3 Proiecte Europene la CN Calistrat Hogas Piatra-Neamt

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

3 Proiecte Europene la CN Calistrat Hogas Piatra-Neamt

Mesajde pisicu » 20 Sep 2012, 11:38

Proiect Comenius multilateral centralizat
LE-MATH Learning Mathematics through new communication factors

Parteneri: CYPRUS MATHEMATICAL SOCIETY, THALES FOUNDATION- CYPRUS, Charles University-Praga, HIGHER SCHOOL OF INSURANCE AND FINANCE-Bulgaria, Lyckeskolan – Kinna-Suedia, Centro de atención educative LEOLAB- Zaragoza-Spania, Junior Mathematical Society Miskolc-Ungaria, EUROPEAN OFFICE CYPRUS, Collège Saint-Charles-Franta, National Technical University Athens.


A. MATHeatre: Predarea și învățarea matematicii prin activități culturale
B. MATH-Factor: Predarea și învățarea matematicii prin intermediul activităților de comunicare Activitățile proiectului vor fi la nivelul standardelor Educație și formare 2020, deoarece va ţine cont de stimularea creativității și inovării în rândul tinerilor. Se promovează cooperarea europeană în școli din zona Europei, tinand cont de standardele de performanţă şi competențele cheie pentru matematică.

OBIECTIVE:
1. Încurajarea utilizarii optime a rezultatelor, produselor și proceselor inovatoare și a schimbului de bune practici în domeniile reglementate de programul de învățare continuă, în vederea îmbunătățirii calității educației și formării profesionale.
2. Dobandirea de către elevi a unor aptitudini și competențe necesare pentru dezvoltarea lor personală, pentru activitatea lor profesională viitoare și pentru o cetățenie europeană activă.
3. Imbunătățirea calităţii învăţării și creşterea parteneriatelor între școli din diferite state membre, astfel încât să implice cel puțin 3 milioane de elevi în activități educaționale comune pe durata programului. Noile metode de comunicare matematică și stimulare pentru participarea la evenimente de tip concurs pentru matematica Teatru și pentru matematica Factor va oferi un motiv pentru cooperarea între școli și profesori și va sprijini mobilitatea elevilor la evenimentele europene în domeniul matematicii şi comunicării.
4. Îmbogăţirea abordărilor pedagogice și a managementului școlar.

Coordonator: prof. Nadia Cîrcu



Leonardo da Vinci parteneriat de învăţare
Europe Defines Diversity And Unity In Food Culture

Parteneri:
Kayseri Halide Nusret Zorlutuna Kız Teknik ve Meslek Lisesi - Turcia – coordonator
Niyola catering yemek hizmetleri – Turcia
Zespół Szkół im.T.Kościuszki w Wysokiej – Polonia
Colegiul Economic "Dimitrie Cantemir" Suceava

Scopul principal al proiectului este de a observa diferențele și bunele practici în domeniul serviciilor alimentare în statele membre ale UE și adaptarea lor în cadrul instituțiilor si famillilor din care provin. Alt obiectiv: compararea culturii, istoriei si civilizatiei fiecarei tari, a deosebirilor si similaritatilor in cultura culinara și aducerea acestora sub acelasi acoperis european.
În plus proiectul îşi propune ca studenții să-şi dezvolte conștiința lor europeană, să sprijine creativitatea, spiritul antreprenorial și al competitivității, să contribuie la învățarea limbilor străine și diversitatea lingvistică, să ducă la optimizarea procesului instructiveducativ şi creșterea șanselor de angajare a elevilor, la formarea unei culturi alimentare bazată pe noile provocari mondiale și să stimuleze interacțiunea prin intermediul utilizarea tehnologiilor informaționale.
În timpul vizitelor la școlile partenere vor fi vizite la companii și întreprinderi în domeniu.
Produse finale: proiectarea site-ul proiectului, planuri de lecție la dirigentie despre noile provocari industriale mondiale,carte de bucate online, pregătirea ziarelor virtuale lunare, realizarea blogului cu retete culinare fotografiate si filmate, seminarii online si expozitii cu produse alimentare tradiţionale şi un DVD cu produselor proiectului.

Coordonator: prof. Nadia Cîrcu



Proiect Comenius bilateral
LET'S SHARE LOVE, PEACE and TOLERANCE

Școala partenera: Seferli İlköğretim Okulu- Hatay - Turcia

Țelul nostru este de a ne apropia de oamenii Europei cu ajutorul toleranței. Noi spunem să ne adunăm in jurul Păcii, dragostei și toleranței. Când elevii, iar apoi toată Europa se adună în jurul acestor virtuți, ei își dezvoltă abilitățile lor de empatie, fraternitate, respect pentru alte culturi, dragoste pentru semenii lor și speranță pentru pace în lumea aceasta. Ambele şcoli doresc să înceapă această evoluţie în şcolile lor. Cu dorinţa de a pune aceste idei în practică, ambele şcoli sunt dispuse să dovedească înțelegere. Şi atunci acest proiect poate fi extins pe continent şi în lume. Obiectivele si strategia proiectului.

Problemele pe care intenționăm să le abordăm sunt:
 Promovarea echității, a coeziunii sociale și cetațenia activă europeană.
 Sporirea creativității și a inovației, inclusiv spiritul antreprenorial, la toate nivelurile de educație și formare profesională.
 Îmbogățirea și creșterea numărului de mobilități a elevilor și a profesorilor în întreaga Uniune Europeană.
 Stabilirea unei abordări pozitive a diversităților culturale în rândul cadrelor didactice, elevilor și părinților.
 Creșterea gradului de conștientizare a identității studenților într-un context local, național și European.
 Promovarea învățării limbilor și conștientizarea interculturalității prin învățarea intre parteneri a obiceiurilor alimentare, zilelor naționale speciale și a activităților specifice.
 Încurajarea utilizării instrumentelor TIC
 Dezvoltarea valorilor și virtuților morale ale elevilor: empatia, constientizarea fraternității, iubirea fata de ființele umane și speranța față de pacea lumii.

Coordonator: prof. Nadia Cîrcu


Aceste proiecte sunt finanţate cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.
Avatar utilizator
pisicu
 
Mesaje: 34
Membru din: 06 Noi 2005, 18:59

Re: 3 Proiecte Europene la CN Calistrat Hogas Piatra-Neamt

Mesajde pisicu » 25 Noi 2014, 03:49

Proiect Comenius bilateral

YOUTH INITIATIVES TO ENHANCE THEIR LIFE DEVELOPMENT

Școala parteneră: Beyoğlu Güner Akın Lisesi - Istanbul - Turcia

REZUMAT
„Pentru a dezvolta responsabilitate, tinerii trebuie să fie responsabili;
pentru a învăţa să le pese, trebuie să acţioneze cu grijă faţă de ceilalţi;
iar pentru a învaţa să le pese de binele comun, trebuie să contribuie la acesta.”
(Thomas Lickona, Educating for Character).


Întotdeauna am stiut că viitorul aparţine tinerilor şi aceştia sunt principalii beneficiarii a tot ceea ce se construieşte bine sau rău în prezent. Din acest motiv este strict necesară utilizarea tuturor instrumentelor existente, precum şi adoptarea pe viitor a unor măsuri pentru îmbunătăţirea situaţiei lor, atât la nivel comunitar cât şi la nivelul fiecărui stat.
Proiectul se adresează în primul rând adolescenților, deoarece sunt la vârsta la care explorează limitele comportamentului lor și sunt curioși despre ei înșiși și lumea înconjurătoare. Parteneriatul nostru a fost generat de nevoia comuna a celor două școli pentru sensibilizarea adolescenților pentru valorile europene comune, care întăresc capacitatea de înțelegere reciprocă, empatia, respectul reciproc. Ne dorim sa studiem stilul lor de viață, orientările și comportamentul lor în societate si mai ales așteptările lor de viitor.
Acest parteneriat propune studiul dezvoltării personale și sociale ale adolescenților prin dezvoltarea abilitatilor care sa ii ajute sa se descurce mai bine in viata si sa fie cetateni activi in comunitatile in care traiesc, prin identificarea locurile corupte în orașul lor și propunerea de soluții pentru o viață decentă, europeană, în scopul de a opri creșterea comportamentului violent și anti-social, care se datorează, în mare parte, lipsei moralei și conduitei în școlile și societatea noastră.

OBIECTIVE
Obiectivele generale ale acestui proiect sunt următoarele :
• promovarea cetățeniei active europene in randul tinerilor,
• dezvoltarea solidarității și promovarea toleranței între tineri, în special în vederea consolidării coeziunii sociale în Uniunea Europeană, a înțelegerii reciproce între tinerii din cele două țări.

Obiectivele proiectului:
• crearea unui mediu în care tinerii se simt în siguranță si în care simt că aparțin și pot dezvolta relații pozitive ,
• învățarea limbilor străine, mai ales a celor care nu sunt de circulatie ( romana, turca) prin intermediul limbii engleze, promovarea înțelegerea dintre culturi diferite și pregătirea pentru studiile interculturale de colaborare în viitor ,
• studiul mediului si standardelor de viață pentru tineri, ceea ce este comun sau diferit în viața lor în ambele țări, problemele din orașele lor, ceea ce ei doresc să vadă într-un oraș prietenos si ce ii poate ajuta pentru dezvoltarea lor ulterioara,
• Implicarea tinerilor în procesul de dezvoltare a vietii orasului, oferindu-le posibilitatea de a sugera idei și incurajarea îndeplinirii lor ori de câte ori este posibil,
• Sprijinirea tinerilor in trecere prin etapele de tranziție din viata lor, in accesul la informații si ajutor, sprijinirea și dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor lor, de imbunatatire a competențelor TIC și de integrare in societate,
Aspecte abordate
- Lipsa de deschidere a instituțiilor noastre educaționale la valorile europene, dificultățile pe care le întâmpină tinerii în integrarea / compatibilitatea societăților noastre în Europa și integritatea educațională în Europa,
• Necesitatea de a promova valorile culturale, morale, sociale ale societăților turcești și românești,
• Realizarea de contacte directe între elevi și cadre didactice din instituția noastră și cele ale țării partenere.
Cadrul principal al abordării in realizarea obiectivele noastre este de a face posibilă conlucrarea in domeniul tineretului, starea de sănătate a tinerilor, prin teatru, Instrumente TIC, revista pentru tineret, chestionare, eseuri, pentru a promova integrarea elevilor la viață, precum și dezvoltarea unei societăți europene .

COORDONATOR: PROF. NADIA CIRCU
Avatar utilizator
pisicu
 
Mesaje: 34
Membru din: 06 Noi 2005, 18:59


Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori