Pagina 1 din 1

after school

MesajScris: 25 Noi 2005, 14:46
de monicamita
Cum pot infiinta un program after school?astept informatii de la oameni cu experienta in domeniu! :?:

MesajScris: 25 Noi 2005, 23:27
de cezi
e o idee care are mari sanse sa prinda. Eu am incercat acum 7 ani si a fost OK. Nu ma intreba de ce am renuntat ca e o poveste lunga dar fireasca. Parerea mea e ca trebuie sa ai in primul rand un spatiu , sa ai bani pentru a-l mobila fain si util si apoi ceva initiative despre momentul publicitar nu uita sa-ti faci un plan de afaceri cat si cum ?
Daca imi dai mai multe detalii ( oras, locatie) s-ar putea sa-ti fiu de folos cu idei concrete.

MesajScris: 27 Noi 2005, 20:20
de anne_marie
in primul rand ai nevoie de o firma........... spatiu , etc , infiintezi o societatea la registrul comertului ,+capital social , apoi incepe bataia de cap cu contabilitatea..........mult succes

PS de avizare de la MEC nu ai nevoie pt ca nu e vb de o scoala propriu zisa

MesajScris: 07 Dec 2005, 20:21
de mirelar
Puteti sa -mi spuneti ce este programul "after school"?S-ar putea sa fim mai multi interesati!
Multumesc!

MesajScris: 07 Dec 2005, 21:50
de irina165
La noi exista acel program de semiinternat. Adica, dupa orele de curs ,copiii de ciclul primar ai caror parinti lucreaza si pot face dovada acestui lucru raman cu un invatator (facem cu schimbul) si au un anumit program. Isi fac temele cu noi, se joaca, mananca. Au o sala de clasa special amenajata, au masute, televizor, jucarii. E un program gen gradinita. La ora cinci vin si ii iau parintii. Parintii platesc o taxa si din acesti bani se amenajeaza cu cele necesare. Noi nu suntem platiti. E un program care a atras multi copii la scoala noastra. Banuiesc ca ceva in genul acesta te-ar interesa.

MesajScris: 07 Dec 2005, 22:25
de mirelar
Daca nu sunteti platiti, va convine sa mai faceti 4 ore pe zi? E mare responsabilitatea: elevii trebuie sa-si faca temele. Iar daca sunt multi(10-15), deja e destul de dificil.
ce va motiveaza? Ce primeste scoala? Grupele sunt omogene ca varsta?

MesajScris: 08 Dec 2005, 06:51
de irina165
iti dai seama ca nu ne convine ca nu suntem platiti, dar cu acest program am atras copiii la scoala noastra. Am scoala intr-o zona foarte bogata in scoli si ca sa avem cat mai multi copii si posturile asigurate am recurs la acest program in beneficiul nostru. Copiii care vin la semiinternat sunt in mare parte de cl. I si a II a. Avem deja 14. Avem doua sali pregatite. Una pentru cl. I-II, alta pentru cl. III-IV. Noi primim "calduroase" multumiri!! :wink: Argumentul forte a fost ca oricum noi trebuia sa lucram 8 ore pe zi asa ca... Ne vine randul cam de trei ori pe luna. Suntem 19 invatatori . E drept, e extrem de obositor. Chiar maine sunt la semiinternat de serviciu si mai am si sedinta cu parintii ... Of! Si facem cu ei teme la greu!!

MesajScris: 18 Dec 2005, 17:35
de anne_marie
mirelar scrie:Daca nu sunteti platiti, va convine sa mai faceti 4 ore pe zi? E mare responsabilitatea: elevii trebuie sa-si faca temele. Iar daca sunt multi(10-15), deja e destul de dificil.
ce va motiveaza? Ce primeste scoala? Grupele sunt omogene ca varsta?cate lucruri nu facem noi fara sa fim platitzi? uneori nici nu ne mai intrebam daca ar trebui sa ne plateasca sau nu.....e drept ca munca noastra trebuie sa se desfasoare pe ceva mai mult decat cele 18 ore din norma didactica......Irina are multa dreptate.....daca nu facem lucruri in plus , riscam sa ramanem fara servici.......

MesajScris: 20 Dec 2005, 00:44
de mirelar
Nu prea sunt de acord cu aceata noua "munca patriotica"
Intr-o societate democratica orice munca se plateste!
Cele 8 ore zilnic includ pe langa programul strict de la scoala si pregatirea pentru acestea, corectarea caietelor( matematica, limba romana, cel putin), confectionarea de material didactic, activitati extracurriculare, .. Nu sunt destule?
S-ar putea gasi si oferte mai bune.Eu am auzit de un astfel de sistem dar: 1 .fie este asigurata plata orelor suplimentare din contributia parintilor( 10 ooo-15ooo / ora nu e chiar foarte mult pentru asistenta de specialitate, cand o sedinta de doua ore de limba romana, matematica sau limbi straine in particular , il costa pe fiecare participant intre 1000 000 si 2000 000 lei)
2. fie exista cadru didactic cu norma intreaga si in programul de dupa amiaza( nu e vorba de varianta "step by step")