"UN MEDIU CURAT PENTRU O VIATA SANATOASA" PROIECT ED.

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

"UN MEDIU CURAT PENTRU O VIATA SANATOASA" PROIECT ED.

Mesajde tamy6846 » 20 Oct 2010, 22:09

[list=][/list]Am rearanjat textul.

Şcoala cu Clasele I-VIII Solonţ, judeţul Bacău, vă invită să ne fiţi parteneri în cadrul proiectului „Un mediu curat pentru o viaţă sănătoasă” . Dacă doriţi să ne fiţi parteneri, va rog să ma contactaţi pe adresa: tamaragherasimescu@yahoo.com.

Proiectul se desfăşoară în perioada: noiembrie 2010 – iunie 2011.

PROIECTUL EDUCAŢIONAL ÎN PARTENERIAT are următoarele activităţi:

1. OMUL, PARTE INTEGRANTĂ A MEDIULUI (activitate de informare) noiembrie – iunie

Activitatea se desfăşoară în sălile de clasă ale unităţilor partenere.
Copiii vor viziona materiale Power Point ce prezintă diferite medii de viaţă (inclusiv descrierea mediului de viaţă local), factorii de mediu şi efectele acestora asupra plantelor, animalelor şi asupra omului, lecturarea unor reviste, lucrări ce dezbat această problemă, identificarea elementelor de mediu din texte literare. Pe baza celor vizionate, citite, ascultate se vor completa grafice, tabele, texte lacunare, se vor realiza afişe, desene.

2. S-AU AURIT A TOAMNĂ PĂDURILE! noiembrie

Activitatea se va realiza în aer liber, în înprejurimile localităţii de domiciliu şi în sălile de clasă.
Copiii vor merge în drumeţie în împrejurimile localităţii, în pădurea şi pe dealurile din apropiere, vor observa fauna şi flora existentă, vor colecţiona diverse fructe de pădure, frunze, muşchi, licheni pentru a realiza o machetă sau un ierbar. Vor realiza fotografii ale zonei, vor identifica aspecte pozitive sau negative in ceea ce priveşte relaţia omului cu natura pentru a realiza un plan de combatere sau de reducere a efectelor negative
.
3. SALVAREA PĂMÂNTULUI STĂ ÎN MÂINILE NOASTRE martie - aprilie

Activitatea se va realiza în clasă, în aer liber, în înprejurimile localităţii de domiciliu şi în cutea şcolii.
Copiii se vor deplasa în pădure; însoţiţi de un reprezentant al OCOLULUI SILVIC, vor primi instrucţiuni clare despre modul în care se plantează puieţii. Vor observa care sunt schimbările care se produc în natură, în general, şi în pădure, în mod special; vor planta flori şi pomi în curtea şcolii, apoi vor transpune în desene sau compoziţii literare sentimentele lor faţă de natură, vor realiza postere prin care să sensibilizeze oamenii pentru a nu mai defrişa pădurile, se va colecta hârtie. Se vor construi căsuţe pentru păsărele de Ziua Mondială a Păsărilor. Copiii vor viziona prezentări Power Point despre Pământ şi despre cauzele degradării mediului, vor discuta despre acţiunile pozitive şi negative ale omului asupra planetei, vor realiza liste cu măsuri pe care le putem lua pentru a salva Pământul de la distrugere, vor realiza afişe.

4. NU DISTUGEŢI PĂMÂNTUL, CASA NOASTRĂ, A TUTUROR! mai

Activitatea se va realiza în clasă şi în aer liber, în cutea şcolii, localitatea de domiciliu.
Copiii vor realiza activităţi de igienizare a pârâului din localitate, a spaţiilor verzi, amplasarea de pancarte cu mesaje sugestive pentru păstrarea curăţeniei, realizarea unor panouri de avertizare cu mesaje ecologice, realizarea şi distribuirea de fluturaşi ce informează populaţia la economisirea apei, a electricităţii, reciclarea hârtiei şi a altor materiale, cumpărarea hranei produsă natural, colectarea selectivă a deşeurilor, participarea la întâlniri cu specialişti ai instituţiilor implicate în protecţia mediului.

5. UN MEDIU CURAT PENTRU O VIAŢĂ SĂNĂTOASĂ iunie

1.Concurs de desene, afişe, colaje cu materiale reciclabile, creaţii literare la nivel interjudeţan sau national.
2.Prezentări Power Point cu activităţile desfăşurate
3. Realizarea unui DVD/ revistă cu activităţile desfăşurate de toţi partenerii.
Noi vom incerca sa-l introducem in CAE.[list=][/list]
tamy6846
 
Mesaje: 30
Membru din: 26 Iul 2008, 10:58

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron