Modul psihopedagogic nivel I

Discutii legate de invatamantul romanesc, cum este acum si cum ar trebui sa fie.

Modul psihopedagogic nivel I

Mesajde andreea_florescu » 17 Sep 2015, 21:28

Buna ziua! Am absolvit Universitatea Politehnica din Bucuresti, specializarea Optometrie, unde am obtinut diploma pentru modulul psihopedagogic nivelul I. In paralel am urmat si cursurile Universitatii Spiru Haret, specializarea Psihologie. As avea trei intrebari:
1. Cu diploma pentru modulul psihopedagogic obtinuta la UPB pot profesa si pentru specializarea Psihologie?
2. Ce materii as putea sa predau? (logic gandind: fizica, mecanica si alte derivate - pentru UPB, psihologie - pentru USH)
3. La ce nivel pot sa profesez? Scoala Gimnaziala? Liceu?



PS: Va rog sa nu etichetati ca nepregatit sau neinteresat. Am invatat ce ni s-a predat si am primit prea putine informatii despre utilitatea viitoare a diplomei sau la ce nivel se aplica.
andreea_florescu
 
Mesaje: 1
Membru din: 06 Mai 2008, 18:15

Re: Modul psihopedagogic nivel I

Mesajde sportiv » 17 Sep 2015, 21:34

La articolul 238, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(1) Studenţii şi absolvenţii de învăţământ superior care optează pentru profesiunea didactică au obligaţia să absolve cursurile unui master didactic cu durata de 2 ani ori programele de formare psihopedagogică de nivel I, respectiv II, acreditate conform legii.
La articolul 238, după alineatul (1) se introduc trei noi alineate,
alineatele (1 1), (1 2) şi (1 3), cu următorul cuprins:
(1 1) Programele de formare psihopedagogică de nivel I şi II pot fi urmate pe parcursul studiilor universitare de licenţă, respectiv master sau în regim postuniversitar.
(1 2) Programele de formare psihopedagogică pentru funcţiile didactice de educator-puericultor, educatoare, învăţător, antrenor şi maistru-instructor se aprobă de Ministerul Educaţiei Naţionale şi se desfăşoară în liceele cu profil pedagogic.
Pentru absolvenţii liceelor pedagogice şi colegiilor universitare de institutori se consideră îndeplinită condiţia de formare psihopedagogică de nivel I.
(1 3) Absolvenţilor care au finalizat cu diplomă de licenţă/absolvire studii
universitare de lungă sau scurtă durată până în anul 2005 li se consideră
îndeplinită condiţia de formare psihopedagogică de nivel I şi II, dacă prin foaia matricolă fac dovada parcurgerii disciplinelor: psihologie şcolară, pedagogie, metodica predării specialităţii şi practică pedagogică la specialitatea înscrisă pe diploma de licenţă/absolvire.

(2)Programele de studii ale masterului didactic sunt elaborate pe baza standardelor profesionale pentru funcţiile didactice, se aprobă de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi se acreditează conform legii.
(3)Studenţii care frecventează cursurile masterului didactic acreditat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului într-o instituţie publică pot beneficia de burse de studiu finanţate de la bugetul de stat.
(4)Cuantumul unei burse acordate de la bugetul de stat este egal cu salariul net al unui profesor debutant.
(5)Criteriile de acordare a burselor de la bugetul de stat se stabilesc de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
(6)Absolvenţilor masterului didactic li se eliberează diplomă de master didactic în domeniul programului de licenţă.
(7)Planurile de învăţământ ale studiilor de licenţă în specialitatea pedagogia învăţământului primar şi preşcolar sunt elaborate pe baza standardelor profesionale stabilite de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Art. 239
La articolul 239, alineatele (1), (2) şi (5) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

(1) Efectuarea stagiului practic prevăzut la art. 236 alin. (1) lit. c) este
condiţionată de obţinerea diplomei de licenţă şi a diplomei de master didactic sau a certificatului de absolvire a programului de formare psihopedagogică de nivel I ori II.
(1)Înscrierea pentru efectuarea stagiului practic prevăzut la art. 236 alin. (1) lit. c) este condiţionată de obţinerea diplomei de licenţă şi a diplomei de master didactic.
(2) Pregătirea practică din cadrul masterului didactic sau al programelor de formare psihopedagogică se realizează în baza unor acorduri-cadru încheiate între unităţile/instituţiile de învăţământ care asigură formarea iniţială şi inspectoratele şcolare.

(2)În vederea realizării pregătirii practice din cadrul masterului didactic se constituie o reţea permanentă de unităţi de învăţământ, în baza unor acorduri-cadru încheiate între unităţile/instituţiile de învăţământ care asigură formarea iniţială şi inspectoratele şcolare, în condiţii stabilite prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului.
(la data 07-Nov-2011 Art. 239, alin. (2) din titlul IV, capitolul I, sectiunea 2 a se vedea referinte de aplicare din Conditie din 2011 )
(3)Pe baza acestor acorduri-cadru, unităţile/instituţiile de învăţământ care asigură formarea iniţială încheie contracte de colaborare cu durata de 1-4 ani şcolari cu unităţile de învăţământ din reţeaua prevăzută la alin. (2) pentru stabilirea condiţiilor de organizare şi desfăşurare a stagiilor practice.
(4)Unităţile/instituţiile de învăţământ care asigură formarea iniţială pot realiza independent parteneriate cu instituţii ofertante de servicii în domeniu - centre de consiliere, cluburi şi palate ale copiilor, centre logopedice şi organizaţii nonguvernamentale.

(5) Pregatirea practica din cadrul masterului didactic se poate derula sub forma unei perioade de stagiu in strainatate in cadrul unui program al Uniunii Europene - componenta dedicata formarii initiale a profesorilor - perioada certificata prin documentul Europass Mobilitate.

5) Pregătirea practică din cadrul masterului didactic sau al programelor de formare psihopedagogică se poate derula sub forma unei perioade de stagiu în străinătate în cadrul unui program al Uniunii Europene - componenta dedicată formării iniţiale a profesorilor - perioadă certificată prin documentul Europass Mobilitate.


Art. 240

(1)Ocuparea unei funcţii didactice pentru perioada stagiului practic cu durata pe posturi/catedre vacante/rezervate; de un an şcolar se realizează prin:
a)concurs
b)repartizare de către inspectoratul şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti pe posturile rămase neocupate în urma concursului.
La articolul 240, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

(1) Ocuparea unei funcţii didactice pentru perioada stagiului practic cu durata de un an şcolar se realizează prin concurs pe posturi/catedre vacante/rezervate.


(2)Persoanelor aflate în perioada stagiului practic cu durata de un an şcolar li se aplică, în mod corespunzător funcţiei didactice ocupate temporar, toate prevederile prezentei legi, precum şi toate celelalte prevederi corespunzătoare din legislaţia în vigoare.
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3121
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Modul psihopedagogic nivel I

Mesajde Bogdan0303 » 29 Sep 2020, 18:39

Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu un răspuns! Eu sunt la scoala de antrenori anul 2 iar pentru a putea antrena la un club sportiv școlar am nevoie de modulul psihopedagogic? Unde pot face acest modul psihopedagogic pentru a putea antrena la un club sportiv școlar ?
Vă mulțumesc!
Bogdan0303
 
Mesaje: 2
Membru din: 29 Sep 2020, 18:11

Re: Modul psihopedagogic nivel I

Mesajde ludusan » 30 Sep 2020, 10:35

Buna ziua,
Modulul psihopedagogic îl puteți face la orice universitate care are specializare sport! Inscrierile se fac în luna septembrie!
ludusan
 
Mesaje: 1
Membru din: 02 Dec 2007, 16:08

Re: Modul psihopedagogic nivel I

Mesajde Bogdan0303 » 30 Sep 2020, 18:19

Bună ziua! Menționez ca nu toti antrenorii din țară au facultatea terminata, au doar liceul și școala de antrenori. Toți antrenorii care vor sa antreneze în cluburile sportive școlare trebuie să facă modulul psihopedagogic într-o facultate de sport sau se pot face aceste module psihopedagogice și în colegii cu profil pedagocic?
Mulțumesc!
Bogdan0303
 
Mesaje: 2
Membru din: 29 Sep 2020, 18:11

Re: Modul psihopedagogic nivel I

Mesajde Elena_B_ » 11 Noi 2020, 00:13

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Am absolvit studiile Facultatii de Geogrfie in cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, urmand apoi cursurile de masterat . De asemenea, am obtinut certificatul de absolvire pentru Modulul Pedagogic. (DPPD- Nivelul 1, 35 credite) Am inteles ca acesta acorda dreptul de exercitare a profesiei didactice in invatamantul preuniversitar.
As dori sa stiu daca acest lucru presupune si includerea invatamantului prescolar sau in ce masura pot utiliza acest certificat in scopul practicarii profesiei de invatator/educator.

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra!Va multumesc!
Elena_B_
 
Mesaje: 1
Membru din: 10 Noi 2020, 23:25

Re: Modul psihopedagogic nivel I

Mesajde costi_52 » 11 Noi 2020, 21:19

Elena_B_ scrie:Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Am absolvit studiile Facultatii de Geogrfie in cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, urmand apoi cursurile de masterat . De asemenea, am obtinut certificatul de absolvire pentru Modulul Pedagogic. (DPPD- Nivelul 1, 35 credite) Am inteles ca acesta acorda dreptul de exercitare a profesiei didactice in invatamantul preuniversitar.
As dori sa stiu daca acest lucru presupune si includerea invatamantului prescolar sau in ce masura pot utiliza acest certificat in scopul practicarii profesiei de invatator/educator.

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra!Va multumesc!

Modulul psihopedagogic vă dă dreptul să profesați în învățământ, evident pe specializarea pentru care ați obținut calificarea (Geografie). Deocamdată, în învățământul preșcolar sau în cel primar puteți lucra doar ca suplinitor necalificat, în baza diplomei de bacalaureat.
costi_52
 
Mesaje: 1511
Membru din: 09 Dec 2007, 17:27


Înapoi la Scoala in Romania

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 23 vizitatori