Pagina 1 din 1

Serbare de 1 si 8 Martie

MesajScris: 31 Ian 2006, 21:42
de 1974
As dori sa fac o serbare pentru ziua de 8 Martie si as vrea o sugestie pentru aceasta. Ma gandesc la ceva diferit de traditionalele cantace si poezii. Daca aveti idei le astept cu nerabdare.

serbare 1 si 8 martie

MesajScris: 02 Feb 2006, 19:43
de auravenin
si eu as dori cateva idei petru serbarea de 8 martie. sunt diriginta la clasa a VI-a. orice idee, material e bine venit.
va multumesc.

MesajScris: 02 Feb 2006, 19:51
de doina_barsan
Cautati la utilizatori activi la gina la Diverse materialul in ppt "Cand Dumnezeu a creat Mama", este f util pt ce vreti, puteti pune cate un copil sa citeasca la fiecare pagina textul (vocea de copil va impresiona auditoriul) si sunt sigura ca mamicile vor fi ultra incantate si impresionate :P . Puneti si fond muzical...
Este o idee...asta mi-a venit acum in minte.

Serbare de 1 si 8 Martie

MesajScris: 04 Feb 2006, 22:19
de 1974
Multumesc pentru informatii.

MesajScris: 05 Feb 2006, 00:18
de aniova30
O varianta pe care am aplicat-o cu succes a fost sustinerea unei lectii cu tema MAMA - CUVANT SI SIMBOL lectie desfasurata gen concurs intre echipe formate din copil + mamica.
Deci ,nu separat mamicile si separat copiii ,clasa era impartita in doua , iar din fiecare echipa faceau parte si mamicile copiilor respectivi.
Am pornit de la plansul unui nou-nascut , plans pe care l-am inregistrat efectiv in maternitate , si apoi , asa cum sugereaza si titlul , am formulat diferite cerinte legate de semnificatia cuvantului mama - definitie , explicarea expresiilor in care apare , ghicitori , etc... secvente printre care strecuram cate un cantecel .La tabla, pentru a scrie ieseau copiii care aveau libertatea de a se consulta cu mamicile pentru oferirea raspunsului.
In final se ofera mamicilor cate o "Carticica pentru mama mea" - lucrata tot de copii , daca intereseaza ofer detalii , ghiocei , ( + dansul "Au rasarit ghiocei" - vezi la diverse).

MesajScris: 08 Feb 2006, 13:13
de mirelar
E interesant, dati-ne detalii!

serbare de 1 si 8 Martie

MesajScris: 08 Feb 2006, 13:32
de 1974
Ma intereseaza si pe mine cum ai facut cartea pentru mame. Trimite mai multe detalii.

MesajScris: 08 Feb 2006, 20:47
de aniova30
Cartea este de fapt o carticica , asa va scrie si pe coperta ei :"Carticica pentru mama mea".
Are trei capitole - Capitolul I - Mama de ieri ( mama copil) ,Mama de azi , al II lea si al III-lea - "Mama de maine" , iar ele contin desene , fotografii , gânduri , etc . - depinde ce clasa sunt elevii care lucreaza-.
Cele mai apreciate au fost cele cu desene - chipul mamei când era doar un copil , chipul mamei de azi , chipul mamei peste ani.
De succes au fost si cele cu mixaj intre chipul mamei vazut de copil ( prin desen) si o fotografie din vremea respectiva , plus cuvinte sincere spuse de copil despre cum crede ca era mama sa, cum este mama sa , si cum crede ca va fi mama sa in timp , peste ani.
Se lucreaza pe carton se capseaza sau se snuruieste si gata carticica.
Nu le permiteti sa o infloreasca prea mult , cereti-le lucruri simple , putine , clare , sincere , adevarate, ghiduse.
Multe mamici le pastreaza ca pe adevarate icoane.
Succes.