialogului parinti-educatori

adhd

Mesajde luminita2 » 29 Mai 2006, 14:48

va rog daca ma puteti ajuta. Sunt mama unui baiat de 14 ani cu adhd si sunt disperata .La scoala are note bune la oral dar e dezastru la lucrari ,este catalogat de diriginte ca nebun iar ceilelti profesor cum il prind ca are altceva de facut decat ceilalti il ajuta cu cate un trei plus ca uni tin cont ca a fost neatent la ore atunci cand al evalueaza.Nu mai stiu ce sa fac pentru ai face sa antelega ca este un copil cu anumite probleme si sa ma ajute.Pentru el scoala a ajuns marele bau-bau.Exista vreo lege sau reglementare pentru cum sa fie evaluati acesti copii?
luminita2
 
Mesaje: 3
Membru din: 29 Mai 2006, 14:36

ADHD

Mesajde sfetnicul » 29 Mai 2006, 15:04

Ar trebui sa atragem si un psiholog in aceasta discutie. E cineva pe site? Eu sunt invatator si am un copil cu adhd in clasa. Acesta a dezvoltat un fel de comportament de opoziţie permanenta desi este foarte bun la invaţatura si are un intelect cu mult peste medie.

Si eu as vrea sa aflu mai multe!
Ati citit pe www.adhd.ro ?

SFetnicul
* * *
Invatatorul trebuie sa fie sfetnicul Mariei Sale Elevul.
Avatar utilizator
sfetnicul
 
Mesaje: 480
Membru din: 12 Mar 2005, 18:25
Localitate: Bacau, Romania

Mesajde mariro » 29 Mai 2006, 15:04

Si eu am in clasa un copil cu asemenea deficiente, chiar daca diagnosticul medicului nu suna asa! Am cautat pe Internet si am gasit simptomele. Copilul nu are nicio vina ca asa s-a nascut. El trebuie sa fie alaturi de ceilalti copii iar colectivul de profesori ar trebui informati de diriginte sau de psihologul scolii. Multi nu stiu ce inseamna ADHD...
Cred ca o sa-ti raspunda cel mai bine la intrebarea ta, colegele de la invatamantul special!
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16653
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

Re: ADHD

Mesajde mariro » 29 Mai 2006, 15:09

sfetnicul scrie:Ar trebui sa atragem si un psiholog in aceasta discutie. E cineva pe site? Eu sunt invatator si am un copil cu adhd in clasa. Acesta a dezvoltat un fel de comportament de opoziţie permanenta desi este foarte bun la invaţatura si are un intelect cu mult peste medie.

Si eu as vrea sa aflu mai multe!
Ati citit pe www.adhd.ro ?

SFetnicul


Am postat in aceeasi secunda. Am incercat adresa data de tine si nu se deschide. Eu am gasit mai demult date despre ADHD.
Elevul meu este si violent nu numai in imposibilitatea de a fi atent macar 2 secunde! As fi si eu multumita daca ar interveni un psiholog sau un profesor itinerant!
http://www.copilul.ro/a_9_500_ADHD__Att ... der__.html

http://www.idieta.ro/articol/2786/page_ ... _adhd.html
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16653
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

ADHD

Mesajde sfetnicul » 29 Mai 2006, 15:24

Despre site am aflat de pe stirile din didactic.ro

Iata mai jos stirea si atasat un fisier cu principalele informatii de pe site-ul www.adhd.ro

Imediat după ce a început clasa I, V. a venit acasă şi şi-a întrebat părinţii dacă el este diferit de ceilalţi copii. Băieţelul era supărat că învăţătoarea îl pedepsea numai pe el. Părinţii au mers la şcoală, iar discuţia aprinsă cu învătăţoarea s-a încheiat cu „recomandarea” acesteia să ducă băiatul la doctor pentru că nu e sănătos.
După câteva luni, părinţii au aflat că băiatul suferă de sindromul de deficit de atenţie şi hiperactivitate. Ce-i drept, părinţii observaseră că fiul lor nu era atent, că nu poate sta locului şi nu conştientizează pericolul. De altfel, cu cititul nu merge deloc, iar la şcoală nu poate sta mai mult de 15 minute în bancă. Odată aflat diagnosticul, părinţii au încercat să afle cât mai multe informaţii despre această afecţiune şi, apoi, au înfiinţat un ONG. Se estimează că sindromul Deficit de atenţie/Tulburare hiperkinetică (ADHD) afectează 3-7 la sută dintre copiii de vârstă şcolară. Unele date ştiinţifice sugerează că băieţii au o probabilitate de trei ori mai mare de a suferi de acest sindrom decât fetele. Sindromul semnifică o tulburare comportamentală frecvent întâlnită la copii şi adolescenţi, considerată de multe ori ca o manifestare a carenţelor educative sau a răsfăţului. Specialiştii spun că ADHD se manifestă printr-un comportament hiperactiv şi impulsiv al copilului, care este permanent în mişcare, agitat şi neatent, creând numeroase probleme părinţilor şi profesorilor. Acest comportament, tolerat iniţial datorită inteligenţei şi drăgălăşeniei acestor copii, poate degenera în timp din cauza neatenţiei şi nerăbdării. Rezultatele de la şcoală sunt din ce în ce mai slabe, iar copiii devin irascibili, intoleranţi şi pot avea tulburări de comportament în familie sau la şcoală. Din cauză că acest sindrom este mult subdiagnosticat, Societatea de Neurologie şi Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului din România (SNPCAR), cu sprijinul unei companii farmaceutice, a iniţiat o campanie de informare a populaţiei. Mai multe informaţii despre această campanie şi despre sindromul deficitului de atenţie se pot găsi pe adresa de web – http://www.adhd.ro. Din punct de vedere ştiinţific s-a demonstrat că ADHD are la bază o disfuncţie neurobiologică a activităţii creierului, care se poate amplifica prin comportamentul defectuos al părinţilor. „Un diagnostic precoce face posibilă şi eficientă intervenţia terapeutică, pentru a evita apariţia complicaţiilor pe termen lung ale afecţiunii, iar un tratament corect poate îmbunătăţi semnificativ viaţa socială, şcolară şi familiară a copiilor cu ADHD”, a spus prof. dr. Mircea Tiberiu, preşedintele SNPCAR.


Campania „ADHD există. Există Soluţii” are ca scop lansarea unui semnal de alarmă, precum şi de a ajuta părinţii şi pedagogii pentru a putea identifica din timp sindromul. Specialiştii spun că numai diagnosticarea timpurie poate duce la evitarea evoluţiei nefavorabile a tulburării, deoarece, pe termen lung, această afecţiune poate fi cauza unor devieri în dezvoltare, cum ar fi delincvenţa sau dependenţa de droguri ori alcool. Important, spun specialiştii, este ca părinţii să se adreseze medicului în momentul în care sesizează primele simptome.
Fişiere ataşate
ADHD.ace
Informatii despre ADHD
(17.95 KiB) Descărcat de 290 ori
* * *
Invatatorul trebuie sa fie sfetnicul Mariei Sale Elevul.
Avatar utilizator
sfetnicul
 
Mesaje: 480
Membru din: 12 Mar 2005, 18:25
Localitate: Bacau, Romania

Mesajde shikma5 » 01 Iul 2006, 20:52

am citit necazurile si raspun de a ic. ieu sant din israel si baiatu meu de 11 ani are adhd. shi la noi la scuala sant profesori care nu stie cum sa se poarte cu asa copii. si noi ca parinti santem foarte in problema si nu lasam ca prof. sa vorbeasca urat sau sa nu i da atentia care trebuie. baitu meu este elev bun cu mult vointa si greutati sa reusasca.iel primeste medicament pentru sa ridice puterea de stat si anvatat.
trebui sa luati baiatu de 14 ani si sa vedet psiholog pentru azutat copilu/

scuzatima am anvatat an romnia numai clasa 1.

toate bune
shikma5
 
Mesaje: 1
Membru din: 01 Iul 2006, 20:17

Mesajde didita » 27 Iul 2006, 19:09

Draga luminita , ce pot sa te sfatuiesc ; daca stii ca fiul tau a fost astfel diagnosticat inseamna ca ai trecut deja de primul pas : diagnosticul psihiatrului .Acum ar fi bine sa mergi cu el la Comisia de Evaluare din cadrul Directiei pentru protectia copilului pentru ca acestia sa stabileasca ce orientare scolara este cea mai potrivita pentru copilul tau . Daca in scoala unde acesta invata cadrele didactice coopereaza deja cu un profesor itinerant , este foarte bine , caci va fi inclus si fiul tau in acel program de terapie . Daca inca nu s-au implementat asemenea directii de abordare , atunci odata ce ai acea orientare scolara poti solicita conducerii scolii sa ceara Inspectoratului Scolar repartizarea unui profesor itinerant care sa lucreze cu toti copiii cu CES din scoala . Astfel
s-ar elimina acea atitudine de neintelegere din partea cadrelor didactice de la clasa .Copilul ar fi mai mult monitorizat si ajutat cu metode specifice binecunoscute profesorului itinerant .
In ceea ce priveste atitudinea coilului acasa , incearca sa-l tii cat mai mult timp ocupat intr-un loc , de preferinta acelasi , desfasurand o activitate care ii place , inclusiv aceea de a se juca pe calculator , evident daca nu cumva aceast lucru ii accentueaza agitatia . Jocul care ii place , trebuie intotdeauna folosit dar cu imagini noi , reguli noi , orice noutate cat de mica ii va trezi interesul ; nu trebuie sa disperi daca diminuarea agitatiei se va realiza doar pentru cateva minute la inceput ; de cate ori inearca sa renunte si sa parasescajocul trebuie intors inapoi pana termina sarcina pe care i-ai dat-o .Cu timpul , perioada pe care o petrece atent si intr-un singur loc , va creste ! Este foarte greu , dar trebuie sa perseverezi !
Daca te ajuta sugestiile mele , te mai astept sa-mi spui cum te-ai descurcat .Multa rabdare !!
didita
 
Mesaje: 53
Membru din: 28 Feb 2006, 23:10

Mesajde luminita2 » 06 Oct 2006, 10:17

imi cer scuze ca raspund atat de tarziu ,am intrebat pshiatrul despre aceasta comisie si m-a sfatuit sa nu apelez la ea si sa-l las sa sustina examenul de capacitate iar daca nu-l promoveaza ,atunci ma pot adresa acestei comisii ,doctorul considera ca are sanse de a lua acest examen,copilul meu face tratament cu strattera de aproape doi ani si a inceput sa poata sustine cat de cat lucrari scrise ,deci mai exista o sansa,oricum multumesc mult pentru sfat caci acum stiu cui sa ma adresez daca va fi cazul ,problema cea mai mare acum este ca s-a indragostit si nu ii mai sta capul la nimic ba chiar plinge tot timpul daca nu o poate vedea pe pustoaica cu care vorbeste dar cred ca asta este normal la toti pubertini dar el este exagerat si necomunicativ,in curand ma voi duce cu sotul meu la pshiatru pentru a ne invata sa comunicam cu el,sper sa dea roade.Al meu copil mai are o problema ,e dixlexic si trebuie sa invat cu el caci altfel dureaza o eternitate invatarea unei lectii si sincer am obosit teribil,sper sa am putere pana la capat :cry: :!:
luminita2
 
Mesaje: 3
Membru din: 29 Mai 2006, 14:36

Mesajde betiana » 08 Oct 2006, 15:07

La puberi sindromul adhd se agraveaza.Intr-adevar medicamentul straterra da rezultate pana la un moment dat.Trebuie facute pauze in administrare.Suportul profesorului de sprijin este foarte important pentru ajutorarea si monitorizarea copilului cu acest sindrom.Dar pentru asta trebuie sa se gaseasca interes si intelegere la nivele mult mai inalte .Eu deja am gasit la nivelul claselor I copii cu acest sindrom si invatatoare descurajate.
betiana
 
Mesaje: 240
Membru din: 22 Apr 2006, 18:37

Mesajde luminita2 » 08 Oct 2006, 16:53

exista profesori de sprijin in scoala romaneasca?daca e gluma e buna,eu de cate ori am incercat sa dau unui profesor pliante despre acest sindrom am fost ironizata si mi-sa spus ca nu e treaba dansilor,deci ce sa mai vb de profesor de sprijin,eu inteleg ca salariile nu sunt multumitoare in invatamant dar este o meserie ce implica si dragostea pentru copii ,ceea ce nu am vazut in scoala fiului meu ,insa e mai usor sa il penalizezi cand vezi ca e neatent si sa il cataloghezi ca nebun,e mai simplu ,imi cer scuze de la domni profesori de pe acest forum ,pentru ca doar intrand in aceasta discutie dau dovada ca au ceea ce le trebuie pentru a practica aceasta meserie dar sunt multi ce nu au nimic in comun cu meseria de dascal si ar trebui sa lase altora locul sau sa isi schimbe viziunea despre ceea ce inseamna scoala
luminita2
 
Mesaje: 3
Membru din: 29 Mai 2006, 14:36

Mesajde mitzone » 08 Oct 2006, 17:39

Legislatia prevede profesor de sprijin, profesor itinerant.
Beneficiaza cineva de aceasta facilitate?
Este vreu coleg incadrat pe un asemenea post?
Este interesant de stiut, dat fiind faptul ca sunt tot mai multi copii integrati in scolile de masa care au nevoie de ei. Sunt interesata de acest subiect pentru ca am in clasa copii diagnosticati fie cu ADHD fie cu deficit de atentie.
Stiu ce trebuie facut pentru a obtine un asemenea post, ma intereseaza doar daca se aplica sau nu legislatia undeva.
mitzone
 
Mesaje: 519
Membru din: 26 Oct 2005, 16:14

Mesajde catelutza » 09 Oct 2006, 16:36

La Constanta sunt 6 profesori de sprijin pentru tot judetul.
catelutza
 
Mesaje: 246
Membru din: 16 Oct 2004, 22:16

Mesajde mitzone » 09 Oct 2006, 18:39

Multumesc frumos!
Imi este clar. Ii avem pe hartie deci indeplinim norme europene.
Ne integram romaneste.
mitzone
 
Mesaje: 519
Membru din: 26 Oct 2005, 16:14

adhd

Mesajde andreeamaria » 21 Feb 2007, 23:10

aceasta afectiune este genetica.atentie la alimentatie!fara cola fara ciocolata fara sare....dau reactii urate.mergeti la psiholog [ sau chiar psihiatru-nu va fie rusine-nu e vina d-voastra nici a copilului] urmati tratament cu medicamente !!!!
Avatar utilizator
andreeamaria
 
Mesaje: 21
Membru din: 21 Feb 2007, 22:59

Mesajde angela_ghrsm » 19 Apr 2007, 21:08

Nu este nevoie de profesor de sprijin pentru un singur copil cu ADHD ! profesorii de sprijin sunt cadre didactice care au plecat de la scolile ajutatoare, deoareece acestea sunt scoli doar pt deficiente profunde. Un astfel de prof. de sprijin se angajeaza pentru 7 - 8 elevi cu deficit intelectual care nu pot invata in ritmul clasei. Cu elevii care au ADHD se lucreaza dupa un program individualizat foarte bine realizat, dupa ce cadrul did resp s-a informat deplin asupra manifestarilor elevului de acasa si din clasa. Ca parinte, trebuie sa stabiliti reguli si limite precise de comportament in familie si in clasa, impreuna cu copilul, daca este inteligent si se poate discuta serios cu el. Trebuie de asemenea sa discutati cu dirigintele clasei si sa-i aratati diagnosticul, solicitand - chiar in scris - profesorilor metode de abordare diferentiata ( predare si evaluare ) pentru copilul dvs. Puteti sa le spuneti ca aceste programe de lucru diferentiat se puncteaza foarte bine la orice evaluare a cadrului didactic. Trebuie sa fiti insistenta in solicitarile dvs, sa fiti alaturi de cadrele didactice care lucreaza cu copilul, sa colaborati indeaproape, sa va informati discret despre manifestarile copilului, fara sa-l certati pt ceea ce a facut in clasa, ci doar sa evitati pe viitor situatiile in care el s-a manifestat cu ADHD. Este foarte greu de lucrat la clasa cu altfel de elevi in conditiile in care ceilalti elevi abia asteapta sa fie deranjate orele pt a vocifera. Va doresc succes !
angela_ghrsm
 
Mesaje: 120
Membru din: 01 Feb 2007, 15:23

Următorul

Înapoi la Parintii intreaba, educatorii raspund

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori