Pagina 1 din 1

Laborator Ael

MesajScris: 02 Mai 2012, 15:43
de pirvulescu_eduard
Sunt director de scoala generala unde sistemul Ael s-a defectat odata cu defectarea serverului
Doresc sa achizitionez alte calculatoare. Cum pot pune iarasi in functiune AeL - ul ?

Re: Laborator Ael

MesajScris: 02 Mai 2012, 22:35
de sportiv
Îmi cer scuze pentru ceea ce voi spune!Renunțati la server, puneti pe unitati AeL-ul (de pe CD-urile pe care le aveti) si ,,fiecare clasa ” va putea accesa lecțiile! (Eu asa am facut de cel puțin doi ani cu ,,chinezariile” apărute prin scoli cel putin din 2008!
(Prefer să nu discut sa nu supăr pe cineva implicat!)

Re: Laborator Ael

MesajScris: 06 Aug 2012, 22:13
de laurentziu_roshu
1. Nu este neaparat necesar serverul. Cea mai eficienta varianta este sa copiati direct lectiile de pe CD-urile numite CD-PROFESOR pe toate calculatoarele din laborator. Dupa aceea, profesorul va spune la ora elevilor ce lectie sa deschida. Varianta asta ofera si posibilitatea adaugarii rapide a unor lectii de calitate de pe site-ul didactic.ro la diferite materii.

2. Daca se doreste lansarea lectiei dintr-un singur calculator comandat de profesor (server) atunci trebuie configurat unul din calculatoare ca server. Asta se poate face, fiindca in cutia de CD-uri se afla si unul pentru instalarea kitului pentru server. Dar nu este pentru Windows ci pentru sistemul de operare Linux(varianta suse linux). Oricum, gasiti suport tehnic cel mai bine chiar pe forumul edu, la rubrica ael. In varianta cu server, la fiecare inceput de an trebuie actualizat sistemul, scrise conturi pentru elevi, importate lectii, etc.

3. Uneori se confunda notiunea de "predare asistata de calculator" cu notiunea "ael". Eu de exemplu am ales sa tin un laptop in clasa mea(laborator fizica) si cu proiectorul afisez lectia pe ecran. Iar lectiile sunt fie proprii, fie de pe didactic.ro, nu neaparat lectiile facute de siveco.