Proiect Leonardo da Vinci

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Proiect Leonardo da Vinci

Mesajde pisicu » 24 Mai 2011, 20:45

În perioada 8-14 mai, un grup de 3 profesori: Cîrcu Nadia – coorodonatorul proiectului, Aldea Simona și Polak Bogdan împreună cu 6 elevi de la Colegiul Tehnic „Danubiana” Roman, jud. Neamt au participat la o întâlnire de proiect la Saglik Meslek Lisesi - Ankarra Turcia în cadrul proiectului Leonardo Da Vinci „ Analiza globală a structurii sistemului de sănătate şi de inserţie profesională a sistemelor VET în structura europeană a sistemului de sănătate”, alaturi de elevi și profesori de la Ludus Sanctius Centre D’estudis Joan Maragall Spania și Instituto Prefessionale per i Servizi Sociali – Italia. Proiectul a fost finanțat de ANPCDEFP Romania prin programul „Învățare pe tot parcursul vieții”
Obiectivul central al acestui proiect îl constituie cunoaşterea diferitelor tipuri de instituţii de sănătate care susțin sistemul de sănătate în alte ţări europene, de tipul activităţii desfăşurate de către fiecare dintre ele şi compararea calităţii actului de inserţie profesională a sistemelor VET şi a practicilor la nivel local şi global.

Activităţile desfăşurate au fost variate:
• Prezentarea curricumului fiecărei școli în cadrul intregului sistem educațional din fiecare țară, a departamentelor din fiecare școală, profile, nr de elevi și a abilităților dobândite de elevi la terminarea liceului.
• Verificarea funcționalității platformei educaționale de către elevi, completarea minidicţionarului cuprinzând termeni medicali în limbile engleză, spaniolă, italiană, turcă şi română.
• Discuții despre chestionarele efectuate de elevi legate de sistemul de sănătate, drepturile și obligațiile pacienților și asiguraților în sistemul sanitar din fiecare țară,
• Prezentarea raportului asupra stadiului proiectului și prezentarea cartei sănătății de către fiecare școala participantă la proiect.
• Pregatirea temelor cursurilor online legate de sistemul de asigurări sociale din fiecare țară, cursuri ce vor fi postate pe platforma online a proiectului și urmate de elevi din toate țările.
• Vizitarea unui centru de sănătate, a cabinetului particular al unui medic de familie, vizitarea spitalului Gölbaşı Hasvak și apoi spitalul Atatürk -cel mai mare din Ankarra, vizite a căror scop a fost cunoaşterea profilului sistemului de sănătate din țara gazdă şi a aptitudinilor necesare pentru dezvoltarea unei cariere medicale în ţările europene, avand in vedere parteneriatele la nivel universitar dintre Romania si Turcia.

Directorii spitalelor au prezentat instituţia, modul de organizare şi funcţionare, precum şi tipul de asistenţă oferit. S-au vizitat câteva departamente deschise accesului public: farmacia, urgențele, oncologia.Toate activităţile din cadrul acestei întâlniri, precum şi rezultatele lor vor fi postate pe o platformă educaţională creată şi administrată de echipa de proiect de la Colegiul Tehnic „Danubiana”.
Elevii au avut ocazia să utilizele limbile străine în contexte noi, să descopere cunoştinţe noi pe care să şi le însuşească intr-un mod plăcut şi să le exerseze pe cele vechi prin activităţi diverse.
Sperăm ca această implicare în proiect îi va convinge pe elevii mei de importanța participării la astfel de cursuri, dar și de nevoia continuă de perfecționare într-un spațiu de învățare și predare multicultural.


Coordonator; prof. Cîrcu Nadia
Avatar utilizator
pisicu
 
Mesaje: 34
Membru din: 06 Noi 2005, 18:59

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator