Propuneti masuri !

Propuneti masuri !

Mesajde sorinborodi » 28 Iul 2007, 11:29

Stimati colegi,va invit ca in acest topic sa propuneti masuri care sa repuna faptele pe un fagas normal,vis a vis de examenul de Bacalauret.
Ar fi interesante,cred,acele propuneri foarte concrete.Discutiile la modul general (gen'cresterea salariilor' ,'apel la constiinta profesorilor' etc.) se pare ca nu conduc la nimic aplicabil pe termen scurt.
Deci......
http://sorinborodi.ro
Avatar utilizator
sorinborodi
 
Mesaje: 306
Membru din: 30 Oct 2006, 22:06
Localitate: Dej jud.Cluj

Mesajde pirlo_a » 29 Iul 2007, 03:39

1. Bacalaureatul ar trebui sa se dea la mai putine materii.
De exemplu, la profilul matematica-informatica cu engleza intensiv cred ca voi da examene la : romana scris, romana oral; engleza oral; geografie; matematica; fizica. Inadmisibil: din 6 materii 4 sunt de UMAN, desi profilul este REAL. Analizand examenele de la BAC la UMAN se observa clar ca acolo lucrurile nu au luat-o razna !

In conluzie pentru acest punct, solutia ar fi ca pentru BAC-ul la REAL sa se dea: matematica, fizica/chimie/biologie, informatica si engleza/franceza/germana ! Suficient !

Astfel elevii ar avea timp sa se pregateasca mai mult pentru BAC si nu ar mai fi atat de mare tentatia de a trisa.

2. (valabil si pentru testele nationale ) Cei care nu promoveaza la o materie, sa poata promova per total.
De exemplu, pentru testele nationale: am ramas socat cand am vazut ca un elev cu 9,5 la matematica si 8 la geografie a picat examenul. Alt exemplu este o persoana cu 10 la geografie si 7,5 la matematica care a patit acelasi lucru. Cred ca ar trebui prevazut ceva de genul: Elevii vor fi declarati promovati, daca obtin cel putin 5 la fiecare dintre materii sau daca obtin suma celor 3 note mai mare sau egala cu 16 sau daca obtin la una dintre cele 3 materii nota 10.

Astfel, elevii care stiu o materie foarte bine pot promova si sunt lasati sa se specializeze in continuare. Altfel, ei vor veni hotarati ca,la materia care nu e un punct forte,al lor sa copieze.

3. Ar trebui montate camere video in toate salile de clasa. In Hunedoara acest lucru a inceput si sper ca va continua in fiecare scoala la nivel national.

... in rest ... numai metode "banale" asa ca nu le mai scriu ..., caci majoritatea le cunosc.
pirlo_a
 
Mesaje: 66
Membru din: 04 Sep 2006, 00:16

Camere video ?

Mesajde sorinborodi » 29 Iul 2007, 16:02

La Hunedoara ?La care unitati scolare?Subiectul ma intereseaza,as dori sa iau legatura cu dansii.
http://sorinborodi.ro
Avatar utilizator
sorinborodi
 
Mesaje: 306
Membru din: 30 Oct 2006, 22:06
Localitate: Dej jud.Cluj

Mesajde marinela » 29 Iul 2007, 18:25

Eu cred ca pe langa numarul de materii trebuie sa se tina cont de sectia si profilul clasei: matematica-informatica ( matematica, informatica si fizica), stiintele naturii( matematica, chimie si biologie), filologie( limba straina 1, limba straina 2, l. latina), stiinte-sociale ( filosofie, psihologie, istorie), de exemplu. Poate ar trebui sa fie numai scris. Limba romana obligatorie la toate profilele.
O alta idee ar fi aceea de a se da bacalaureatul in functie de scoala dorita sa fie urmata dupa liceu:pentru Universitati mai greu, pentru colegii mai usor, etc.
Avatar utilizator
marinela
 
Mesaje: 263
Membru din: 20 Dec 2003, 19:49
Localitate: Bucuresti

Mesajde pirlo_a » 29 Iul 2007, 19:15

La Hunedoara ?La care unitati scolare?Subiectul ma intereseaza,as dori sa iau legatura cu dansii.

Da, la Hunedoara. La Colegiul Economic Emanuil Gojdu (fosta scoala nr. 3 ) sunt puse 2 camere in exteriorul scolii care supravegheaza curtea cu terenurile de fotbal/handbal, camere pe coridoare, iar in cateva clase ( de la parter ) au fost date gauri pentru a se monta camere, urmand sa existe in fiecare sala.

Eu cred ca pe langa numarul de materii trebuie sa se tina cont de sectia si profilul clasei: matematica-informatica ( matematica, informatica si fizica), stiintele naturii( matematica, chimie si biologie), filologie( limba straina 1, limba straina 2, l. latina), stiinte-sociale ( filosofie, psihologie, istorie), de exemplu. Poate ar trebui sa fie numai scris.

Cam asta am spus si eu ! Ca la profilul REAL este o aberatie totala: 4 materii din 6, la care se sustine BACUL sunt de UMAN.

Limba romana obligatorie la toate profilele.

Eu cred ca ar trebui facut cum ati precizat si dumneavoastra, dar nu cred ca ar trebui limba romana obligatorie. Nu am nimic cu aceatsa materie, si ma pricep ( la TN am luat 9,8 ), dar voi vorbi strict despre situatia in care ma aflu. Sunt la profilul matematica-informatica cu engleza intensiv. Din moment ce am ales sa ma specializez in aceste domenii ( +fizica ), nu cred ca este necesar sa ma perfectionez si in limba romana, mai ales ca in afara de chestiile elementare totul e balast. ( pentru o meserie de profil REAL ) Va garantez eu ca niciun matematician, programator, arhitect, cercetator, astronom, etc. nu va fi intrebat la angajare: Ati citit Morometii ? Ati invatat figurile de stil ? Atunci de ce sa studieze ? Cultura generala nu tine de foame !
pirlo_a
 
Mesaje: 66
Membru din: 04 Sep 2006, 00:16

Mesajde marinela » 30 Iul 2007, 08:43

Totusi limba romana este limba noastra si literatura romana face parte din fiinta noastra. As fi de acord cu un examen oral cu respins si admis. Totusi ca sa stiu cine sunt in lumea asta tehologica trebuie sa stiu literatura romana si limba romana. Sunt profesoara de fizica si sustin din convingere acest lucru. Cultura generala este un mod de viata, deci ....
Avatar utilizator
marinela
 
Mesaje: 263
Membru din: 20 Dec 2003, 19:49
Localitate: Bucuresti

Mesajde pirlo_a » 30 Iul 2007, 14:43

Totusi ca sa stiu cine sunt in lumea asta tehologica trebuie sa stiu literatura romana si limba romana

Pai si daca eu as lucra in Canada sau in alta tara ? Romana ar fi complet inutila. Si oricum, in domeniile cu cifre, Romana de liceu e balast. Chestiile elementare sunt cunoscute de toti...

Chiar credeti ca exista elevi in clasa a 12-a ( la profilul REAL ) care sa nu cunoasca limba romana ? Nu ma refer aici la operele literare, ci la faptul ca stiu sa poarte o discutie oral si scris, stiu sa redacteze o cerere, o scrisoare, sa faca un CV ...

Doamna Marinela, nu am nimic cu obiectul de studiu in sine, dar cred ca nu se poate impune aceasta disciplina la BAC din moment ce se studiaza in liceu doar chestii inutile in viata cotidiana. Daca s-ar schimba radical programa la aceasta disciplina si eu as fi de acord sa se sustina proba scris/orala/scrisa si orala.
pirlo_a
 
Mesaje: 66
Membru din: 04 Sep 2006, 00:16

..

Mesajde laura90 » 11 Iul 2009, 14:03

Si eu tocmai am terminat liceul, am avut specializarea matematica-informatica intensiv informatica. Si mie mi s-a parut, intr-adevar, ca sunt multe materii; eu am avut romana oral si scris, engleza oral, matematica, informatica si geografie. Ceea ce mie nu mi se pare corect este faptul ca noi avem aceleasi subiecte la romana scris ca cei de la uman! Iar ei nici nu au obligatorie matematica, ci la alegere M3 sau M4, nu mai stiu exact. Nu spun ca ar trebui sa avem si noi la alegere romana, dar macar sa diferentieze programele, sa ne mai scoata din operele literare sau sa facem ceva care chiar ne-ar prinde bine pe viitor..caci asa cum se da examenul acum eu ar trebui sa fac un eseu la fel de bine ca un elev de la uman. Intr-adevar, ceea ce tine de cultura invatam din generala, iar la TN si eu am luat 9,70. In liceu facem doar literatura...La fel, consider ca proba la sport ar trebui sa se dea doar la liceele sportive. Intr-adevar, sportul e necesar, dar nu ca proba la examen!
laura90
 
Mesaje: 2
Membru din: 11 Iul 2009, 10:45

..

Mesajde laura90 » 11 Iul 2009, 14:08

Si un alt lucru care nu mi se pare corect este faptul ca noi avem la proba obligatorie matematica MT1, iar cei de la uman au geografie!! Noi ne chinuim sa luam un 8, iar ei pentru a lua peste 9 pot invata totul in 2 luni! Ar trebui sa avem noi exercitii mai usoare sau sa aiba si ei mai greu! Sau sa dea latina daca tot au profil uman..
laura90
 
Mesaje: 2
Membru din: 11 Iul 2009, 10:45

Cei de la profile mate-info sunt dezavantajati

Mesajde dobreandrei » 25 Aug 2009, 16:01

Practic, un elev de la profil mate-info trebuie sa dea materia de uman plus matematica. Cum ar fi sa dea si cei de la uman matematica la BAC. Atunci sa vedeti distractie ...

Andrei Dobre
www.mateinfo.ro
dobreandrei
 
Mesaje: 17
Membru din: 29 Iul 2009, 14:46


Înapoi la Bacalaureat

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron