Proiect Leonardo Da Vinci

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Proiect Leonardo Da Vinci

Mesajde pisicu » 24 Noi 2010, 12:08

În perioada 8-12 noiembrie un grup de 3 profesori şi 4 elevi de la Colegiul Tehnic „Danubiana” au participat la o întâlnire în cadrul proiectului Leonardo Da Vinci „GLOBAL ANALYSIS OF HEALTH SYSTEM STRUCTURE AND EMPLOYABILITY OF VET SYSTEMS IN THE EUROPEAN HEALTH STRUCTURE” la Centrul de Studii „Joan Maragall” (şcoala coordonatoare) în Badalona, Spania. Alături de Colegiul Tehnic „Danubiana” parteneri în proiect sunt Institutul Profesional pentru Servicii Sociale din Italia şi şcoala Saglik Meslek Lisesi din Turcia.
Obiectivul central al acestui proiect îl constituie cunoaşterea structurii şi organizării sistemului de sănătate din ţările participante.
Activităţile desfăşurate au fost variate si le puteti urmari pe platforma educationala iar activitatile culturale pe blogul comun al proiectului:
- Alegerea logo-ului proiectului: fiecare şcoală participantă a pregătit 3-4 variante, iar după prezentarea tuturor a fost ales logo-ul considerat a fi reprezentativ. http://www.healthcarebodyandmind.blogspot.com
- Elevii au lucrat împreună la realizarea unui minidicţionar cuprinzând termeni medicali în limbile engleză, spaniolă, italiană, turcă şi română.
- Vizitarea Agenţiei Locale de Dezvoltare, instituţie similară AJOFM, cu prezentarea structurii şi a modului de funcţionare şi participarea la seminarul „Să vorbim despre viitoarele cariere în domeniul sistemului sanitar”, al cărui scop a fost cunoaşterea profilului profesional şi a aptitudinilor necesare pentru dezvoltarea unei cariere medicale în ţările europene.
- Vizitarea unor instituţii reprezentative la diferite niveluri pentru sistemul de sănătate din Spania: - Centrul pentru acordarea asistenţei primare
- Spitalul Municipal din Badalona
- Spitalul Universitar „ Germans Trias I Pujol”
În fiecare dintre aceste obiective reprezentanţi ai instituţiei au prezentat instituţia, modul de organizare şi funcţionare, precum şi tipul de asistenţă oferit. S-au vizitat câteva departamente deschise accesului public.
Toate activităţile din cadrul acestei întâlniri, precum şi rezultatele lor vor fi postate pe o platformă educaţională http://www.healtheducation.ilive.ro creată şi administrată de echipa de proiect de la Colegiul Tehnic „Danubiana”.
Este foarte important de remarcat faptul că materialele care s-au stabilit la întâlnirea de proiect vor constitui capitole ale unuia dintre cele mai importante produse finale ale proiectului – CARTA SANATATII EUROPENE – care va putea constitui un instrument comun, un ghid deosebit de util in activitatea de mentorat, bazat pe practici comune si activitati concrete in domeniul sanatatii, a invatamantului si practicilor din diferite tari.


Coordonator: profesor TIC – Circu Nadia
Avatar utilizator
pisicu
 
Mesaje: 34
Membru din: 06 Noi 2005, 18:59

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator