A fi profesor

Aceasta sectiune poate fi folosita de catre colegii care simt lipsa activitatii pe forumul Ministerului Educatiei, inchis temporar. Va rugam sa va exprimati opinii, sa ne dati sugestii, sa puneti intrebari, pastrand, evident, un ton civilizat.

Moderator: costi_52

Reguli forum
Va rugam sa respectati neticheta, sa scrieti corect romaneste, sa aveti un ton civilizat. In cazul in care criticati, va rugam sa argumentati.

A fi profesor

Mesajde p1a2g3 » 12 Aug 2021, 07:55

profesór m. (lat. proféssor, -óris, d. profitéri, a declara [a vorbi] în public. V. confesor, faĭmă, fatal, feeric, profet). Acela care predă o știință saŭ o artă: profesor de chimie, muzică, dans. Fem. profesoară, pl. e. (Cp. cu învățătoare). – Oficial profesor se zice numaĭ celor universitarĭ și secundarĭ care predaŭ o știință. Celor care predaŭ o artă orĭ o dexteritate li se zice maeștri la școale secundare orĭ primare, și profesorĭ numaĭ la conservator și școală specială de pictură orĭ sculptură. Celor de la școala primară urbană li se zice institutorĭ, celor de la școale primare rurale învățătorĭ. Lumea le zice tuturor profesorĭ. – Și profésor (după germ. și rus.). V. belfer.
substantiv masculin și femininprofesor

Cum li s-ar spune profesorilor care nu au decat 22 de ani? Maestroso?
Cam asa au fost si repartițiile comuniștilor. De la 22 de ani maestrosii isi dau coate in cancelarii sa-si păstreze titulaturile obținute la 22 de ani.
p1a2g3
 
Mesaje: 20
Membru din: 11 Sep 2014, 21:24

Re: A fi profesor

Mesajde sportiv » 12 Aug 2021, 16:43

Ne spuneți tuturor cam ce ați vrut a ,,scoate în evidență” prin această postare?
(În afară de pregătirea ,,DEOSEBITĂ” a celor din ,,zilele noastre” prin faimoasele module ,,predate” , fără deosebire, prin toate facultățile de azi, ca drept la concursul de titularizare!) :oops: :idea:
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3046
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău


Înapoi la Forum EDU

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron