Provocarile clasei pregatitoare

Va invitam sa va exprimati opiniile, sa ne impartasiti din experientele voastre si sa ridicati noi teme inspirate din activitatea dumneavoastra de zi cu zi. Prima GENERATIE de cadre didactice de la clasa pregatitoare… aveti cuvantul!

Moderator: ancuta_huzum

Cum au reactionat parintii ai caror copii sunt inscrisi in clasa pregatitoare?

Foarte multumiti
269
67%
Multumiti
97
24%
Neutri
13
3%
Nemultumiti
25
6%
 
Voturi totale : 404

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde dana_09 » 10 Mar 2013, 19:47

După 6 luni de zile, pot să spun ca introducerea clasei pregătitoare la ciclul primar a fost un lucru foarte bun. Copiii s-au adaptat neașteptat de bine la programul școlii, fac față cerințelor programei și, cel mai important lucru, sunt încântați să vină la școală. Îmi spun părinții că au mai încercat să-i testeze , să le spună: ,,Azi stai acasă, nu mergi la școală:” , dar nu au vrut să rămână acasă, pentru că le place mult la școală. Copiii lucrează foarte bine și vor fi pregătiți pentru intrarea în clasa I . Sunt foarte mulțumită de clasa pregătitoare.
dana_09
 
Mesaje: 12
Membru din: 03 Mar 2009, 17:13

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde miliar58 » 10 Mar 2013, 21:01

Din partea dv., ma poate lamuri cineva daca exista lege cu privire a simultanului cu cl pregatitoare? INV care ar fi de drept sa o ia are anul acesta cl a III-a, iar la anul cl. a IV-a si ca nu poate lua el cu a IV-a.

Păi, daca are doar clasa a III-a și la anul cls. a IV-a, inseamnă că e clasă de sine stătătoare!Probabil și clasa a IV-a ,anul acesta este singură????, ori cu clasa a II-a????În cazul acesta sunteți 3 înv.După părerea mea trebuie să vedeți câți copii intră la clasa pregătitoare, pentru a ,,cupla clasele ” cu efectivele cele mai mici!
miliar58
 
Mesaje: 19
Membru din: 05 Dec 2008, 23:01

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde getatatu » 10 Mar 2013, 22:14

Introducerea clasei pregatitoare in invatamantul primar este benefic pentru copiii de 6 ani. Ei s-au adaptat foarte repede la regimul scolar si fac fata cu brio la cerintele programei, la noul curriculum centrat pe competente,precum si la predarea interdisciplinara.Vin cu mare placere la scoala si sunt pregatiti din toate punctele de vedere pentru clasa I. Parintii sunt si ei foarte multumiti de modul cum s-au acomodat cu scoala si de toate activitatile pe care le desfasuram si, mai ales de faptul ca ,fiecare tema este dezbatutta pe o perioada mai mare de timp si, in acest fel, le da posibilitatea tuturor elevilor sa asimileze cunostinte din toate disciplinele.
Geta Tatu
getatatu
 
Mesaje: 1
Membru din: 16 Mai 2012, 00:27

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde mihainv » 11 Mar 2013, 14:35

Dupa 36 de ani la catedra,am lasat clasa aIIIa si am preluat clasa pregatitoare cu multe lacrimi si cu mult amar.Aveam doar mobilier nou,atat.Si un numar de 19 elevi cu ochisorii sclipind de curiozitate:
*ce va fi?
*cum va fi?
*ce vom face ?
*cum vom face?
la fel gandeam si eu.Imi era groaznic de greu.ACUM?Ne-am creat materiale,jocuri,zile festive,de joaca,totul este o joaca .Dar prezenta mai ca la scoala adevarata(numai cand sunt gripati au absente)cunoastem literele de tipar,cifrele,aduman pana la 10,scadem,Doamne dar cate nu facem...Totul este sub forma de joc si asta ne place foarte mult.Vizitam si colegii nostri de la gradinita care -sa ma ierte doamnele educatoare ca o spun-au ramas mult in urma noastra.Din multe puncte de vedere concuram cu colegii nostri din clasa I,ca de ,suntem SCOLARI acum,si Doamne,ce mult ne place cand spunem NOI SUNTEM SCOLARI!!!
*parintii???sunt foarte multumiti de copiii lor:
*stiu cum sa se poarte in societate
*au un vocabular elevat
*stiu sa discearna ce e bun de ce e rau
*se vad mai responsabili cu asa zisele lor activitati casnice
*stiu sa-si citeasca singuri
*si asa pot completa cu multe exemple
Acum putem spune ca am introdus si noi ceva nou in sistemul de invatamant.
Toate cele bune!Si nu uitati ca si noi am fost copii,si atunci cand ne jucam invatam cel mai bine.Invatamantul integrat da roade din cele mai bune si eficiente.
mihainv
 
Mesaje: 15
Membru din: 14 Sep 2007, 21:22

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde slabupanseluta » 11 Mar 2013, 15:50

Am inceput anul scolar cu indoieli. Acum pot spune ca sunt foarte incantata.Sunt copii foarte receptivi. Zilnic fac activitati deosebite.Parintii imi sunt alaturi.Sunt foarte multumiti.
slabupanseluta
 
Mesaje: 1
Membru din: 14 Mai 2012, 13:55

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde valentin2005 » 11 Mar 2013, 17:49

Micii ,,monsteuleti,,cum spuneti dumneavoastra sunt copii cu pesonalitate.Inseamna ca nu iubiti meseria de dascal si implicit copiii.Cum puteti sa spuneti asa ceva unor fiinte pe care noi trebuie sa-i invatam sa comunice.
valentin2005
 
Mesaje: 1
Membru din: 03 Ian 2006, 01:04

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde blanagheorgh_sv » 11 Mar 2013, 19:06

Buna ideea de a deschide acest forum !Asa putem afla pareri pro si contra despre clasa pregatitoare.
Din punctul meu de vedere este un pas inainte in invatamantul romanesc cu toate ca am intampinat si greutati.
blanagheorgh_sv
 
Mesaje: 1
Membru din: 14 Sep 2010, 21:15

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde melinte_ele » 11 Mar 2013, 20:11

Si eu ma alatur celor care recunosc ca orice inceput e greu... dar acum pot sa ma declar multumita de ceea ce am realizat impreuna cu copiii, dat fiind faptul ca am la clasa 5 copii cu varste intre 6-8 ani care nu au vazut gradinita niciodata. In ceea ce priveste noul curriculum pot sa spun ca sunt incantata.
.
melinte_ele
 
Mesaje: 1
Membru din: 05 Mai 2010, 17:52

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde benchis » 11 Mar 2013, 20:54

Am un baietel in grupa mare la gradi si urmeaza sa mearga la clasa pregatitoare la toamna;sunt de acord cu clasa pregatitoare,numai ca noi stam la tara si aici clasele sunt cuplate si va trebui sa facem naveta pt. a merge la o scola din orasul apropiat.Dar el este foarte nerabdator sa inceapa scoala pt. ca iubeste si gradinta foarte mult,este foarte dornic sa scrie si sa descopere cat mai multe lucruri....
benchis
 
Mesaje: 1
Membru din: 06 Ian 2013, 10:31

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde cosmina1980 » 11 Mar 2013, 21:12

Clasa pregatitoare este mai mult decat o provocare,este drumul spre schimbare,spre un sistem de invatamant mult mai eficient decat in prezent,dar care va avea un efect mai intarziat ,pentru ca inca mai sunt dintre aceia care,, privesc in trecut''.
cosmina1980
 
Mesaje: 1
Membru din: 15 Mai 2012, 10:30

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde danaprof » 12 Mar 2013, 14:21

maricica1956 scrie:Este o clasa de tranzitie,adica care creeaza mici "monstruleti".Ca sa nu ramana fara post,invatatoarele lauda.Dar vai si amar de ele.Trebuia lasata la gradinita.Educatoarele sunt mai pregatite pentru munca cu "monstruletii."Copiii au foarte multa energie,iar aici invata sa fie foarte obraznici,deoarece nimic nu constrange.Doar stimulentul de care nu le pasa.Trebuia clasa I de la 6ani,nu aceasta dubioasa tranzitie,care nu-i nici cal,nici caruta.Seamana cu tranzitia de dupa revolutie care a transformat Romania intr-un adevarat monstru.Mici "monstruleţi"?Învăţătoare "vai şi amar de ele""?Educatoare mai pregătite pentru munca cu monstruleţii"? Colega,aveţi o problemă!Ce să-nţeleg că educatoarele sunt în stare să dezvolte micii "monstruleţi" în nişte monştrii adevăraţi? Că stimulentele de care le pasă sunt doar cele din grădiniţă?Ori habar n-aveţi despre ce se-ntâmplă la CP ,ori sunteţi răuvoitoare!Trist! Şi colac peste pupăză,nici nu ştiţi să folosiţi corect expresia:"Nici în CAR, nici în CĂRUŢĂ"! :cry:
danaprof
 
Mesaje: 5
Membru din: 09 Mai 2010, 06:42

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde ionescuflorentina » 12 Mar 2013, 19:11

eu sunt educatoare dar sunt detasata anul acesta pe clasa pregatitoare,nu sunt de acord cu afirmatia doamnei cu monstruletii....chiar sunt mai linistiti,inteleg mai bine ,respecta regulile si frecventeaza scoala,pe cand la gradinita mai lipseau...au un simt de raspundere deoarece sunt elevi
ionescuflorentina
 
Mesaje: 3
Membru din: 08 Noi 2010, 21:03

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde aureiy » 12 Mar 2013, 22:19

Raspuns pentru 246800
Depinde de scoala la care lucrati, de directorul scolii si de dumneavoastra.
La scoala unde lucrez se merge pe continuitate, pentru si eu imi doresc acest lucru, in calitate de cadru didactic, dar si pentru ca asta e mersul al ciclul primar, ca altfel ar fi predat profesorii si la cei mici.
Cunosc colege de la scolile din apropiere care fiind pe postul educatoare, avand dubla specializare, la decizia directorului, dar si cu acordul cadrului didactic, va prelua si anul urmator clasa pregatitoare.
Multa bafta!!
aureiy
 
Mesaje: 2
Membru din: 07 Feb 2011, 18:02

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde miliar58 » 12 Mar 2013, 22:53

Mici "monstruleţi"?

Eu am înțeles expresia ca un alint”! Voi,stimate colege, de ce altfel? :D
miliar58
 
Mesaje: 19
Membru din: 05 Dec 2008, 23:01

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde iulian62 » 17 Mar 2013, 21:19

În acest an şcolar lucrez la clasa pregătitoare şi, prin bunăvoinţa consiliului de administraţie al şcolii, am încă două clase simultane, aII-a şi a IV-a. Este foarte dificil să împarţi timpul şi modalităţile diferite de activitate între cele trei clase şi e greu se spus că o astfel de cuplare este benefică ptr. elevi şi pentru cadrul didactic. Rămân cam multe cuvinte nerostite din cauza lipsei de timp. În plus, fiind singurul specializat în "pregătitoare", şi la anul voi avea această clasă ,plus alte două, pe care le voi primi conform sus-zisei bunăvoinţe. Ar fi bine ca, acolo unde sunt clase simultane în învăţământul primar, clasa pregătitoare să fie cuplată numai cu o clasă.
De asemenea, bine ar fi ca elevii clasei pregătitoare să fie examinaţi serios în privinţa dezvoltării psiho-fizice, iar dacă nu sunt apţi, să mai stea un an la grădiniţă, unde efectivele sunt şi aşa diminuate.
Elevii care nu au frecventat grădiniţa n-ar trebui să fie primiţi la clasa pregătitoare, în cazul în care se lucrează în regim simultan.
De asemenea, cred că ministerul ar trebui să mai "şcolarizeze" şi anul acesta cadre pentru a preda la clasa pregătitoare, fiindcă "specialiştii unici", cum e cazul meu, după câţiva ani de "condamnare" la trei clase simultane cuplate alandala, ajung sigur în Rai şi n-o să aibă cine perpetua pe coclaurile depopulate această experienţă funeriotă asupra învăţământului românesc.
iulian62
 
Mesaje: 1
Membru din: 18 Mai 2012, 21:40

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Forum clasa pregatitoare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron