Pagina 1 din 1

MesajScris: 31 Aug 2009, 17:46
de gica_ionescu
Si eu am aceeasi intrebare si rugaminte! Ajutati-ne, va rugam!

MesajScris: 31 Aug 2009, 19:28
de gica_ionescu
multumim! Putem sa il luam de pe youtube? Sau facut pe un site si cu link?

MesajScris: 31 Aug 2009, 19:45
de maria_oniga
Desigur!
Pentru varianta 1 (cu film de pe Youtube) puteti folosi informatiile din materialul d-lui "sierra": http://www.didactic.ro/lectii-informati ... p111945-t0
Pentru varianta 2 (cu film de pe un site) cred ca trebuie mai intai sa indosariati si arhivati filmul si PPT-ul pentru ca sa poata functiona independent si pe alt calculator indiferent daca acesta are sau nu conexiune la Internet.

Film in PPT... nu functioneaza

MesajScris: 31 Aug 2009, 20:31
de cristinaelenarosu
Am facut o prezentare pps cu cateva poze din vacanta si am inserat si un mic filmulet.Pana aici totul e ok, dar materialul nu functioneaza cu film cu tot decat pe calculatorul meu unde se gaseste filmul, dar pe alt calculator nu mai functioneaza.E cam la fel cu muzica, dar aceea se pune in format wav si se rezolva problema. Aveti vreo idee cum pot face ca materialul sa functioneze cu film si pe alt calculator?Va multumesc.Sper sa primesc raspuns pentru ca mi-ar parea rau sa nu gasesc o solutie.Numai bine tuturor.

MesajScris: 31 Aug 2009, 21:13
de maria_oniga
Raspunsul l-am primit si eu de la dl Laurentiu Rosu:
"Se poate integra direct un filmulet intr-un PPT, intr-un anumit slide (dar salvarea finala se face intr-un folder!) se insereaza filmul din INSERT/ MOVIES AND SOUND, alegem filmul, si apoi avem de ales intre doua optiuni: "Do you want to play mouvie automatically? If not, it will play when you click it" cu optiunile YES si NO (adica dati YES daca dorim ca filmul sa ruleze automat, si NO daca vrem sa-l declansam la click ). Apoi , trebuie dat "FILE / Pack and go", si se va salva prezentarea intr-un dosar, in care vor aparea absolut toate componentele necesare, inclusiv filmul, si folderul cu prezentarea se poate transfera pe orice alt computer si va functiona independent.
Alta optiune: INSERT/ OBJECT... si il insereaza direct in powerpoint, si salveaza fara dosar sau fara arhiva, dar atentie, nu suporta orice format de obiect.Depinde de extensie si de dimensiunea fisierului-obiect inserat."

Pe mine ma interesa sa ruleze doar la clic pe un buton de declansare si fara dosar sau arhiva, fara link. E un pic mai complicat, dar am reusit. Sper ca vreti sa ruleze automat in slide-ul/momentul in care il integrati, e mai simplu asa. Daca intampinati greutati, reveniti cu detalii. Succes!

MesajScris: 01 Sep 2009, 14:57
de cristinaelenarosu
Am incercat, functioneaza recomandarea dumneavoastra cu pack and go dar materialul rezultat e cam mare.E la fel ca si cum as face un fisier si in el as pune pps-ul si filmul meu.Astfel se poate vedea pe orice calculator, dar e mare.Cum sa fac sa fie mai mic?Ma puteti ajuta?Nic arhivarea in format rar sau zip nu ajuta, il micsoreaza cu un mega doar.Va multumesc.

MesajScris: 01 Sep 2009, 19:11
de maria_oniga
V-am trimis si un MP. Nu inteleg cat de mare e dimensiunea folderului final. 1) Daca e suma dimensiunilor PPS + film, e absolut normal sa fie asa, nu? In acest caz puteti doar sa reduceti dimensiunea PPT prin optimizarea lui (la film nu cred ca se poate). Probabil aveti si multe poze pe care nu le-ati comprimat. 2) Daca dimensiunea folderului final e mai mare decat suma dimensiunilor fisierelor, atunci deschideti folderul, inseamna ca apar fisiere noi in folder, fisiere conexe, dar care nu sunt indispensabile pentru rularea PPS-ului si filmului, asa incat se poate renunta la ele, asadar le stergeti. 3) Daca nu va descurcati imi trimiteti filmul si PPT-ul sa vad despre ce e vorba si poate va rezolv problema. Uneori e mai usor sa faci decat sa explici.