Alegere norma de baza.

Probleme legate de salarii, concedii, navete si orice alteceva legat de viata ca angajat bugetar

Alegere norma de baza.

Mesajde adinuzza1 » 13 Sep 2024, 23:23

Buna seara! Va rog să mă ajutați cu un răspuns la următoarea întrebare: exista vreo reglementare privind alegerea normei de bază? Mai precis, am catedra împărțită în doua scoli( 8+10) si doresc sa aleg norma de baza în școala cu 8 ore. Vă mulțumesc.
adinuzza1

Re: Alegere norma de baza.

Mesajde sportiv » 15 Sep 2024, 16:46

Nu știu exact dacă aceasta este prevăzută în vreo lege, dar cred că, așa cum se proceda și până acum, trebuie stabilită în unitatea cu un număr mai mare de ore! Pot fi mai mult de 2-3 școli , cu număr diferit de ore, și nu mi se pare normal să fie acolo unde sunt mai puține! P.S Promit să mă mai uit prin legislație și să revin! :oops: Succes!
sportiv

Re: Alegere norma de baza.

Mesajde sportiv » 15 Sep 2024, 16:58

Art. 10 alin (4) din HG 1045/2018 se referă atât la salariații cu timp parțial, cât și la cei care au încheiate contracte individuale de muncă cu mai mulți angajatori, precizând că tichetele de masă pot fi obținute la un singur angajator, cel la care își au funcția de bază.
În același timp, pentru că în discuție este o facilitate fiscală, legiuitorul a prevăzut și soluția în cazul în care nu există o dispoziție clară privind alegerea funcției de bază, iar „în cazul în care nu se poate stabili funcția de bază, beneficiarul biletelor de valoare alege, în scris, angajatorul care îi va acorda biletele de valoare, având obligația de a transmite, în termen de maximum 10 zile lucrătoare, și către ceilalți angajatori opțiunea realizată.”
Codul fiscal are, la rândul său (art. 7 pct. 3), o definiție a activității dependente la funcția de bază, respectiv „orice activitate desfășurată în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, declarată angajatorului ca funcție de bază de către angajat”, dar și obligația salariatului de a declara „numai angajatorului ales că locul respectiv este locul unde exercită funcția pe care o consideră de bază”.
Observăm că atât angajatorul la care salariatul consideră că are funcția de bază trebuie anunțat în scris, cât și ceilalți angajatori, de unde nu va beneficia de tichete de masă, vor fi anunțați, iar pentru cei din urmă există și un termen de cel mult 10 zile lucrătoare din momentul alegerii, în scris, a angajatorului care va acorda aceste tichete.

Art 7 Cod fiscal
activitate dependentă la funcția de bază - orice activitate desfășurată în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, declarată angajatorului ca funcție de bază de către angajat; în cazul în care activitatea se desfășoară pentru mai mulți angajatori, angajatul este obligat să declare numai angajatorului ales că locul respectiv este locul unde exercită funcția pe care o consideră de bază;
sportiv

Înapoi la Sindicale