Reorientare profesionala - pasi de urmat

Discutii legate de invatamant, dar care nu intra la celelalte categorii

Reorientare profesionala - pasi de urmat

Mesajde laruka22 » 02 Iun 2017, 15:52

Buna ziua,

Am absolvit Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale, specializarea Finante , zi - examen licenta promovat in 2009. Dupa 8 ani de lucrat in Banca, vreau sa ma reorientez si sa fac ce nu am vrut sa fac in urma cu 10 ani.

Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a intra in invatamant. Exista si varianta de scurta durata avand in vedere ca sunt absolvent de facultate sau este necesar sa ma inscriu din nou la facultate ? Ma intereseaza ce am de facut pentru a deveni invatatoare sau profesor de limba engleza.

Pentru profesor de limba engleza ar fi suficient un certificat de competenta lingvistica + modul psihopedagogic ? In acest caz, modulul psihopedagogic cat ar dura ?

Multumesc,
laruka22
 
Mesaje: 1
Membru din: 24 Apr 2016, 13:43

Re: Reorientare profesionala - pasi de urmat

Mesajde sportiv » 02 Iun 2017, 23:02

Pentru a deveni învățătoare este obligatoriu PIPP (Pedagogia Învățământului Preșcolar și Primar)!
Art. 248 din L 1/ 2011
e) pentru ocuparea functiei de profesor pentru invatamant primar - absolvirea cu diploma de licenta a specializarii „Pedagogia invatamantului primar si prescolar” sau absolvirea cu diploma a liceului pedagogic cu specilaizarile „invatator” si „educatoare/invatator” ori a colegiului universitar de institutori sau a altor scoli echivalente si absolvirea unei institutii de invatamant superior cu diploma de licenta;
f) pentru ocuparea functiilor de profesor in invatamantul gimnazial sau profesional, profesor de instruire practica, profesor in palatele si cluburile elevilor, profesor-antrenor in cluburile sportive scolare, profesor documentarist - absolvirea cu examen de licenta ori examen de absolvire a unei institutii de invatamant superior sau a unui colegiu pedagogic in profilul postului sau absolvirea cu diploma a ciclului I de studii universitare de licenta sau a ciclului II de studii universitare de masterat in profilul postului, cu conditia finalizarii cu certificat a programului de formare psihopedagogica de nivel I ori a indeplinirii conditiei prevazute la art. 238 alin. (1^2) sau alin. (7);
g) pentru ocuparea functiilor de profesor in invatamantul liceale si tertiar nonuniversitar - absolvirea cu examen de licenta a unei institutii de invatamant superior de lunga durata sau echivalenta acesteia in profilul postului ori absolvirea cu diploma a ciclului II de studii universitare de masterat in profilul postului, cu conditia finalizarii cu certificat a programului de formare psihopedagogica de nivel I si II sau indeplinirea conditiei prevazute la art. 238 alin. (1^2) sau alin. (7) si finalizarea cu certificat a programului de formare psihopedagogica de nivel II.
Art. 238 ―
(1) Studentii si absolventii de invatamant superior care opteaza pentru profesiunea didactica au obligatia sa absolve cursurile unui master didactic cu durata de 2 ani ori programele de formare psihopedagogica de nivel I, respectiv II, acreditate conform legii.
(1^1) Programele de formare psihopedagogica de nivel I si II pot fi urmate pe parcursul studiilor universitare de licenta, respectiv master sau in regim postuniversitar.
(1^2) Programele de formare psihopedagogica pentru functiile didactice de educator-puericultor, educatoare, invatator, antrenor si maistru-instructor se aproba de Ministerul Educatiei Nationale si se desfasoara in liceele cu profil pedagogic. Pentru absolventii liceelor pedagogice si colegiilor universitare de institutori se considera indeplinita conditia de formare psihopedagogica de nivel I.
(1^3) Absolventilor care au finalizat cu diploma de licenta/absolvire studii universitare de lunga durata sau scurta durata pana in 2005 li se considera indeplinita conditia de formare psihopedagogica de nivel I si II, daca prin foaia matricola fac dovada parcurgerii disciplinelor: psihologie scolara, pedagogie, metodica predarii specialitatii si practica pedagogica la specialitatea inscrisa pe diploma de licenta/absolvire
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2956
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Reorientare profesionala - pasi de urmat

Mesajde florisvlad » 11 Iun 2020, 15:48

Buna ziua, am absolvit stiinte economice, am urmat modulul I psihopedagogic si doresc sa intru in invatamant.
As vrea sa ma axez pe disciplina educatie tehnologica , din toamna voi incerca sa ma inscriu la cursul de conversie educatie tehnologica daca reusesc sa prind cateva ore necalificat pentru a ma putea inscrie la conversie.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:- pot profesa pe disciplina educatie tehnologica ?
-titularizarea o voi putea da pentru ed.tehnologica dupa ce voi termina conversia?
Am incercat sa aflu aceste informatii de la inspectorat dar m-am lovit de un zid.
Va multumesc anticipat!
florisvlad
 
Mesaje: 1
Membru din: 18 Noi 2019, 09:23


Înapoi la Cafenea

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron