Pagina 1 din 4

Simpozioanele

MesajScris: 18 Noi 2007, 23:41
de emil
Stimati colegi,

am creat acest topic ca sa punem in discutie oportunitatea nenumaratelor manifestari organizate in scolile noastre
Va rog sa raspundeti si la intrebarea atasata:

Daca NU primiti o diploma, atestat sau adeverinta, mai participati la simpozion?
Raspundeti cinstit si corect!


numai bine

MesajScris: 18 Noi 2007, 23:51
de camifb
Buna seara,
Am raspuns ca voi mai participa dar depinde de calitatea simpozionului, si am deja o astfel de "experienta". Astept sa vad daca a fost doar o scapare, sau au fost probleme organizatorice si daca tema este interesanta poate mai incerc, desi daca se cer bani de diplome, suport de curs,... nu prea au scuze. :lol:

MesajScris: 19 Noi 2007, 17:01
de aniova30
Este destul de controversat subiectul:
Pe de o parte , noi nu suntem cercetatori in domeniul instructiei si educatiei , ci doar practicieni ai acestuia, deci activitatea noastra nu consta in cercetare ci in aplicare sau in parcurgerea unor drumuri cunoscute deja, cu final scontat in standardele de performanta.
Pe de alta parte, avand in vedere ca fiind obligati sa concepem o multitudine de materiale vitale procesului instructiv educativ / planificari anuale, calendaristice, baterii de teste, evaluari descriptive, etc., ( personalizate, desi toti tindem spre proiectare-evaluare unitara, - dovada fiind si interesul aratat acestui site) probabil ca ni s-a dezvoltat apetitul pentru ... cercetare. Si iata cum ... teoria ( care intotdeauna le apartine lor)imbinata cu exemplele din activitatea proprie devine material de simpozion.
Numeroase sunt insa si cazurile cand acea teorie nu este imbinata cu nimic, iar ,si mai dramatic, nu are la final nici bibliografie.

Re: Simpozioanele

MesajScris: 19 Noi 2007, 20:59
de resunu
emil scrie:Stimati colegi,

am creat acest topic ca sa punem in discutie oportunitatea nenumaratelor manifestari organizate in scolile noastre
Va rog sa raspundeti si la intrebarea atasata:

Daca NU primiti o diploma, atestat sau adeverinta, mai participati la simpozion?
Raspundeti cinstit si corect!


Un vas de pescuit japonez si unul rusesc pescuiau in aceleasi ape dar japonezii prindeau peste si rusii ba. Rusii au facut atunci inca o sedinta in care s-a hotarat sa se faca o comisie care sa mearga pe vasul japonez si sa intrebe cum procedeaza ei de prind peste. Japonezii le-au raspuns simplu: "noi cand nu gasim peste il cautam, voi cand nu gasiti faceti sedinta (sau simpozioane) si dati vina unii pe altii. "

Eu consider ca simpozioanele, sedintele, cercurile, consfatuirile, etc. sunt doar niste formalitati care mai mult incurca decat ajuta, dar reprezinta niste motive justificative pentru unii din posturile de control ca sa primeasca foarte multi bani ca "taie frunze la caini" :wink:

Aaaaa, sa nu uit. Pentru multi reprezinta posibilitatea formala de a obtine puncte pentru a primi salariul sau gradatia de merit :oops:

MesajScris: 21 Noi 2007, 00:52
de nada
Am participat la un singur simpozion deoarece m-a atras tema insa nu ma gandesc sa fac un obicei din asta, mai ales ca m-a cam usturat buzunarul.

simpozioane

MesajScris: 02 Dec 2007, 22:57
de gogu001
Cine se respecta(si cadrele didactice au fost mereu mandre si ambitioase)trimite la simpozioane materiale de inalta tinuta,care implica o munca anevoioasa si o documentare minutioasa.
Nu critica cei ce publica manuale,nici cei ce editeaza reviste sau alte auxiliare.Se revolta lenesii,frustratii,invidiosii,etc.

Re: simpozioane

MesajScris: 02 Dec 2007, 23:06
de resunu
gogu001 scrie:[....]Se revolta lenesii,frustratii,invidiosii,etc.

Doar critica poate fi constructiva, lauda este deci distructiva :wink: Mie mi se pare ceva logic sa fie asa, deoarece daca ceva e bun , dupa ce naiba sa-l schimbi ? Faptul ca la noi se insista mult pe "pastrarea traditiilor si obiceiurilor", in sensul pastrarii privilegiilor sefilor mie mi se pare a fi cel putin jenant , daca nu un genocid . :wink:

simpozoane

MesajScris: 06 Dec 2007, 20:59
de dascal
Noi nu dorim adeverinta. Ei o cer . Sa nu credeti ca toti participantii la simpozion primesc salariu de merit ! La un simpozion cu o tematica interesanta eu particip sigur
Cu bine!

Simpozion

MesajScris: 11 Dec 2007, 00:45
de corleonepiticu
Anul acesta am participat la 4 simpozioane. 3 au fost nationale si unul international. Am depus dosarul pentru salariul de merit si directorul scolii le-a punctat ca referatele din scoala care majoritatea sunt copiate de la din dosarele din anii trecuti. Unde este implicarea Inspectoratelor Scolare in vederea elaborarii unor grile de punctaj pentru acordarea salariului de merit? Va intreb pentru ca lasati aceasta treaba in sarcina unor ingineri fara studii psihopedagogice care se hranesc din conflictele izbucnite in scoli in urma dezbaterii dosarelor depuse pentru acest ordinar 15% intr-un an de zile.
De participat la aceste simpozioane voi mai participa, deoarece unele sunt foarte bine organizate si ni se apreciaza munca.

MesajScris: 08 Ian 2008, 12:51
de cristina_gl
Spinoasa si sensibila problema simpozioanelor... Colegii au surprins deja esentialul: atata timp cat simpozioanele sunt bine organizate, lucrarile selectate, calitatea prezentarilor evidenta, se poate vorbi despre eficienta, impact, schimb de idei valoroase. Din pacate insa, ne confruntam deseori cu urmatoarea situatie: o institutie X din judetul Y lanseaza invitatia de participare. Colegul Z din judetul W trimite o lucrare (de regula aceeasi pe care o mai trimite si in judetele Q si Q`, desi tematicile difera vizibil), dupa care primeste diploma de participare. Fara sa-si prezinte lucrarea, macar in punctele ei esentiale si de noutate/impact. Fara sa i-o prezinte cineva, evident. Dar apare in catalog si da bine atat pentru organizatori (cu cat mai multi participanti, cu atat mai consistent e simpozionul), cat mai ales pentru colegul Z care are o sansa in plus (a se citi un punct) pentru salariu, gradatie, ba chiar pentru Gh. Lazar. Daca se intampla cumva sa intarzie posta, sa se piarda diploma pe drum sau mai stiu eu ce, se inrosesc telefoanele si nervii, ca doar deh... indata vine luna decembrie, sau ianuarie si... e ciudat cum de nu s-au inrosit telefoanele in mai, la o luna dupa incheierea simpozionului!
Sigur, salariile sunt mici, ne agatam de orice mica oportunitate pentru a ne rotunji cumva veniturile (si 25% timp de patru ani nu-i chiar de colo), insa ma tem ca negam un aspect mult vehiculat in ultima perioada: CALITATEA! Insa... cineva aici a pus punctul pe i, dupa parerea mea: hartiile acestea ni se cer si nu le vrem noi pentru rame sau posteritate. Eu una insa nu vad o solutie (la modul general) pentru inlaturarea acestor neajunsuri. Daca trebuie sa dovedim ca am avut activitate bogata si de calitate, numai hartiile pot face aceasta dovada. Cred ca e un cerc vicios.
Revenind la simpozioane: solutia cea mai la indemana ar fi selectia lucrarilor. Am asistat la prezentarea unor lucrari deosebite, din care am invatat si am aplicat. Este motivul pentru care merg la simpozioane, fie ca primesc sau nu ,,hartie". Stiu ca intre participanti intalnesc mereu colegi de la care am ce sa invat. Sigur, trebuie sa am si eu ceva de oferit, si aceasta este prima conditie a participarii. Asadar, mai multa atentie din partea organizatorilor, mai mult accent pe calitate in defavoarea cantitatii cred ca ar fi binevenite. Si poate aceasta selectie ar incetini putin goana aceasta, dupa parerea mea apropiata de isterie, dupa diplome sigure

MesajScris: 11 Ian 2008, 23:58
de cocococo
as vrea sa particip si eu la un simpozion.m-ar interesa tema si locul desfasurarii

MesajScris: 12 Ian 2008, 12:48
de cristina_1315hd
Colegii care au raspuns topicului au atins in mare masura esenta raspunsului la intrebarea adresata. Cred ca aceste simpozioane sunt necesare, ele reprezinta un mijloc de comunicare ale unor rezultate in cadrul comunitatii dascalilor, uneori scot anumiti colegi din rutina meseriei pe care o exercita, pe de alta parte, participarea la aceste activitati ne este solicitata ca parte a evaluarii activitatii de dascal, dar solutia la desfasurarea acestor simpozioane sub deviza calitatii o reprezinta clar selectia lucrarilor in functie de noutatea pe care o aduc, de munca depusa la redactarea lucrarii, de experienta activitatii de dascal care reiese din lucrare.

MesajScris: 17 Ian 2008, 21:32
de marianadascalu
Participarea la astfel de manifestari nu ar trebui sa fie legata de recompense materiale.Valoarea educativa a activitatii trebuie sa atarne in balanta!Dar vedeti d-voastra, noi suntem in Romania unde toata lumea alearga dupa recompense.Cineva ,aici pe Forum, spunea ca a participat la 4 simpozioana, dar directorul i-a dat salariu de merit altcuiva...Unii dintre noi (si sper sa fie din ce in ce mai putini)urmaresc numai acest tip de recompensa , materiala, desi recunoasterea morala este valorizatoare!

MesajScris: 01 Feb 2008, 21:43
de ala77
Sunt multe simpozioane "fantoma".Dar sunt si multe serioase.
Nu toate sunt ptr toate ciclurile de invatamant.Oricum toate sunt cu bani.Frumos ar fi sa participi direct la toate simpozioanele , dar banii, banii si iarasi banii.Si timpul,mai este si el dusmanul nostru.

MesajScris: 03 Feb 2008, 18:19
de gherghescudoina
Nu cred că nu vă interesează diplomele şi punctele care se obţin prin participarea la un Simpozion, eu nu cred că cineva participă de plăcere! Dacă ar face-o DOAR pt a-şi face cunoscute ideile originale atunci mulţi ar publica o carte sau ar trimite materialul respectiv la o revistă de profil.....ca să nu mai spun că ORGANIZAREA UNUI SIMPOZON ADUCE, EA ÎNSĂŞI, MULTE-MULTE PUNCTE!
Mai dăunăzi am participat la un concurs de educaţie civică pt clasele a IIIa şi a IVa organizat de UN LICEU. Ce rost avea să deplasăm 2km elevii până la liceu, nu ştiu!! CONCLUZIA:CA ORGANIZATOR AI DE CÂŞTIGAT!