Provocarile clasei pregatitoare

Va invitam sa va exprimati opiniile, sa ne impartasiti din experientele voastre si sa ridicati noi teme inspirate din activitatea dumneavoastra de zi cu zi. Prima GENERATIE de cadre didactice de la clasa pregatitoare… aveti cuvantul!

Moderator: ancuta_huzum

Cum au reactionat parintii ai caror copii sunt inscrisi in clasa pregatitoare?

Foarte multumiti
269
67%
Multumiti
97
24%
Neutri
13
3%
Nemultumiti
25
6%
 
Voturi totale : 404

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde july_g » 31 Mar 2013, 11:45

Sunt parinte de elev la clasa pregatitoare si pot spune cu mana pe inima ca sunt foarte multumita. Copilul meu evolueaza extrem de bine, si privind comunicarea si privind invatarea.
july_g
 
Mesaje: 5
Membru din: 30 Ian 2012, 06:36

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde monipt2006 » 11 Apr 2013, 18:04

Cand se mai organizeaza cursuri de formare pentru cei care vor preda in anul scolar 2013-2014 la clasa pregatitoare?
monipt2006
 
Mesaje: 6
Membru din: 30 Mai 2012, 11:52

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde sportiv » 11 Apr 2013, 20:55

Vom afla din calendarul ministerului! :oops: Și eu sunt în situația de a mă prezenta la ,,reciclare”! :D
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2953
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde ancuta_huzum » 15 Apr 2013, 12:15

Asa cum am inteles din postarile dvs. unul dintre obiectivele clasei pregatitoare este acela de a avea la sfarsitul acesteia un colectiv omogen de elevi, din punct de vedere al competentelor si cunostintelor acumulate.
Am observat ca aceste clase sunt variate din punct de vedere al varstei copiilor. Spre exemplu, in unele clase sunt prezenti elevi cu varste cuprinse intre 5 si 8 ani.
O alta situatie este aceea a diferentei intre copiii care au frecventat gradinita si cei care au venit direct la scoala.
Luand in considerare aceste aspecte, cum apreciati acum, la doar 3 luni de sfarsitul acestui an scolar, colectivul dvs. de elevi? Observati o “uniformizare” a clasei? :)
ancuta_huzum
Moderator
 
Mesaje: 12
Membru din: 09 Ian 2013, 15:39

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde sportiv » 15 Apr 2013, 21:56

Observati o “uniformizare” a clasei?

Există așa ceva ,undeva? :D :oops:
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2953
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde oannacor » 16 Apr 2013, 09:42

Am inteles ca aici posteaza f mult invatatoarele. Care, evident, spun ca au adaptat cu brio copiii la clasa pregatitoare si atat de bine sunt pregatiti copiii incat i-au depasit pe cei ramasi la gradinita. In primul rand, observ ca iarasi se face o diferentiere educatoare- munca insignifianta, invatatoare- scoala si munca serioasa. Aceasta departajare a fost facuta mereu si este in constiinta parintilor dintotdeauna. Gradinita nu este obligatoarie si parintii nu pot fi constransi sa ii aduca pe copii sa invete prin joaca, ceeea ce fac acum la clasa pregatotoare. Doamnele invatatoare uita ca ceea ce ii invata cum pe copii stiau cand ii luau de la gradinita in urmagrupei pregatitoare.Multi copii stiau cifrele si literele de tipar, scriau cuvinte, citeau etc. astfel ca ele aveau posibilitatea sa ii testeze pe copii la intrarea in clasa intai si sa ii cheme la meditatie pe vara. Se stie ca, fiind obligatoarii ciclul primar, multe invatatoare isi iau proprii copii de la clasa acasa la meditatie. In aceasta perioada au fost intervievate in majoritatea emisiunilor pe acesta tema doar invatatoare pentru a intra in constiinta parintilor si a aopiniei publice ca la gradinita copiii nu faceau nimic acest an si venind la scoala vor fi pregatiti la capacitate paxima. Nu se spune ca intotdeauna grupele pregatitoare la gradinita erau zilnic prezente, ca parintii conlucrau bine cu educatoarele ,copiilor le placea sa lucreze creainduse astfel premisele cele mai favorabile pentru intrarea in scolaritate. Daca s-ar gasi o modalitateapentr ca gradinita sa fie intro mare masura obligatoarie de la varsta de 4 ani si parintii ar aprecia mai mult munca educatoarelor. Astfel nu ar ma intreba zilnic doar daca a mancat si a dormit copilul , ci ar constientiza ca aceasta varsta este fundamentala in dezvoltarea ulterioara a copiilor, si ,automat, un start bun la intrarea in scolaritate. Ca de obicei in ultimii 8 ani cand am fost asmutiti una catre cealalalta 2 categorii sociale, si acum se face o devalorizare a unui segment al sistemului de invatamant si de ridica in slavi unul imediat urmator. S-a spus ca vor preda la aceste clase pregatitoare educatoare cu dubla specializarea, asta implicand o pregatire ca invatatoare la fel de buna ca ca educatoare a acestor cadre care au terminat un liceu pedagocic sau PPIP.Apoi invatatoarele au facut cursuri "de reciclare" cum spun ele, pentru afi pregatite sa coboare la nivelul copiilor de 6 ani, invatatoarele fiind obisnuite sa lucreze cu copii autonomi, care lucreaza faca prea mult azutor si efort psihic si fizica din partea lor. Eu am terminat liceul pedagogic, si PPIP si nu puteti sa spuneti ca, predand si la gradi si la scoala nu stiu cum se procedeaza. Ca de obicei cel de jos este improscat cu noroi, uitandu-se ca ,metaforic vorbind, urcand o scara prima data pui piciorul pe prima treapta pentru a urca la a doua, atreia etc.
oannacor
 
Mesaje: 2
Membru din: 07 Feb 2007, 21:53

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde sportiv » 16 Apr 2013, 21:37

de oannacor » 16 Apr 2013, 07:42


proprii copii

creainduse

Dacă aș comenta, iarăși ar zice lumea că sunt cârcotaș! Ceva mai multă atenție! :oops:
P. S. Scrieți mai puțin (concret) pentru a putea verifica cele scrise! :D
Toate bune!
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2953
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde ancuta_huzum » 23 Apr 2013, 10:58

Buna ziua,
Ati inceput clasa pregatitoare unii cu mai multe resurse, aItii cu mai putine.
Tinand cont de abordarea pe care ati avut-o la clasa pregatitoare, interdisciplinara si prin joc, cum vedeti manualul clasei I?
O saptamana cu soare,
ancuta_huzum
Moderator
 
Mesaje: 12
Membru din: 09 Ian 2013, 15:39

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde tanasevick » 23 Apr 2013, 20:04

Din cele pe care le scrieti, stimata doamna, reiese atat de limpede sentimentul de frustrare pe care il aveti,apoi mai sunteti suparata pe multe din cuvintele pe care le utilizati in exprimarea scrisa.
Stim toti parintii ca munca educatorului este de o importanta covarsitoare ,nimeni nu contesta acest lucru, dar dincolo de acest aspect ,trebuie sa avem in vedere faptul ca prescolarul trebuie sa treaca intr-o noua etapa a dezvoltarii lui si apoi sa stiti ca aceasta clasa pregatitoare anuleaza diferentele dintre copii, asa incat in clasa I sa putem vorbi fara strangere de inima ca adaptarea la scolaritate s-a facut in mod firesc.
Aceasta este viziunea mea de parinte si cu siguranta majoritate cititorilor de buna credinta o sustin.
tanasevick
 
Mesaje: 3
Membru din: 14 Dec 2007, 17:32

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde anacoca » 05 Mai 2013, 18:33

Paste fericit!
Vine o zi cand pasesti cu smerenie pragul casei, cand gasesti sursa de bucurie in sufletele oamenilor, cand se-mparte lumina pentru fiecare.
Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va apere de toate relele stiute si nestiute.
anacoca
 
Mesaje: 3
Membru din: 03 Iul 2012, 11:06

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde aleahim712 » 13 Mai 2013, 19:51

[quote="oannacor"]Am inteles ca aici posteaza f mult invatatoarele. Care, evident, spun ca au adaptat cu brio copiii la clasa pregatitoare si atat de bine sunt pregatiti copiii incat i-au depasit pe cei ramasi la gradinita. In primul rand, observ ca iarasi se face o diferentiere educatoare- munca insignifianta, invatatoare- scoala si munca serioasa. Aceasta departajare a fost facuta mereu si este in constiinta parintilor dintotdeauna. Gradinita nu este obligatoarie si parintii nu pot fi constransi sa ii aduca pe copii sa invete prin joaca, ceeea ce fac acum la clasa pregatotoare. Doamnele invatatoare uita ca ceea ce ii invata cum pe copii stiau cand ii luau de la gradinita in urmagrupei pregatitoare.Multi copii stiau cifrele si literele de tipar, scriau cuvinte, citeau etc. astfel ca ele aveau posibilitatea sa ii testeze pe copii la intrarea in clasa intai si sa ii cheme la meditatie pe vara. Se stie ca, fiind obligatoarii ciclul primar, multe invatatoare isi iau proprii copii de la clasa acasa la meditatie. In aceasta perioada au fost intervievate in majoritatea emisiunilor pe acesta tema doar invatatoare pentru a intra in constiinta parintilor si a aopiniei publice ca la gradinita copiii nu faceau nimic acest an si venind la scoala vor fi pregatiti la capacitate paxima. Nu se spune ca intotdeauna grupele pregatitoare la gradinita erau zilnic prezente, ca parintii conlucrau bine cu educatoarele ,copiilor le placea sa lucreze creainduse astfel premisele cele mai favorabile pentru intrarea in scolaritate. Daca s-ar gasi o modalitateapentr ca gradinita sa fie intro mare masura obligatoarie de la varsta de 4 ani si parintii ar aprecia mai mult munca educatoarelor. Astfel nu ar ma intreba zilnic doar daca a mancat si a dormit copilul , ci ar constientiza ca aceasta varsta este fundamentala in dezvoltarea ulterioara a copiilor, si ,automat, un start bun la intrarea in scolaritate. Ca de obicei in ultimii 8 ani cand am fost asmutiti una catre cealalalta 2 categorii sociale, si acum se face o devalorizare a unui segment al sistemului de invatamant si de ridica in slavi unul imediat urmator. S-a spus ca vor preda la aceste clase pregatitoare educatoare cu dubla specializarea, asta implicand o pregatire ca invatatoare la fel de buna ca ca educatoare a acestor cadre care au terminat un liceu pedagocic sau PPIP.Apoi invatatoarele au facut cursuri "de reciclare" cum spun ele, pentru afi pregatite sa coboare la nivelul copiilor de 6 ani, invatatoarele fiind obisnuite sa lucreze cu copii autonomi, care lucreaza faca prea mult azutor si efort psihic si fizica din partea lor. Eu am terminat liceul pedagogic, si PPIP si nu puteti sa spuneti ca, predand si la gradi si la scoala nu stiu cum se procedeaza. Ca de obicei cel de jos este improscat cu noroi, uitandu-se ca ,metaforic vorbind, urcand o scara prima data pui piciorul pe prima treapta pentru a urca la a doua, atreia etc.[/qu


Între clasa pregătitoare și grupa pregătitoare nu prea există grad de comparație fiindcă ceea ce se face în clasa preg. niciodată nu s-ar fi făcut în grădiniță. Nu toate d-nele educatoare ( sau învățătoare) își fac treaba așa cum trebuie. Educatoarele au un rol important în evoluția copilului , mai ales pe plan socio-afectiv, dar consider că adevăratele baze sunt puse de școală, învățător și familie. Copilul în grădiniță va fi întotdeauna bun, priceput la toate, niciodată obraznic sau cu prea multă energie, iar la școală părinții au parte de multe surprize neplăcute fiindcă d-na învățătoare nu le face aceeași descriere de îngeraș . Expresiile „ Dar la grădiniță nu era așa. Mereu îl lăuda d-na.” sau „ Dacă copilul rămânea la grădiniță nu ar fi făcut ce ați făcut anul acesta în clasa pregătitoare.”sunt foarte des întâlnite.....oare ce concluzie putem trage din asta?
Cursurile pt clasa pregătitoare sunt foarte utile, mult de muncă, dar ai multe de învățat...poate d-nele educatoare ar trebui să le facă și dumnealor ca să observe diferențele.
aleahim712
 
Mesaje: 3
Membru din: 08 Sep 2010, 23:16

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde ancuta_huzum » 27 Mai 2013, 09:46

Ministerul Educatiei propune o noua structura a anului scolar incepand cu 2013-2014.
Exista si o dezbatere publica in acest sens.
http://www.didactic.ro/stiri/proiect-in ... -2013-2014
Ce parere aveti dvs. despre noua structura?

O saptamana cu soare,
ancuta_huzum
Moderator
 
Mesaje: 12
Membru din: 09 Ian 2013, 15:39

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde Broju » 09 Iun 2013, 17:45

Am predat la clasa pregatitoare si ca orice inceput a fost greu dar acum cand incheiem anul scolar suntem incantati ca am reusit sa trecem peste toate provocarile la care am fost supusi atat noi cat si elevi dar rezultatele sunt extraordinare.
Broju
 
Mesaje: 2
Membru din: 03 Mai 2012, 13:00

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde petronela_slavu » 18 Aug 2013, 18:44

maricica1956 scrie:Este o clasa de tranzitie,adica care [...] Educatoarele sunt mai pregatite pentru munca cu "monstruletii.


...
petronela_slavu
 
Mesaje: 93
Membru din: 03 Ian 2009, 01:14
Localitate: Valea Jiului

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde fiorina » 23 Aug 2013, 19:39

maricica1956 scrie:Este o clasa de tranzitie,adica care creeaza mici "monstruleti".Ca sa nu ramana fara post,invatatoarele lauda.Dar vai si amar de ele.Trebuia lasata la gradinita.Educatoarele sunt mai pregatite pentru munca cu "monstruletii."Copiii au foarte multa energie,iar aici invata sa fie foarte obraznici,deoarece nimic nu constrange.Doar stimulentul de care nu le pasa.Trebuia clasa I de la 6ani,nu aceasta dubioasa tranzitie,care nu-i nici cal,nici caruta.Seamana cu tranzitia de dupa revolutie care a transformat Romania intr-un adevarat monstru.

Mare adevăr ai grăit? Învăţătoarele sunt mult mai reticente în a se apleca la nivelul copiilor, deoarece încă sunt nematurizaţi.Nu predai prin joc nu ai facut nimic!
fiorina
 
Mesaje: 7
Membru din: 19 Feb 2010, 11:45

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Forum clasa pregatitoare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron