Acizi

Acizi

Mesajde mihaela_i » 03 Mai 2009, 10:36

Imi puteti spune va rog care sunt bazele conjugate ale acidului arsenic si acidului arsenios?
mihaela_i
 
Mesaje: 1
Membru din: 12 Noi 2004, 14:35

Mesajde catalinbalan » 05 Mai 2009, 14:33

COMPUŞI AI ARSENULUI



1) Trioxidul de diarsen (sescvioxid de arsen), (anhidrida de arsen ,oxid de arsen, arsen alb) (As2O3), denumit impropriu acid arsenios. Poate fi obţinut prin prăjirea minereurilor arsenifere de nichel şi argint sau a piritelor arsenice. Poate conţine impurităţi: sulfură de arsen, sulf, oxid de antimoniu etc.

Anhidrida comercială se prezintă în general sub forma unui praf alb, cristalin, inodor, foarte otrăvitor (floarea sau făina de arsen). Anhidrida sticloasă apare ca o masă amorfă, transparentă; anhidrida de porţelan se prezintă în cristale opace octoedrice, dezordonate.

Este utilizat pentru conservarea pieilor sau a pieselor zoologice (uneori asociat cu săpun), ca otravă contra şoarecilor, pentru fabricarea hârtiei de muşte, pentru prepararea anumitor opacizanţi, emailuri sau pigmenţi verzi minerali cum ar fi verdele de Schele sau de Schweinfurt (arsenită şi acetoarsenită de cupru) sau, în doze mici, ca medicament împotriva dermatozelor, malariei sau astmului.

2) Pentaoxidul de diarsen (As2O5) (anhidrida arsenică). Este obţinut prin oxidarea trioxidului de arsen sau prin deshidratarea acidului arsenic. Praf alb, foarte otrăvitor, care se dizolvă încet în apă, rezultând acid arsenic. El serveşte la fabricarea acidului arsenic, ca oxidant etc.

3) Acidul arsenic. Prin denumirea de acid arsenic, se înţelege acidul ortoarsenic (H3AsO4×1/2 H2O) şi ceilalţi hidraţi ai anhidridei arsenice (acizi piro- sau meta-arsenici etc.). Ei cristalizează sub forma unor ace incolore şi sunt otrăvuri mortale.

Acidul arsenic serveşte în mod special la fabricarea coloranţilor organici (fucsină etc.), a arseniaţilor sau a derivaţilor organici ai arsenului utilizaţi ca medicamente sau ca insecticide.


In consecinta :

baza conjugata a acidului arsenic este H2AsO4 (-) . Exista HAsO4(2-) si AsO4(3-) .
Acidul arsenios , dupa cum ai citit nu este acid ci un oxid.
catalinbalan
 
Mesaje: 31
Membru din: 27 Apr 2009, 06:55


Înapoi la Chimie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori