TESTE NATIONALE 2007 noutati

Discutii despre examenele elevilor si examenele cadrelor didactice

TESTE NATIONALE 2007 noutati

Mesajde pirlo_a » 05 Sep 2006, 09:11

Daca aveti noutati despre desfasurarea TESTELOR NATIONALE 2007 va rog sa le postati aici.
pirlo_a
 
Mesaje: 66
Membru din: 04 Sep 2006, 00:16

veste din 31 august 2006

Mesajde pirlo_a » 05 Sep 2006, 09:12

Finalizarea şi publicarea metodologiilor de organizare şi desfăşurare a examenelor naţionale
31.08.2006

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a finalizat în termenul prevăzut de lege Metodologiile de organizare şi desfăşurare a examenelor naţionale din anul 2007 (Teste naţionale şi Bacalaureat). Totodată, în virtutea atribuţiilor ce îi revin şi respectând legislaţia în vigoare, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a operat o serie de modificări care să optimizeze atât organizarea şi desfăşurarea în sine a examenelor, cât şi gradul de accesibilitate a metodologiilor pentru toate categoriile de persoane interesate.
Prezentate sintetic, schimbările efectuate de către MEdC sunt următoarele:
1. Au fost eliminate 4 zile din calendarul examenului de Bacalaureat (numărul de zile pentru probele orale a fost redus de la 6 la 4; la acestea se adaugă eliminarea altor două zile din cele alocate evaluării lucrărilor candidaţilor).
2. Atât la Testele naţionale, cât şi la examenul de Bacalaureat, subiectele pentru toate probele scrise vor fi publicate pe site-ul MEdC, http://www.edu.ro/, până la data de 15.01.2007. Dintre aceste subiecte, în ziua aferentă susţinerii fiecărei probe, va fi extrasă varianta pentru rezolvarea căreia va fi elaborat, în cursul aceleiaşi zile, baremul de corectare.
3. Va fi acordată nota maximă pentru toţi candidaţii care au obţinut premii la olimpiadele internaţionale la disciplinele la care aceştia susţin probe.
4. Candidaţii au posibilitatea să-şi vadă lucrarea, la cerere, după afişarea rezultatelor finale.
5. Recorectarea lucrărilor contestate se va efectua la nivelul judeţului de care aparţine centrul de examen.
6. În cazul în care sunt contestate lucrări care au obţinut note iniţiale cuprinse între 4,50 şi 4,99 sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă va fi cea obţinută în urma recorectării.
7. În cazul examenului de Bacalaureat, numărul disciplinelor de examen a fost redus la probele E (de la 116 la 111) şi F (de la 71 la 11).
8. După finalizarea corectării lucrărilor pentru fiecare disciplină în parte, acestea vor fi desigilate imediat pentru trecerea notelor în catalog.
9. Au fost revizuite programele şcolare pentru cele două examene şi implicit bibliografia necesară.
10. A fost introdus în cele două metodologii un capitol distinct privind răspunderea disciplinară. Toate cadrele didactice implicate în organizarea şi desfăşurarea examenelor naţionale (membri ai comisiilor, evaluatori, supraveghetori etc.) vor semna cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării un contract în care vor fi precizate explicit drepturile şi obligaţiile fiecărei părţi. Menţionăm că MEdC va reglementa în timp util prin ordin de ministru cuantunurile şi modalitatea de plată a tuturor celor implicaţi în desfaăşurarea examenelor.
Ambele metodologii au fost publicate astăzi, 31 august 2006, pe site-ul MEdC, http://www.edu.ro/ (secţiunea Noutăţi).

Director,
Mircea MUREŞAN
pirlo_a
 
Mesaje: 66
Membru din: 04 Sep 2006, 00:16

Re: TESTE NATIONALE 2007 noutati

Mesajde emil » 05 Sep 2006, 23:05

pirlo_a scrie:Daca aveti noutati despre desfasurarea TESTELOR NATIONALE 2007 va rog sa le postati aici.


Noutati?
Poate comentarii...
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2694
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Mesajde pirlo_a » 06 Sep 2006, 11:18

NOUTATI !!!
Cred ca fiecare care aude vreo stire, vede vreun articol de ziar, aude un dialog intre 2 profesori ... si afla astfel informatii cu privire la Testele Nationale, cred ca ar putea sa le posteze aici ca sa ii informeze si pe altii. La ceea ce se posteaza se pot face si comentarii (daca e o idee buna, proasta, etc. ) . Ar fi bine sa se puna si link-uri care sa ii ajute pe cei care vor adresa intrebari aici.
pirlo_a
 
Mesaje: 66
Membru din: 04 Sep 2006, 00:16

Mesajde marinela » 06 Sep 2006, 15:26

Dragi colegi,
Ar trebui sa manifestam puternic impotriva publicarii pe internet a subiectelor de la Bacalaureat. Este o masura impotriva elevului si impotriva invatarii. Desfinteaza motivatia cea mai importanta pentru invatare. Ce rol mai avem noi? De ce elevul sa mai invete patru ani, cand va putea memora cateva zeci de probleme si va trece examanul. Este un pericol mare, din punctul meu de vedere. Nu putem sa lasam sa se intample asa ceva. Examenul trebuie sa verifice cunostiinte, creatie, logica, intelegere, nu capacitatea de memorare.
Avatar utilizator
marinela
 
Mesaje: 263
Membru din: 20 Dec 2003, 19:49
Localitate: Bucuresti

Mesajde adumitrescu » 06 Sep 2006, 17:12

Eu cred ca au gandit ceva gen "Daca cineva are bani si relatii, va afla subiectele indiferent ce vom face noi, asa ca hai sa le dam tuturor subiectele"

La medicina se stiu tot asa subiectele din timp si nu a fost an sa nu fie un scandal.
adumitrescu
Site Admin
 
Mesaje: 212
Membru din: 28 Noi 2005, 18:41
Localitate: Bucuresti

Mesajde pirlo_a » 06 Sep 2006, 18:32

De ce elevul sa mai invete patru ani, cand va putea memora cateva zeci de probleme si va trece examanul. Este un pericol mare, din punctul meu de vedere. Nu putem sa lasam sa se intample asa ceva. Examenul trebuie sa verifice cunostiinte, creatie, logica, intelegere, nu capacitatea de memorare.

Eu cred ca publicarea subiectelor e buna, dar sa publice vreo 100 de variante la fiecare materie. Astfel copilul nu va reusi sa memoreze problemele, dar va vedea macar tipul de probleme care se dau. Astfel toti vor incerca sa rezolve acele subiecte, si vor si invata materia. Daca vor fi cate 3-10 variante la fiecare materie ... cred ca vor fi multe clase de liceu in care se va intra cu medii intre 9,8 si 10.

Eu cred ca au gandit ceva gen "Daca cineva are bani si relatii, va afla subiectele indiferent ce vom face noi, asa ca hai sa le dam tuturor subiectele"

Si eu cred ca s-au gandit asa, mai ales daca sunt multe variante si se extrage una atunci posibilitatile fraudarii scad.
pirlo_a
 
Mesaje: 66
Membru din: 04 Sep 2006, 00:16

Mesajde mariro » 06 Sep 2006, 19:37

pirlo_a scrie:
Eu cred ca au gandit ceva gen "Daca cineva are bani si relatii, va afla subiectele indiferent ce vom face noi, asa ca hai sa le dam tuturor subiectele"

Si eu cred ca s-au gandit asa, mai ales daca sunt multe variante si se extrage una atunci posibilitatile fraudarii scad.


Nu cred ca ai inteles bine pirlo_a! Posibilitatile fraudarii nu scad! Se acopera prin faptul ca subiectele sunt date la toata lumea! Se vor face ca la medicina sute de variante, dar cei cu bani vor avea subiectele rezolvate perfect!!!
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16653
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

Mesajde pirlo_a » 07 Sep 2006, 01:29

Eu cred ca au gandit ceva gen "Daca cineva are bani si relatii, va afla subiectele indiferent ce vom face noi, asa ca hai sa le dam tuturor subiectele"


Si eu cred ca s-au gandit asa, mai ales daca sunt multe variante si se extrage una atunci posibilitatile fraudarii scad.Nu cred ca ai inteles bine pirlo_a! Posibilitatile fraudarii nu scad! Se acopera prin faptul ca subiectele sunt date la toata lumea! Se vor face ca la medicina sute de variante, dar cei cu bani vor avea subiectele rezolvate perfect!!!


Eu cred ca am inteles foarte bine ! Au fost elevi care au avut cele 3 variante la fiecare materie la examenele precedente. Deci multi erau interesati de acestea=> incercari mari de a frauda. Acum toti le vor sti, deci nimeni nu va putea frauda afland variantele ( pentru ca ele sunt foarte multe ). Singurele posibilitati de fraudare raman in continuare fituicile, mobilele, castile, etc.
pirlo_a
 
Mesaje: 66
Membru din: 04 Sep 2006, 00:16

Mesajde mariro » 07 Sep 2006, 07:58

Si crezi ca cei care vor obtine punctajul maxim din sutele de variante (ex. medicina) le-au invatat pe toate perfect??? Sau vor folosi mijloacele de fraudare de care vorbesti tu? Te pacalesti... :wink:
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16653
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

Mesajde rosioru » 09 Sep 2006, 10:11

Probabil aceasta modalitate (noua la noi) de examinare se vrea o desfiintare a "comertului" cu variantele de subiecte de la nivel inalt. Care a existat intr-o forma f. mediatizata in aceasta vara.
Daca nu gresesc, in afara (cel putin la americani) cred ca se practica deja aceasta modalitate de examinare. Rog colegii care stiu mai multe (cunostinte/relatii/copii in strainatate) sa ne "lumineze". Din experienta altor state in acest domeniu s-a dovedit a fi un lucru bun sau rau? :roll:

Macar sa nu repetam greselile altora...sa le facem pe ale noastre :wink:
Avatar utilizator
rosioru
 
Mesaje: 305
Membru din: 06 Ian 2005, 17:17
Localitate: Constanta

Mesajde Vizitator » 11 Sep 2006, 20:47

Posibilitatile fraudarii nu scad! Se acopera prin faptul ca subiectele sunt date la toata lumea! Se vor face ca la medicina sute de variante, dar cei cu bani vor avea subiectele rezolvate perfect!!!


Cei cu bani le vor avea rezolvate perfect, dar tot nu vor putea sa invete 300 de variante pe derost ( presupunand ca vor fi cate 100 de variante la fiecare materie ) !

Probabil aceasta modalitate (noua la noi) de examinare se vrea o desfiintare a "comertului" cu variantele de subiecte de la nivel inalt.


Si eu cred acelasi lucru. Mai cred ca aceasta metoda e buna, deoarece elevii vor invata mai mult. De exemplu pana acum elevii stiau ca la romana nu se va afla la literatura ce s-a dat si in anul precedent printre cele 3 variante. Astfel invatau mai putin. Acum daca se fac multe variante, probabilitatea de a pica o opera din calsa a 5-a e aceeasi cu cea de a pica una din clasa a 8-a.
Vizitator
 

Mesajde pirlo_a » 12 Sep 2006, 01:44

dar nu stiti cam cate variante vor fi la fiecare materie ? La medicina cate sunt ?
pirlo_a
 
Mesaje: 66
Membru din: 04 Sep 2006, 00:16

Mesajde mariro » 12 Sep 2006, 08:47

pirlo_a scrie:dar nu stiti cam cate variante vor fi la fiecare materie ? La medicina cate sunt ?
Fiica mea e medic rezident dar nu am intrebat-o cate variante sunt... Stiu doar grosimea si greutatea cartilor dupa care invata! Nu mai spun si pretul! :roll:
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16653
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

Mesajde pirlo_a » 01 Oct 2006, 10:10

Am auzit 2 zvonuri. Unul spunea ca vor fi cate 7 variante la fiecare materie, unul spunea ca vor fi doar 6. E vreuna din aceste variante adevarata?
pirlo_a
 
Mesaje: 66
Membru din: 04 Sep 2006, 00:16

Următorul

Înapoi la Examene

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron