Prof. Creţu Marinela, Gr. Şc. de Arte şi Meserii "ION MINCU"

Expozitie concurs de lectii, prezentari PowerPoint

Note acordate

Puteţi selecta 1 opţiune

 
 
Vezi rezultatele

Prof. Creţu Marinela, Gr. Şc. de Arte şi Meserii "ION MINCU"

Mesajde neli16 » 12 Ian 2009, 13:45

Am ales să prezint unitatea de învăţare " Reacţii chimice cu transfer de energie" clasa a XII a deoarece consider că această parte din chimia dedicată clasei a XII a este deosebit de importantă dat fiind faptul că în fiecare zi avem nevoie de combustibili pentru a ne încălzi şi pentru a ne prepara hrana dar nu aş dori să limităm acest capitol numai la combustilii convenţionali ci totdeauna stimulez elevii pentru a studia cât mai mult despre combustibilii neconvenţionali având în vedere poluarea în creştere şi faptul că sunt din ce în ce mai multe probleme pe plan mondial din cauza combustibililor. Alt aspect care trebuie avut în vedere la acest capitol şi asupra căruia am insistat în această prezentare este legat de alimentaţia noastră şi rolul ei de combustibil pentru organism. Am în vedere la acest capitol acele discuţii şi mini proiecte care le putem realiza cu elevii dat fiind că există probleme de alimentaţie la mulţi dintre adolescenţi. Se poate insista în acest capitol pe alimentaţia în funcţie de nevoile organismului, în funcţie de efortul depus zilnic, luând în considerare ideea că slăbirea prin înfometare nu este o soluţie dar nici consumul în exces a unor alimente nu ne este de folos. Testul are rolul de a fixa noţiunile noi întâlnite în acest capitol, este destul de simplu dar poate fi completat şi cu probleme pe care elevii să le rezolve.
neli16
 
Mesaje: 3
Membru din: 08 Dec 2007, 22:18

Mesajde vali_nistor74 » 22 Ian 2009, 11:02

Lectie interesanta. Chiar vroiam in zilele astea sa vad o lectie de chimie, preferabil interactiva. Aici , testul chiar e interactiv. La inceput , m-a derutat testul , fiindca se vedeau butoane de raspuns si atat, nu se vedeau in schimb intrebarile. Am observat abia dupa mai multe clickuri ca apareau si intrebarile. Cred ca ar fi bine sa faceti in asa fel incat intrebarea sa apara odata cu raspunsul, ca altfel se raspunde la inceput la intamplare prin clickn pe un raspuns dar fara a sti intrebarea. Dar, lectia e interesanta, felicitari
vali_nistor74
 
Mesaje: 26
Membru din: 17 Ian 2009, 14:13

Mesajde kristina_racoasa » 23 Ian 2009, 19:03

Optimizarea lasa de dorit... :cry:
Avatar utilizator
kristina_racoasa
 
Mesaje: 101
Membru din: 14 Mar 2007, 00:56
Localitate: Racoasa

Mesajde magdalenaionescu » 27 Ian 2009, 18:33

As avea cateva observatii de facut in legatura cu lectia dvs. Este enervant sa dau click chiar si de 5 ori pe un slide ca sa-mi apara toate informatiile ( cel putin la mine asa merge ). Pe unele slide-uri exista prea multe informatii si scrieti cu litere prea mici. De exemplu, variantele de raspuns de la testul de evaluare sunt scrise cu litere prea mici.
Mult succes!
magdalenaionescu
 
Mesaje: 10
Membru din: 08 Ian 2009, 15:27

Mesajde maria_oniga » 04 Feb 2009, 12:14

Vă recomand şi eu să nu mai folosiţi slide-uri MASTER si mai ales nu cu animaţii, decât atunci când vreţi o uniformitate perfectă a materialului. Căci mai mult v-au încurcat. De asemenea, pentru îmbunătăţirea calităţii imaginilor scanate (de ex. să nu se mai vadă textul scris pe verso si să fie mai puţin pixelate), folosiţi butoanele “MORE CONTRAST” şi “MORE BRIGHTNESS” din bara de instrumente “PICTURE”. Apoi, sunt butoane pe bara cu instrumente de formatare care aliniază textul (centrat, la dreapta, la stânga), nu trebuie să ne chinuim noi s-o facem. Dar perfecţiunea nu aparţine oamenilor, important e să vrem să facem totul mai bine. Si, probabil, asta doriţi şi dumneavoastră. Aşadar, succes!
maria_oniga
 
Mesaje: 152
Membru din: 25 Feb 2008, 23:13

Mesajde neli16 » 04 Feb 2009, 21:04

Am postat lectia la adresa: http://www.didactic.ro/lectii-chimie-5- ... 0?cat_id=5
Multumesc pentru sfaturi si pentru voturi.
Marinela Cretu.
neli16
 
Mesaje: 3
Membru din: 08 Dec 2007, 22:18


Înapoi la Expozitia Concurs "Lectia in PowerPoint"

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron