Pagina 1 din 1

Ce pot face?

MesajScris: 25 Ian 2016, 22:56
de tessprof
Buna ziua,
As dori sa ma lamureasca cineva in legatura cu o problema : in scoala mea, scoala cu predare in limba romana de la inceputurile ei, s-au introdus brusc si imediat 4 ore de limba maghiara, ca limba materna( desi nimeni nu s-a declarat la recensamant de etnie maghiara!)si grupa mixta adica formata din 4 elevi de la clasele a III-a si a IV-a si 7 elevi V-VIII. Acum ma trezesc ca dl care preda aceste ore vrea pt anul scolar urmator 8 ore, deoarece are el 30 de cereri de la parinti.Aceste ore nu imi incarca programa scolara? si nu depasesc nr max de ore ? Care e temeiul lor legal? Pot ei, asa , parintii sa faca cerere la acest invatator care preda acum... si el sa vina la director si sa zica: " am 30 de cereri si pt anul scolar urmator ar trebui sa fiu incadrat cu 8 ore..." E normal?
Multumesc celor care ma pot lamuri in acesta priviinta intr-un temei legal.

Re: Ce pot face?

MesajScris: 26 Ian 2016, 23:29
de sportiv
Problemele de genul acesta trebuie rezolvate, împreună cu directorul, la ISJ! Se ridică următoarele probleme:
1. Familiile care fac cerere sunt determinate de anumite ONG-uri care le promit (și le și dau) anumite sume de bani.
2. În cereri nu specifică numărul de ore /săptămână.
3.Dacă utilizează planul cadru pentru minorități, au mai multe ore/maxim/clasă dar, după părerea mea, aceștia ar trebui să susțină evaluare la sf. clasei a VIII-a la limba maternă, unde primesc note și dau și teză , ceea ce nu se întâmplă!
4. ISJ-urile care au această problemă ,,o înghit” :oops: la limita legii, ca să nu spun c-o încalcă, din diferite motive, printre care și acela de a nu fi acuzate de discriminare! Nu cred că poate fi vorba de discriminare, atâta timp cât în locația respectivă sunt 2-3 familii declarate de etnie maghiară! Dar...
Este pur părerea mea ,nu neapărat lămurirea problemei!