Posturi

Posturi

Mesajde mada-geo » 05 Sep 2018, 17:37

Va rog, daca puteti, sa-mi spuneti si mie cum se obtin posturile pentru angajati calificati/ necalificati pe o perioada de 60/30 de zile.
mada-geo
 
Mesaje: 3
Membru din: 30 Noi 2015, 19:48

Re: Posturi

Mesajde costi_52 » 05 Sep 2018, 19:43

Art. 103
(1) Până la începerea cursurilor, posturile didactice/catedrele vacante/rezervate, care nu pot fi ocupate de personal didactic calificat cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, prin detaşare în interesul învăţământului sau la cerere, în regim de cumul/plata cu ora sau în baza concursului organizat de inspectoratul şcolar la nivel judeţean/nivelul municipiului Bucureşti în condiţiile prezentei Metodologii, precum şi posturile didactice/catedrele complete sau incomplete care se vacantează în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat pe parcursul anului şcolar 2018-2019, pe termen scurt, de cel mult 60 de zile, care nu pot fi ocupate de personal didactic calificat în condiţiile prezentei Metodologii, se atribuie, cu avizul inspectoratului şcolar, în regim de plata cu ora, la nivelul unităţilor de învăţământ care au posturi didactice neocupate, în ordine, personalului didactic cuprins în programe recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale, prin care se recrutează, se selectează, se pregătește și se sprijină personalul didactic pentru a desfăşura activităţi de predare în unităţi de învăţământ preuniversitar situate în medii dezavantajate, respectiv personalului didactic calificat, prin decizie a directorilor, în baza hotărârii consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ. În mod excepţional, posturile didactice/catedrele vacante/rezervate rămase neocupate până la începerea cursurilor, în lipsa personalului didactic calificat, se atribuie, cu avizul inspectoratului şcolar, în regim de cumul/plata cu ora, la nivelul unităţilor de învăţământ care au posturi didactice neocupate, prin decizie a directorilor, pe termen scurt, de cel mult 30 de zile, personalului didactic fără studii corespunzătoare postului, urmând ca în această perioadă să se organizeze concursuri/testări pentru ocuparea acestor posturi.

(2) Posturile didactice/catedrele care se vacantează după începerea anului şcolar 2018-2019, se atribuie de inspectoratele şcolare, în ordine, după cum urmează:
a) cadrelor didactice titulare a căror restrângere de activitate a fost soluţionată prin detaşare în interesul învăţământului pentru nesoluţionarea restrângerii de activitate pe posturi didactice/catedre vacante/rezervate pentru care nu au studii corespunzătoare;
b. pentru completarea catedrelor cadrelor didactice calificate angajate cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, repartizate pe catedre incomplete, cu respectarea prezentei Metodologii;
c) prin detaşare în interesul învăţământului sau la cerere cadrelor didactice titulare rămase nesoluționate după derularea etapelor mobilităţii personalului didactic, potrivit Calendarului şi candidaţilor calificaţi rămaşi nerepartizaţi după derularea etapelor mobilităţii personalului didactic, potrivit Calendarului, care îndeplinesc condiţiile de ocupare a posturilor didactice/catedrelor, cu respectarea prezentei Metodologii;
d) prin detaşare în interesul învăţământului sau la cerere personalului didactic titular care solicită detaşare în afara Calendarului, cu respectarea prezentei Metodologii;
e) în regim de cumul/plata cu ora personalului didactic calificat, în condiţiile prezentei Metodologii;
f) candidaţilor fără studii corespunzătoare postului rămaşi nerepartizaţi după concursul organizat de inspectoratul şcolar la nivel judeţean nivelul/municipiului Bucureşti, în condiţiile prezentei Metodologii.

(3) În situaţia în care posturile didactice/catedrele eliberate în timpul anului şcolar 2018-2019 nu pot fi ocupate la nivelul inspectoratului şcolar, conform prevederilor alin. (2), consiliile de administraţie din unităţile de învăţământ sunt abilitate să organizeze şi să desfășoare individual, în consorţii şcolare sau în asocieri temporare la nivel local, concursuri pentru ocuparea posturilor didactice în vederea angajării cu contract individual de muncă pe perioadă determinată a personalului didactic calificat. În mod excepţional, în lipsa personalului didactic calificat, consiliile de administraţie din unităţile de învăţământ pot organiza testări prin interviu şi lucrare scrisă, în profilul postului solicitat, în vederea angajării cu contract individual de muncă pe perioadă determinată de cel mult un an şcolar a personalului fără studii corespunzătoare postului, respectiv până la revenirea titularului pe post/catedră în situaţia posturilor didactice/catedrelor rezervate sau până la solicitarea postului/catedrei de un cadru didactic calificat.
costi_52
 
Mesaje: 1489
Membru din: 09 Dec 2007, 17:27

Re: Posturi

Mesajde vasila56 » 06 Sep 2018, 21:11

Bună seara! Aș dori un răspuns la întrebarea: Este stipulat în vreo lege că este obligatoriu programul 8 - 14 pentru clase simultane (am clasa a doua cu cls. pregătitoare). Am văzut pe didactic foarte multe modele de orare cu activităti în intervalul 8 - 12. Metodologia de organizare a claselor simulatane nu precizează și intervalul orar de desfăsurare a activitătilor. Există o lege care precizează acest lucru? Multumesc!
vasila56
 
Mesaje: 55
Membru din: 15 Mai 2010, 13:51

Re: Posturi

Mesajde sportiv » 07 Sep 2018, 19:13

Era, acum, în legea 1 nu se specifică nimic! Nici în Rofuip! :oops:
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3031
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Posturi

Mesajde vasila56 » 09 Sep 2018, 14:58

Mulțumesc pentru răspuns.
vasila56
 
Mesaje: 55
Membru din: 15 Mai 2010, 13:51


Înapoi la Titularizare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron