StiintaAzi.ro - Portalul romanesc de actualitate stiintifica

StiintaAzi.ro - Portalul romanesc de actualitate stiintifica

Mesajde adrianbuzatu » 28 Apr 2008, 10:21

La multi ani si sarbatori fericite!

Cadoul meu pentru Romania, cu ocazia sfintelor sarbatori Pascale, este lansarea unui nou portal de actualitatate stiintifica, bazat pe experienta mea de coordonator si jurnalist amator pentru stiinta.info si fizicaparticulelor.ro.

Pe langa stiri scurte si articole ample, la StiintaAzi.ro va oferim in premiera romaneasca revista presei romanesti de stiinta! Zi de zi in un singur articol aveti titlul, linkul si rezumatul articolelor de stiinta ce apar in ziarele din Romania. Nu trebuie sa citit decat un singur articol, care va trimite la toate, nu este nevoie sa mai cautati in toate ziarele. In plus, eu completez aceste articole, le clarific, pentru ca sa extrageti maximul de informatie utila din aceste articole.

Feedback si sugestii sunt binevenite in comentarii la articolele de pe site sau aici.

Dragi cititori, cadoul meu de Pasti pentru Romania, la care am lucrat intens in ultimele patru zile, este un nou portal romanesc de actualitate stiintifica, StiintaAzi.ro.

Am transferat acolo peste 50 de articole de stiri stiintice ce le-am scris in ultimele luni si ce le publicasem la fizicaparticulelor.ro si la stiinta.info. Dar acum voi lasa siteul fizicaparticulelor.ro doar pentru fizica particulelor (nu vorbesc de forum).

Pe langa articole de stiri, avem in premiera revista presei romanesti de stiinta, care aminteste ce ziare publica ce articole de stiita, cu link, apoi explic, clarific si dezvolt acele articole, pentru ca cititorul sa extraga si mai mult din acele teme. Practic, un singur articol pe zi, prezentat in pagina principala a siteului, va ofera toata informatia de care aveti nevoie!

Va invitat sa intrati zilnic pe StiintaAzi.ro, caci continutul este actualizat zilnic! Va invit sa va inregistrati pe site. curand vom crea si newsletter!

Lectura placuta!

Va reamintesc ca mai sunt doua saptamani pana la termenul limita pentru concursul de eseuri Stiinta.info si va invit sa reamintiti elevilor dumneavoastra. Au sansa sa castige premii de peste 100 de euro.

In incheiere, iata intervenita mea la radio BBC Romania chiar din weekendul Pastilor, despre concursul de eseuri de mai sus. Puteti asculta doar saptamana aceasta online. Ascultati de aici aici! bbc.co.uk/mediaselector/check/romanian/meta/tx/stiinta?size=au&bgc=003399&lang=ro&nbram=1&nbwm=1

Va multumesc mult pentru atentie si va urez sarbatori fericite!
Adrian Buzatu, StiintaAzi.ro
adrianbuzatu
 
Mesaje: 14
Membru din: 07 Noi 2007, 00:26

Mesajde emil » 28 Apr 2008, 23:26

Foarte bine, felicitari, dar NU NE FACETI SPAM ! Respectati-ne.
Va atrag respectuos atentia sa publicati un topic o singura data si nu de mai multe ori. Am mai facut curatenie dupa dvs.!

Va multumesc de intelegere!
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2653
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Nelamurire!

Mesajde adrianbuzatu » 30 Apr 2008, 07:49

Buna ziua! Va respect si nu am planuit nici o clipa sa fac SPAM. Va rog sa imi spune exact ce anume am facut de ati considerat ca am facut SPAM si promit sa remediez.

Imi amintesc ca am scris mesajul de doua ori, o data la fizica, odata la biologie. Nu consider aceasta spam, pentru ca profesorii de fizica nu citesc la biologie si profesorii de biologie nu citesc la fizica. Dar poate am gresit si am scris de doua ori la fizica. Va rog deci sa imi spuneti cum anume am facut. Daca cumva asta a fost problema, ca am scris si la biologie si la fizica, va rog sa argumentati de ce este aceea SPAM.

Acum vad ca e un singur mesaj, deci daca au fost mai multe, probabil un moderator a sters un mesaj. Dar eu nu pot verifica ce anume am facut, cu atat mai mult am nevoie de dvs sa imi spuneti cu ce credeti ca am gresit. Daca cumva considerati ca am spus de StiintaAzi.ro si alta data de Stiinta.info sau de concursul Stiinta.info sau de titirezul dirijabil este SPAM, va rog sa imi spuneti de ce considerati aceasta.

Am enumerat toate posibilitatile care imi trec prin minte, tocmai pentru ca dumneavoastra ati facut o acuzatie vaga (SPAM) fara sa o enumerati, presupunand ca eu stiu clar ca am gresit, cu ce am gresit si de ce. Ei bine, nu stiu sa fi gresit, de aceea va rog sa explicati.

Multumesc pentru aprecierea actiunii. Mult succes in continuare si astept lamuririle corespunzatoare.

Cu bine,
Adrian Buzatu
adrianbuzatu
 
Mesaje: 14
Membru din: 07 Noi 2007, 00:26

Mesajde emil » 30 Apr 2008, 08:58

Ati postat la fizica, chimie si biologie.... Un singur post este suficient! Nu este prima data...
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2653
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Am inteles ...

Mesajde adrianbuzatu » 30 Apr 2008, 09:02

Buna ziua! Multumesc mult pentru raspunsul prompt. Acum este mult mai clar. Nu stiam ca aceasta este spam si v-am spus mai sus argumentul meu: de ce sa fie spam daca profesorul de fizica nu citeste la biologie sau la chimie? Totusi, va respect decizia. Intr-adevar, am mai anuntat si concursul de eseuri Stiinta.info la acele materii, tocmai pentru ca profesorii nu citesc la alte materii. Insa nu se va mai repeta, voi publica doar unul la fizica.

Totusi, daca ati explica de ce totusi insistiati ca este spam a trimite la mai multe materii, as aprecia mult.

Cu bine,
Adi Buzatu
adrianbuzatu
 
Mesaje: 14
Membru din: 07 Noi 2007, 00:26

Lamurire

Mesajde adrianbuzatu » 30 Apr 2008, 09:03

Ca sa fiu si mai clar, de ce considerati ca daca scriu la fizica este suficient pentru a a ajunge mesajul la profesorul de biologie? Eu cred ca profesorul de biologie nu citeste la fizica. Dumneavoastra ce credeti?

Multumesc,
Adi Buzatu
adrianbuzatu
 
Mesaje: 14
Membru din: 07 Noi 2007, 00:26

Mesajde emil » 30 Apr 2008, 12:12

Aveti la dispozitie sectiuni pentru anunturi generale.

Succes!
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2653
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

De acord ...

Mesajde adrianbuzatu » 30 Apr 2008, 18:20

Buna ziua! Aveti foarte mare dreptate, am inteles si apreciez raspunsurile dumneavoastra. Nu se va mai repeta. O sa am grija sa scriu cate un singur anunt, pentru ca impactul benefic sa fie maxim si cel negativ minim.

Va urez o zi frumoasa in continuare,
Adi Buzatu
adrianbuzatu
 
Mesaje: 14
Membru din: 07 Noi 2007, 00:26

Concurs de eseuri de geologie si stiinte planetare

Mesajde adrianbuzatu » 01 Noi 2008, 04:42

După succesul avut cu concursul de eseuri despre LHC, echipa StiintaAzi.ro lansează un nou concurs de eseuri pentru liceenii din România şi din Republica Moldova. Concurenţii vor alege o temă din cele mai multe propuse pentru geoştiinţe şi ştiinţe planetare şi vor trimite eseul până la 15 noiembrie 2008.

Care sunt temele de unde puteţi alege?

1. Cum va arăta Pământul peste 10 milioane de ani? (Climă, geografie, faună şi floră, păreri personale şi ştiinţifice despre evoluţia Pământului)

2. Ţara Haţegului, tărâmul dinozaurilor pitici, un loc unic în Europa (exemple de dinozauri ce au trăit în această zonă, habitate, de ce este unic?)

3. Vulcanii, o forţă distrugătoare sau creatoare? (ce sunt vulcanii şi cum pot modela topografia unei zone)

4. Marte, o fereastră către viitorul Terrei? (comparaţie între Marte şi Terra, păreri ştiinţifice şi personale)

5. Incălzirea globală, un dezastru sau rezultatul firesc al ciclurilor climatice? (detalii despre evoluţia climatică, păreri ştiinţifice şi personale despre evoluţia ei)

6. Viaţa acum 500 de milioane de ani (O descriere a faunei şi florei din jurul acelei perioade, incluzând extincţia de la sfârsitul Vendianului, păreri ştiinţifice şi personale despre cauza extincţiei)

7. Cum se nasc şi evoluează continentele? (Teoria tectonicii globale, crearea de nouă crustă oceanica şi continentală)

8. Cuarţ-ul, unul dintre cele mai răspândite minerale din litosfera. (structura, proprietatifizice şi chimice, varietăţi, importanţă economică)

9. Hoba West: gigantul sideritic. (structura, istoric, păreri personale privind importanţa descoperirii sale)

10. Luna, satelitul natural al Pământului. (structura internă; caracteristici- relieful lunar, densitate, temperatura, influentele asupra Pământului, ipoteze privind formarea Lunii; misiunile Apollo)

11. Cercul de Foc al Pacificului. (cauze; cutremurele şi erupţiile vulcanice: exemple, caracteristici; falia San Andreas; tsunami-urile; pareri personale despre seismicitatea zonei)

Ce premii sunt?

Premiile vor consta in carti de stiinta, tot asa cum am realizat si pentru concursul nostru precedent, cel de eseuri despre LHC, ai carui castigatori ii puteti vedea aici http://www.stiintaazi.ro/index.php?opti ... &Itemid=71

Unde aflu mai multe informatii?

Mai multe informatii despre acest concurs de eseuri pentru liceeni aflati la stiintaazi.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=846:concurs-eseuri-de-geostiinte-sau-stiinte-planetare&catid=104:cine-explic-mai-bine&Itemid=71.

Rugam profesorii sa faca cunoscut acest concurs elevilor lor. Avem o traditie deja de cateva concursuri realizate cu succes!

Adrian Buzatu, universitatea McGill, Canada
Coordonator StiintaAzi.ro
adrianbuzatu
 
Mesaje: 14
Membru din: 07 Noi 2007, 00:26

Stiri noi din stiinta la StiintaAzi.ro

Mesajde adrianbuzatu » 01 Dec 2008, 17:45

Buna ziua, noi la StiintaAzi.ro oferim zilnic cateva stiri de stiinta si promovam si concursuri de stiinta ale partenerilor nostri, intre altele. Ati dori sa mentionam aici din cand in cand stiri de stiinta ale noastre?

Iata de exemplu cateva stiri de astazi, 1 decembrie.

Concursul cu premii "Educ şi informez în mediul meu înconjurător". Portalul Naturalist.ro lansează astăzi 1 decembrie a doua ediţie a concursului cu premii pentru articole despre natură şi mediu. Articolele pot contine ganduri personale, idei originale si inovative in domeniul protectiei mediului, articolele cu un grad mare de utilitate sau care sensibilizeaza si indeamnă la actiune. După ce juriul format din mai multe asociaţii pentru mediu aleg câştigătorii, puteţi primii premii consistente precum un duş solar, o lampă solară, un rucsac solar, produse cosmetice şi alte produse ecologice. Concursul se va desfăşura până pe la 1 februarie pe Naturalist.ro. Citeste intregul articol!

Fragmentele meteorului căzut în Canada, recuperate și fotografiate! Pe data de 27 noiembrie, cercetătorul Dr. Alan Hildebrand de la Universitatea Calagry a adus reporteri într-o zonă unde acesta a găsit mai multe fragmente aparținând masivului meteor ce a brăzdat cerul din vestul Canadei pe 20 noiembrie. Citeste intregul articol!

Naveta spaţială Endeavour aterizează în California. Naveta spaţială Endeavour a revenit duminică pe Pământ în siguranţă, după 16 zile în spaţiu şi lăsând Staţia Spaţială Internaţională echipată pentru a putea găzdui un echipaj uman de şase persoane, faţă de trei din prezent. Datorită unor condiţii meteo vitrege în Florida, naveta a aterizat la baza NASA din California, urmând să fie transportată în Florida cu un avion foarte puternic. Citeste intregul articol!

Obstacole în cercetarea celulelor stem. Într-un articol care se numeşte „Pe urmele celulelor stem- de la cercetare la medicină regenerativă” ce trebuie să apară în „Jurnalul internaţional de biotehnologie”, Jane Bower, cercetător în cadrul Universităţii din Edinburgh, declară că deşi aplicaţiile celulelor stem sunt promiţătoare, mai sunt încă de depăşit multe obstacole de natură tehnică sau etica. Citeste intregul articol!

Cu stima, Adrian Buzatu, www.StiintaAzi.ro
adrianbuzatu
 
Mesaje: 14
Membru din: 07 Noi 2007, 00:26

Calendar de astronomie pe 2009 - Gratuit!

Mesajde adrianbuzatu » 01 Mar 2009, 04:39

Echipa de voluntari de la Stiinta Azi a pregatit un calendar pe 2009 cu teme de astronomie, cu ocazia Anului International al Astronomiei. Este disponibil gratuit pe internet. Totodata, liceele partenere il primesc gratuit in forma tiiparita. Daca vreti sa deveniti licee partenere, click aici.

http://www.stiintaazi.ro/images/Stiinta ... Martie.jpg[/img]

Link calendar gratuit: www.StiintaAzi.ro/calendar

Stiinta Azi este un proiect de voluntariat care a ajuns deja la 35.000 de cititori pe luna. Oferim zilnic 3-5 stiri de stiinta, organizam concursuri de stiinta si trimitem materiale educationale catre licee din Romania.

Lectura placuta!
adrianbuzatu
 
Mesaje: 14
Membru din: 07 Noi 2007, 00:26


Înapoi la Fizică

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron