RE-incadrarea prof. pe orizontala nu pe verticala in 2020/21

Sectiune dedicata evenimentelor scolare, stiri de interes pentru educatori

RE-incadrarea prof. pe orizontala nu pe verticala in 2020/21

Mesajde fanufag » 16 Aug 2020, 18:38

'Scrisoare deschisa catre toti factorii responsabili din MEC, Inspectoratele scolare, Sindicat Invatamant si Dir.scoli/licee, privind initiativa /

"Masura de eficientizare a invatamantului on-line prin RE-incadrarea profesorilor pe orizontala nu pe verticala la clase, incepand cu anul scolar 2020/2021".


In noile conditiile vitrege in care a pasit si Sistemul educational romanesc (fortuit de Covid’19) se impune adaptarea strategiei pentru predarea on-line fata de cea clasica.

Propun deci schimbara/reincadrarea profesorilor preponderent pe orizontala (renuntand la cea verticala actuala, o sechela comunista) incepand din 14 sept.'20 prin implicare constienta si decizia forurilor responsabile din MEC, Inspectorate, Directori sc./licee.

Argumente/Consecinte:
Masura novatoare (practicata preponderent si in alte state ex.SUA) este pe cat de simpla pe atat de necesara: reduce stresul, creste eficienta predarii in beneficiul profesorilor si elevilor, categorii importante in strategia unei educatii calitative, deziderat al societatii actuale care astepta implicarea creatoare a fiecaruia dintre noi/responsabilii in optimizarea sistemului.

Aceasta va usura drastic munca profesorilor, permitand o pregatire superioara, tintita doar a unui nr.redus de lectii/prof./zi, preponderent la clasele de pe aceluiasi nivel, in acord cu specificul catederei/scolii, simplificand proiectarea/predarea lectiilor, a testelor/evaluarii si normarii muncii/rezultatelor elevilor din acelasi an de studiu, avand un numitor comun, dar si constrangerile asupra tuturor si a orarului.

As aprecia sustinerea/promovarea si empatia oricaruia dintre Dumneavoastra ca responsabil/beneficiar/cititori si sprijinul pentru decizia/implementarea acestui deziderat benefic pentru intreagul sistem de invatamat, care pretinde in egala masura fiecaruia dintre noi initiativa/solutii in beneficiul general si individual, iata oportunitatea.

Va multumesc si va invit deci la sprijin pt implementarea acestei initiative, sa fim sanatosi si sa ne bucuram cu totii de o scoala mai buna/optimizata, mai sigura si o vacanta placuta in continuare !

Cu stima, N. Stefan, prof.fizica Lic.teor."St.Odobleja", S5, Bucuresti, fanufag@yahoo.com
fanufag
 
Mesaje: 2
Membru din: 29 Mai 2012, 06:35

Înapoi la Stiri si evenimente

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron