reducere de activitate

Discutii despre modificarile legii invatamantului si a statutului personalului didactic. Opinii, idei, solutii.

reducere de activitate

Mesajde srbngbrl » 12 Ian 2023, 21:48

În cazul apariţiei unei situaţii de reducere de activitate a personalului didactic de predare, avem urmatoarea situatie posibila:
- in catedra sunt 18+8 ore calculate pentru anul urmator
- titularul scolii are catedra completa; in toamna un titular de la alta scoala primeste prin pretransfer/completare de norma fractiunea de catedra ramasa (8 ore)
- in anul urmator dispar 4 ore din cele 26, deci raman 18+4 ore in catedra
Ce se intampla in acest caz cu titularul scolii? Va fi nevoit sa treaca prin concurs de dosare, punctaj etc. cu titularul pe cele 8 ore initiale? Sau va avea prioritate si isi va pastra catedra intacta, urmand ca celalalt titular sa isi completeze norma din alta parte?
Art. 25 (3) spune ca "se renunţă, în ordine, la:
p) activitatea prestată de personalul didactic de predare titular numit/transferat/repartizat în două sau mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar, în cazul în care la nivelul uneia dintre unităţi de învăţământ se constată diminuarea numărului de ore."
Insa, inainte de p), exista si punctele
j) activitatea prestată de personalul didactic de predare ale cărui studii nu sunt în concordanţă cu nivelul cel mai înalt al unităţii de învăţământ corespunzător postului didactic ocupat;
k) activitatea prestată de personalul didactic de predare care nu este numit/transferat/repartizat pe nivelul cel mai înalt al unităţii de învăţământ corespunzător postului didactic ocupat, conform documentului de numire/transfer/repartizare pe post/catedră.
Ce inseamna exact sintagma "nivelul cel mai înalt al unităţii de învăţământ corespunzător postului didactic ocupat" ? Studii de lunga durata? Gradul 1?
Multumesc
srbngbrl
 
Mesaje: 7
Membru din: 08 Iun 2014, 10:34

Re: reducere de activitate

Mesajde sportiv » 23 Ian 2023, 11:04

Păi, din ce ați scris dv, aveți doar un titular! Cel puțin așa se înțelege : ,,titularul scolii are catedra completa; in toamna un titular de la alta scoala primeste prin pretransfer/completare de norma fractiunea de catedra ramasa (8 ore)
- in anul urmator dispar 4 ore din cele 26, deci raman 18+4 ore in catedra” Cele 4 ore rămase se pot da titularului din cealaltă unitate completare!
P.S Titularul din cealaltă unitate, dacă are măcar 9 ore acolo, conform legii, poate primi alte 9 ore de la orice alte discipline din școală fără diminuarea salariului!
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3113
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău


Înapoi la Legislatia privind invatamantul

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron