SUNTEM CEI MAI BUNI

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

SUNTEM CEI MAI BUNI

Mesajde leontina » 20 Sep 2012, 20:23

COLEGIUL TEHNIC CĂRĂŞAN REŞIŢA este deja o şcoală cu tradiţie în derularea de proiecte europene Leonardo da Vinci. Cele două candidaturi aplicate pentru exerciţiul 2012, s-au clasat pe locul I şi III pe ţară, din totalul de 209 candidaturi IVT aplicate.
Proiectul LLP-LdV/IVT/2012/RO/130, intitulat „ Eurointegrare profesională prin mobilitate educaţională – Viitorul meu începe azi!”, clasat pe primul loc, se adresează elevilor clasei a X-a Liceu tehnologic, care ţintesc calificarea Tehnician designer vestimentar din domeniul Industrie textilă-pielarie şi este coordonat de prof. Leontina Laţcu şi prof. Dalina Rancu. Proiectul beneficiază de un grant de 52 008 euro, reprezentând cheltuieli de transport, subzistenţă, organizare şi pregătire lingvistică, pedagogică şi culturală. Plasamentul va avea loc în perioada 11.02.2013 – 3.03.2013 în oraşul Granada din Spania.
Cel de-al doilea proiect LLP-LdV/IVT/2012/RO/112, denumit „Tranziţia de la formare iniţială către viaţa profesională prin parteneriate europene – ÎNVAŢĂ SĂ FACI!”, clasat pe locul trei, se adresează elevilor clasei a X-a Liceu tehnologic ce se pregătesc în domeniul Construcţii, instalaţii şi lucrări publice. Acest proiect beneficiază de un grant de 48 246 euro, reprezentând aceleaşi categorii de cheltuieli şi este coordonat de prof. Dalina Rancu şi prof. Mioara Trandafir. Mobilitatea va dura trei saptămâni şi se va derula în Germania, oraşul Dusseldorf între 13 mai -2 iunie 2013
Fiecare grup ţintă cuprinde 16 elevi care vor fi selectaţi prin concurs, constând din interviu de interese, probă practică de specialitate, testare orală a cunoştinţelor de engleză, spaniolă sau germană. Le dorim mult succes!
Prof. Leontina Laţcu, Colegiul Tehnic Cărăşan Reşiţa
leontina
 
Mesaje: 21
Membru din: 06 Iun 2006, 12:32

Re: SUNTEM CEI MAI BUNI

Mesajde sportiv » 20 Sep 2012, 22:07

Felicitări! :lol:
( Si chiar n-aţi avut nicio pilă+la aprobare?)
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2955
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: SUNTEM CEI MAI BUNI

Mesajde leontina » 21 Sep 2012, 17:13

Multumesc sportivule! N-am avut nici o pila. Suntem o echipa bine sudata, investim multa munca si avem in spate si ceva experienta. Se pare ca aici, munca noastra n-a fost zadarnica.Si mai sti ceva? CINEVA acolo SUS ne iubeste.Eu cred ca numai cu ajutorul LUI putem reusi. Crede si tu! :lol:
leontina
 
Mesaje: 21
Membru din: 06 Iun 2006, 12:32

Re: SUNTEM CEI MAI BUNI

Mesajde sportiv » 21 Sep 2012, 17:44

Mulţumesc!Pot interpreta SUS, dar n-o fac! Nu-i stă bine unui cântăreţ în strană! :oops:
Succes în continuare!
P S Am ,,elaborat" şi noi un program,acum vreo 3 ani pentru şcoala în care lucrez,dar mai aveam nevoie de... 2 puncte până la aprobare! N-am mai luat ,,dosarul",aşa ca a fost aprobat pentru altă şcoală din altă localitate. :D
Aici era îndoiala mea!
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2955
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: SUNTEM CEI MAI BUNI

Mesajde leontina » 21 Sep 2012, 18:32

Multumesc ! SUS nu poate fi interpretat, sus, da. Nu stiu despre ce aprobari vorbesti. Proiectele Leonardo da Vinci n-au nevoie de nici o aprobare. Ele sunt incluse in programul Uniunii Europene "Invatare pe tot parcursul vietii" , se completeaza formularul de candidatura care este unic, dar care trebuie sa convinga Agentia Nationala ca activitatile propuse nu se pot realiza in tara. Totodata trebuie sa gasesti parteneri in Europa, parteneri care sunt inregistrati de Agentia Nationala si cu care intri in contact prin internet. Tot programul de formare trebuie sa fie cuprins in Curriculum-ul scolar. Noi mergem cu elevi din domeniile de pregatire ale scolii, care efectueaza stagiile de practica din Planul de invatamant. In nici un caz nu poate fi transferat de la o scoala la alta acest tip de proiect.
leontina
 
Mesaje: 21
Membru din: 06 Iun 2006, 12:32

Re: SUNTEM CEI MAI BUNI

Mesajde miorita » 30 Sep 2012, 21:30

Proiectele Leonardo da Vinci sunt o oportunitate deosebita pentru elevii nostri dar inseamna multa munca, multe renuntari, multa dragoste si daruire pentru beneficiarii acestor tip de proiecte.Ai nevoie de saptamani de munca.
Nu mi-a trecut prin minte ca poti obtine punctaj mare cu asa zisele pile.Daca proiectul este bun castigi daca nu... tot castigi experienta si dorinta de a o lua de la capat.
Dorim mult succes celor care vor sa scrie proiecte Leonardo da Vinci.
Mioara, membra a echipei Colegiului Tehnic Carasan din Resita
miorita
 
Mesaje: 4
Membru din: 25 Sep 2006, 15:59


Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron