Pagina 1 din 1

Cum citesc fisiere Office 2007 cu versiuni mai vechi

MesajScris: 10 Oct 2011, 23:02
de emil
Am observat ca multi utilizatori didactic.ro solicita publicarea neaparat a fisiserelor DOC sau PPT in versiunea 2003 chiar daca exista deja pe site in versiunea 2007 sau mai sus. Nu este nevoi de dubluri ale lucrarilor. Descarcati gratuit de la MS programul care face conversia.
Gasiti aici: http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=3
Odata programul instalat, puteti citi orice fisier, chiar daca este DOCX sau PPTX.

Va doresc succes!

Re: Cum citesc fisiere Office 2007 cu versiuni mai vechi

MesajScris: 30 Apr 2013, 21:11
de sorinborodi
Cred ca ar fi bine să fie încurajaţi cei ce postează materiale elaborate în Word să le salveze la final în format “doc”. Cele în format “docx” (şi observ că astfel de fişiere sunt tot mai numeroase) nu sunt convertite prin patch-ul de compatibilizare cu suficientă fidelitate, astfel că cei care utilizam versiuni mai vechi de 2007 ale Office-ului suntem, practic, în imposibilitatea de a utiliza fişierele “docx”.

Pentru exemplificare, pun o imagine care arată cum apare un astfel de document “docx” deschis cu Office 2000.

Re: Cum citesc fisiere Office 2007 cu versiuni mai vechi

MesajScris: 01 Mai 2013, 08:53
de emil
Cred ca solutia cea mai convenabila este salvarea PDF. Office 2010 ofera implicit aceasta optiune.
In general, recomand colegilor sa publice PDF, este mai portabil, ,mai sigur, mai securizat pentru pastrarea drepturilor de autor.

Va multumim pentru observatie si va asteptam cu lucrari frumoase!

Re: Cum citesc fisiere Office 2007 cu versiuni mai vechi

MesajScris: 19 Mai 2013, 15:31
de sorinborodi
Am gasit o solutie temporara la aceasta problema.
http://www.doc.investintech.com/
Se face (free) conversia online din docx in doc, cu pastrarea integrala a elementelor care altfel ar pune probleme (mai ales expresii matematice).

Re: Cum citesc fisiere Office 2007 cu versiuni mai vechi

MesajScris: 19 Mai 2013, 19:28
de robertyno
daca ai o versiune mai veche de office, cum am si eu, instalez un program si iti transforma automat in versiune de office pe care o ai, fara sa afecteze cu nimic functiile office-ului ca si cum ai avea si 2003 si 2007. (flosesc si eu acesta aplicatie fara probleme si nu simt diferenta)
Iti recomand cu toata increderea uite un link in care gasesti programul e gratis (free) http://www.microsoft.com/ro-ro/download ... .aspx?id=3 sper sa iti fie de folosm succes!
cu stima invatator Robert Magureanu

Re: Cum citesc fisiere Office 2007 cu versiuni mai vechi

MesajScris: 08 Sep 2013, 20:40
de anca31
Cum pot transforma un material pdf in word cat mai fidel, cu diacritice si toate elementele? Obisnuiesc sa restrang mult diferite texte, cursuri, pentru economie de spatiu, dar prin simpla copiere in word textul este mult modificat sau nu se copiaza in intregime.

Re: Cum citesc fisiere Office 2007 cu versiuni mai vechi

MesajScris: 03 Oct 2013, 07:54
de emil
anca31 scrie:Cum pot transforma un material pdf in word cat mai fidel, cu diacritice si toate elementele? Obisnuiesc sa restrang mult diferite texte, cursuri, pentru economie de spatiu, dar prin simpla copiere in word textul este mult modificat sau nu se copiaza in intregime.

In general, nu se poate transforma PDF in DOC. Depinde insa cum a fost construit, depinde ce programe de citire PDF folositi. Exista astfel de programe care de regula, nu sunt free. Cei care transforma DOC in PDF au urmatoarele motive: 1. sa faca documentul mai usor de citit, mai portabil, 2. sa nu permita copierea si modificarea continutului. De aceea, documentele pe care le gasiti in PDF trebuie sa va foloseasca doar ca exemplu sau sa le folositi ca atare.

Succes!