presiunile ISJ Arad asupra directorilor si cadrelor didactic

Probleme legate de salarii, concedii, navete si orice alteceva legat de viata ca angajat bugetar

presiunile ISJ Arad asupra directorilor si cadrelor didactic

Mesajde svetlanangy » 05 Mar 2010, 20:02

Trageti si dvs concluzii !!!!!!!!!!!! :mrgreen:


FEDERAŢIA SINDICATELOR LIBERE DIN ÎNVĂŢĂMÂNT
ROMÂNIA
SINDICATUL DEMOCRATIC ÎNVĂŢĂMÂNT ARAD
B-dul G-ral Dragalina, nr. 5-7, cod 310125, Arad
Tel / fax : 0257 / 281 882
e-mail : sdiarad@yahoo.com

TENSIUNI ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL ARĂDEAN

Biroul Operativ al Sindicatului Democratic Învăţământ Arad a analizat situaţia fără precedent existentă la nivelul judeţului Arad privind presiunile care se fac asupra directorilor unităţilor şcolare pentru a schimba salarizarea personalului didactic prin neaplicarea hotărârilor judecătoreşti existente. Amintim că, în conformitate cu prevederile articolului 129 din Constituţia României, o hotărâre judecătorească irevocabilă nu poate fi desfiinţată decât prin exercitarea căilor de atac prevăzute de lege, iar până la desfiinţare, efectele ei sunt obligatorii.
De jumătate de an, învăţământul arădean se confruntă cu acţiuni de intimidare a angajatorilor, de impuneri abuzive exercitate fie prin note adresate conducerilor unităţilor şcolare, fie prin discuţii particulare cu fiecare director în parte. Considerăm că acest stil de lucru este inadmisibil, neproductiv, declanşând tensiuni în învăţământul arădean.
În ultima Notificare transmisă de ISJ Arad către toate şcolile se fac recomandări de „ respectare şi aplicare a legii ”, indicându-se doar acele prevederi care sunt în detrimentul salariaţilor, fără a se lua în considerare drepturile salariale obţinute prin sentinţe. În aceeaşi notă, directorii sunt ameninţaţi că vor fi sancţionaţi disciplinar dacă nu se conformează. De asemenea, se invocă faptul că la această oră salarizarea celor care lucrează în învăţământul arădean este în neregulă deoarece nu se aplică o ordonanţă care oricum nu poate anula hotărârile judecătoreşti. Dacă Legea 330/2009 este de impus oricum, chiar dacă este atât de contestată din cauza articolelor ei contradictorii, Legea 221/2008 privind majorarea salarială a celor din educaţie, deşi este perfect legală, este în continuare neaplicată. În acest caz, nu ne aflăm în ilegalitate?
Uluitor este faptul că se citează din constituţie : „În România respectarea legilor este obligatorie”, evident, această prevedere este obligatorie numai pentru cei mici şi umiliţi de aroganţa altora care se consideră deasupra legilor.
Sindicatul nostru a intentat nenumărate procese în instanţă încă din anul 2003, tocmai pentru respectarea şi aplicarea legilor. Suntem de acord că nerespectarea prevederilor legale atrage după sine răspunderea celor vinovaţi. Întrebarea este, cine se face vinovat de încălcarea legilor în România şi, mai ales, de ce legile sunt elaborate confuz, neclar, interpretabil şi chiar contradictoriu.
Pasarea responsabilităţii de la nivelul ministerului şi al inspectoratelor şcolare pe umerii directorilor şi hărţuirea acestora de mai bine de jumătate de an, considerăm că este incorectă şi duce la tensiuni, conflicte permanente la nivelul unităţilor şcolare şi la învrăjbirea oamenilor. Oare această instabilitate socială este dorită de cineva, este în interesul cuiva?
Ce soartă poate avea învăţământul românesc în această stare de fapt, cine se îngrijeşte de viitorul copiilor noştri?
Ne întrebăm, firesc, pe cine reprezintă conducerea inspectoratului şcolar şi înteresele cui le reprezintă, pentru că pe cele ale salariaţilor din învăţământul arădean se vede bine că nu.
Subliniem faptul că Sindicatul Democratic Învăţământ Arad a urmărit în permanenţă respectarea şi aplicarea corectă a legilor în numele membrilor de sindicat pe care îi reprezintă.Biroul Operativ al Preşedinte
SDIA Profesor Dănuţ Ieneşescu
svetlanangy
 
Mesaje: 1
Membru din: 28 Mai 2009, 00:59

Înapoi la Sindicale

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron