Pagina 1 din 1

Importanţa manualelor

MesajScris: 21 Noi 2017, 14:23
de valentinliviu
Am activat ca profesor de educaţie plastică în sistemul privat şi în momentul de faţă mă pregătesc pentru intrarea în sistemul de stat la gimnaziu. Diferenţele sunt destul de mari şi îmi trebuie ceva timp să le înţeleg. În sistemul privat nu exista problema auxiliarelor. Cerinţa multor angajatori a fost să respect programa în vigoare - se induce un sentiment de siguranţă părintelui-, însă n-a existat problema auxiliarelor. Eram liber să-mi aduc propriile planşe şi să-mi alcătuiesc propriul sistem de predare, şi făceam acest lucru în acord cu programa chiar în sistem privat.

Problema ar fi în ce măsură pot continua această predare şi în sistemul de stat. Manualele sunt slabe şi prefer să nu le folosesc. Sistemul meu respectă programa, dar e foarte diferit de manual. Din câte înţeleg manualele sunt orientative şi nu normative. Care este de fapt problema auxiliarelor? Am voie să-mi aduc propriile planşe didactice, să prezint materiale audio-video etc? Sau trebuie să urmez strict manualul, ori tot ce fac trebuie să apară şi în manual?

Re: Importanţa manualelor

MesajScris: 21 Noi 2017, 23:20
de sportiv
Pentru un profesor ( de oriunde) programa școlară este ,,biblia” activității! Manualele sau/și auxiliarele sunt doar SUPORTURI pentru realizare cerințelor programei școlare (unele mai bune, altele mai puțin bune).În ultimă instanță REZULTATUL contează!

Re: Importanţa manualelor

MesajScris: 22 Noi 2017, 18:21
de valentin-cristescu
Vă mulţumesc pentru răspuns, însă întrebarea era cumva în spiritul noilor modificări, în sensul că planşele didactice proprii sau orice altceva ar putea fi interpretate ca auxiliare neautorizate. După opinia mea este o încurcătură teribilă cu această problemă nou apărută.

Re: Importanţa manualelor

MesajScris: 23 Noi 2017, 08:54
de emil
valentin-cristescu scrie:Vă mulţumesc pentru răspuns, însă întrebarea era cumva în spiritul noilor modificări, în sensul că planşele didactice proprii sau orice altceva ar putea fi interpretate ca auxiliare neautorizate. După opinia mea este o încurcătură teribilă cu această problemă nou apărută.

Orice este creat de dvs. pentru clasa este binevenit. Nu este auxiliar. Se numesc prerechizite!